Sevilla: prameutta ja sympaattisuutta samassa paketissa

Artikkelikuva - Santa Cruzin kaupunginosa, Sevilla, Espanja

Sevillaa kehutaan yhdeksi Espanjan kauneimmista kaupungeista. Totesin hyvin pian kaupunkiin saavuttuamme, että tästä Andalusian helmestä on tosiaan vaikea olla pitämättä. Sevillassa uskomaton prameus yhdistyy sympaattisiin pikkukujiin, ja upeat nähtävyydet kruunaavat koko komeuden.

Tulimme Sevillaan junalla niin ikään upeasta Córdobasta, missä vietimme muutaman päivän nähtävyyksiä ihaillen ja kaupungin tunnelmasta nauttien. Sevillassa majoituimme Santa Cruzin kaupunginosaan eli niin sanottuun juutalaiskortteliin. Tämä oli hyvä veto, sillä kapeiden kujien sokkeloissa hotellia etsiessämme saimme heti kiinni Sevillan viehätysvoimasta. Noilla söpöjen pikkuravintoloiden ja putiikkien kujilla ei millään uskoisi, että Sevillassa on noin 700 000 asukasta ja metropolialueella peräti 1,5 miljoonaa. Heti kivenheiton päässä Santa Cruzista on kuitenkin toisenlainen Sevilla.

20190224-Unelmatrippi-Sevilla-132806
Sevillan taloissa on monin paikoin värikkäitä koristeluja.
20190224-Unelmatrippi-Sevilla-DSC0423
Sevillan katedraali on koristeellinen ilmestys.
20190224-Unelmatrippi-Sevilla-DSC0691
Santa Cruzissa voi nähdä vanhaa muuria, joka ympäröi juutalaiskaupunginosaa.

Pramea Sevilla on isoja aukioita ja puistoja

Sevilla on Andalusian itsehallintoalueen pääkaupunki ja eteläisen Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskus. Tämän huomaa kaupungin ulkoasusta, kun puikahtaa juutalaiskortteleiden kapeilta kujilta ulos. Heti massiivisen katedraalin lähettyviltä alkaa leveitä katuja, joiden varsilta löytyy valtaa huokuvia jättimäisiä hallintorakennuksia, yliopistorakennuksia ja kansainvälisiä ketjuliikkeitä ja -ravintoloita. Sevilla on tunnettu monista fiestoistaan, ja näillä leveillä väylillä kelpaa toden totta järjestää kulkueita!

Viimeistään massiivinen Plaza de España -aukio loksauttaa leuat ammolleen. Se on valtava koristekaakeleiden taidonnäyte, joka jättää heittämällä varjoonsa lukuisat muut kuuluisat aukiot. Sen reunalta alkaa niin ikään valtavan kokoinen puisto Parque de María Luisa, jonka istutusten ja vesiaiheiden ihailuun saa huomaamatta kulumaan pitkän tovin.

20190224-Unelmatrippi-Sevilla-DSC0470
Plaza de España on tunnelmallinen yön pimeydessä.
20190224-Unelmatrippi-Sevilla-DSC0628
Sevillasta löytyy myös härkätaisteluareena.

Kävelykierros Sevillan viehättävässä Santa Cruzissa

Santa Cruz on matkailijoiden keskuudessa suosituin alue Sevillassa, ja tähän on ihan pätevä syy: alue on ihastuttava! Katukivetykset on lähes joka kujalla ladottu hauskasti ruutukuvioiksi, mikä antaa loppusilauksen viimeistellylle vaikutelmalle. Liian sliipatulta Santa Cruz ei kuitenkaan tunnu vaan siellä aistii myös aidon elämän.

Santa Cruz on entinen juutalaiskortteli. Entinen sen takia, että katoliset hallitsijat pakottivat aluetta asuttaneet juutalaiset 1400–1500-lukujen taitteessa joko kääntymään katolisiksi tai pakenemaan. Santa Cruzissa sijaitsee Sevillan vanhimpia kirkkoja, ja myös valtava roomalaiskatolinen Sevillan katedraali sekä upea Real Alcázar de Sevilla -linnoitus sijaitsevat siellä.

Kävelykierros Santa Cruzissa on yksityiskohtien ilotulitusta. Talojen seinissä on siellä täällä kauniita käsin maalattuja koristelaattoja, joissa voi olla kuvattuna melkein mitä tahansa. Bongasimme muun muassa Santa Cruzin kartan, madonnan ja jonkin ruuan reseptin. Monia seiniä koristavat tietysti myös söpöt pienet parvekkeet, joiden lattiat ovat kauniita jopa alhaalta kadulta katsottuna, sillä niissäkin on kuvioituja koristelaattoja. Parvekekaiteet ovat koukeroista valurautaa. Kaunista!

20190224-Unelmatrippi-Sevilla-DSC0707
Talojen seinissä näkee Sevillassa usein erilaisia kaakelikoristeita.
20190224-Unelmatrippi-Sevilla-DSC0700
20190224-Unelmatrippi-Sevilla-DSC0701
Taloissa on jos jonkinlaista kaari-ikkunaa, parveketta, koristetta ja uloketta.
20190224-Unelmatrippi-Sevilla-DSC0711
Sevillassa törmää tämän tästä pieniin ja suuriin aukioihin.
20190224-Unelmatrippi-Sevilla-DSC0705
Katukivetys muodostaa Santa Cruzissa hauskaa ruutukuviota.

Kuten sanottua, tänä päivänä Santa Cruz on matkailijoiden suosiossa niin nähtävyyksiensä ja yleisen ulkoasunsa kuin myös ravintoloidensa ja putiikkiensa ansiosta. Meille osui joulukuisella matkallamme kaunis sää, joten ihmisiä viihtyi päiväsaikaan terasseilla talvesta huolimatta. Lämpöä tosin olikin suomalaisen kesäpäivän verran eli noin 15 astetta, joten mikäs siellä oli istuskellessa. Kaduilla pystyi helposti kuvittelemaan kesäkuukausien paahteen ja suuremmat ihmismäärät. Joulukuu oli oikein passeli ajankohta Sevillan tutkimiseen, sillä silloin oli melko väljää.

Palaan Sevillan nähtävyyksiin tarkemmin erikseen. Nyt kiinnostaisi tietää, onko teistä lukijoista joku käynyt Sevillassa esimerkiksi pääsiäisenä tai jonkin ison fiestan tai ferian aikaan? Kuinka ahdasta kaduilla oli ja miten villiksi meno