Sevillan kuninkaallinen palatsi Real Alcázar

Artikkelikuva - Real Alcázar, Sevilla, Espanja

Sevillan kaupunki Espanjan Andalusiassa vakuuttaa kauneudellaan. Kaupungin kruunu on sen ytimessä sijaitseva kuninkaallinen palatsi Real Alcázar, jonka koristelut ovat hämmästyttävät. Alun perin maurien rakentama linnoitus puutarhoineen on ehdoton vierailukohde Sevillassa.

Sevillan Alcázarissa on mennyttä loistoa

Jono mutkittelee kaukana porteilta. Sätin itseäni, että olisi pitänyt kiirehtiä linnoitukselle jo aikaisemmin aamulla, mutta aamupuuhissa hotellilla aikataulu jotenkin venähti, joten ei voi mitään. Pääsemme sisään noin puolen tunnin jonotuksen jälkeen. Vieressä kiemurteleva etukäteen lipun ostaneiden jono on aivan yhtä pitkä.

Sevillan Alcázar, Espanja
Sevillan Alcázar, Espanja

Porteista sisään päästyämme tuntuu, kuin olisimme astuneet ajassa taaksepäin. Lähdemme kiertelemään palatsin eri saleja, sisäpihoja ja lopuksi suurta puutarhaa.

Monimutkaiset maurityyliset ornamenttikoristelut tuovat mieleen toisen Andalusian helmen, Alhambran. Taidokkaita kaakelointeja ja kaiverruksia on joka puolella niin seinissä, katossa kuin pylväissä. Niiden äärellä vierähtää hyvä tovi kameraa räpsytellessä. Niskat meinaavat taittua kattokoristeita tuijotellessa.

Sevillan Alcázar, Espanja
Sevillan Alcázar, Espanja
Sevillan Alcázar, Espanja

Sevillan Alcázar on Euroopan vanhin yhä käytössä oleva kuninkaallinen linnoitus. Se on Unesco-kohde. Nykyisin jäljellä olevasta linnasta merkittävä osa on maurien 1300-luvulta alkaen rakentamaa, mutta paikalla oli rakennelmia jo satoja vuosia sitä ennen.

Palatsi koostuu eri aikakausien tyyleistä: maurityylin lisäksi löytyy ainakin goottityyliä ja renessanssia. Esimerkiksi pääsisäänkäynnillä olevat leijonakaakelikoristelut ovat 1800-luvulta. Omasta mielestäni palatsin upeimpia koristeluja ovat maurien jälkeensä jättämät erilaiset ornamenttikoristelut. Olen niistä yhtä vaikuttunut kerta toisensa jälkeen riippumatta paikasta, mutta Sevillan Alcázarissa ne ovat poikkeuksellisen hienoja.

Sevillan Alcázar, Espanja
Koristeluja Sevillan Alcázarissa
Sevillan Alcázar, Espanja
Sevillan Alcázar, Espanja
Sevillan Alcázar, Espanja
Sevillan Alcázar, Espanja
Sevillan Alcázar, Espanja

Varjoisilla sisäpihoilla on solisevia suihkulähteitä, mutta osa vesiaiheista on tyhjennetty talveksi vedestä. Ne ovat silti kauniita. Kävelyreittien jokainen kivi on nakutettu paikalleen harkiten, jokaisen pensaan paikka on mietitty. Vaikka palatsissa on paljon vierailijoita, ihmismäärä myös jakautuu suurelle alueelle, joten joka kohdassa ei ole tungosta.

Puutarhan istutukset ja pensaat ovat vihreitä joulukuussakin, mutta varsinaista kukkaloistoa emme pääse vuodenajan takia näkemään. Katselemme istutuksia hauskalta pitkulaiselta parvelta, joka kurkottaa puutarhaan. Laskeudumme sieltä maan tasalle ja kuljemme pensaista tehdyssä labyrintissä ulospääsyä etsien. Toisella puolen puutarhaa ihailemme sitruspuita ja kuninkaallisen ylväinä astelevia riikinkukkoja, joita väkimäärä ja juoksentelevat lapset eivät näytä juuri hetkauttavan. Andalusian aurinko kimmeltää nätisti suihkulähteiden vesipisaroissa.

Sevillan Alcázar, Espanja
Sevillan Alcázarin puutarhassa
Sevillan Alcázarin puutarhaa
Suihkulähde Sevillan Alcázarin puutarhassa
Sevillan Alcázar, Espanja

Kesähelteellä palatsivierailu olisi varmasti hikinen kokemus, mutta joulukuussa lämpötila on kaikin puolin miellyttävä. Meillä vierähtää linnoituksessa pari tuntia, mutta pidempäänkin aikaa siellä saisi helposti kulumaan. Sevillan Alcázar on järjettömän kaunis!

Lisätietoja: www.alcazarsevilla.org

Tämä postaus liittyy 11-päiväiseen omatoimiseen kiertomatkaamme Espanjan Andalusiassa ja Kanariansaarilla joulukuussa 2018. Lensimme Málagaan, sieltä Teneriffalle ja Teneriffalta Suomeen. Andalusiassa matkustimme kaupunkien välillä junalla. Yövyimme matkan aikana MálagassaCórdobassaSevillassa ja Teneriffalla Costa Adejessa.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

14 vastausta artikkeliin “Sevillan kuninkaallinen palatsi Real Alcázar”

 1. Ihanan oloinen paikka ja hienoja kuvia! 🙂 En malta odottaa että oman Andalusian kiertomatkan aika koittaa. Suurena Espanja-fanina on aina ihana lukea runsain määrin erilaisia kokemuksia ja kertomuksia ympäri Espanjaa.

  1. Kiitos! Ja vähänkö ihanaa, kierros Andalusiassa! <3 Sevillan Alcázar on tosi hieno, kannattaa käydä. Jos Caminito del Reyn kävelyreitti ja Ronda eivät ole tuttuja, niin suosittelen myös niitä (molemmista löytyy postaukset täältä blogista). Upeaa matkaa!

 2. Mulla on vielä Sevilla viidestä Andalusian reissusta huolimatta kokematta. Alcázar ilman muuta ohjelmaan mukaan, kun Sevillan näkemisen aika on. Mielettömän kaunis arkkitehtuurillinen mestariteos!

 3. Todella upean näköinen palatsi, ja etenkin nuo yksityiskohtaiset koristelut ovat kiehtovia! Sevillaa on muutoinkin moni kehunut, täytyy pitää mielessä seuraavaa Espanjan-matkaa suunnitellessa! 🙂

  1. Niin on! Sevilla on kehujen arvoinen. Se oli itselläkin tosi pitkään käyntilistalla ennen kuin nyt vihdoin päästiin sinne tällä reissulla, jolta tämän postauksenkin kirjoitin.

 4. Todella kauniisti kuvattu upea linna. Hyvin paljon tosiaan samoja elementtejä kuin Alhambrassa, mutta näissä kuvissa kiehtoo tuo sininen väri, jota on ripoteltu sopivasti sinne ja tänne niin että se tulee hienosti esiin. Kyllä hän täällä täytyy vierailla jos ja kun näille nurkille osui.

  1. Sinistä väriä on tosiaan ripoteltu hienosti sinne tänne. Myös Alhambra on todella upea. Sen verran erilaisia nämä kaksi paikkaa yhtäläisyyksistä huolimatta kuitenkin ovat, että molemmissa kannattaa käydä, kun on tilaisuus!

 5. Sevilla <3 Siitä on vuosia kun olen tuolla käynyt ja jäin miettimään olenkohan muistanut huomioida sen omien Unesco-kohteiden listallani! Voisin vannoa että tuo joulukuu on todella sopiva aika käydä siellä, sillä olen käynyt kesällä sekä alkukeväästä ja molemmilta kerroilta päälimmäisenä mielessä kuinka kuuma siellä oli. Ihania yksityiskohtaisia kuvia, oma kamerani oli tuohon aikaan niin huono, eli kunnon kuvia ei minulla taida paikasta olla!

  1. Minä en ole laskenut, monessako Unesco-kohteessa olen käynyt. Niitä on ihan hirveästi!

   Uskon kanssa, että talvella vierailu Real Alcázarissa oli peliveto lämpötilan puolesta. Kesällä olisi varmasti ollut hiki.

 6. Olipa ihana palata tutuille paikoille 🙂 kävimme 3 viikon road tripillä ALgarvessa ja Andaluciassa pari vuotta sitten ja tuntuu, että paikka vei meidät aivan mukanaan. Tuo arkkitehtuuri, esteettisyys kaikkialla ja kiehtova tunnelma. Real Alcazar oli yksi reissun lemppareista, mutta myös muut Sevillan ihmeet, Alhambran ääretön kauneus ja Cordoban upeus.

  1. Andalusiassa on ihan älyttömästi kaikkea kaunista ja kiinnostavaa nähtävää! En ihmettele, jos se on vienyt mukanaan. Minulle on käynyt vähän samoin, sillä parilla reissulla ei vielä Andalusiasta ehdi saada läheskään tarpeekseen eikä ehdi nähdä kuin pienen osan kaikesta. Joskus siis taas täytyy palata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *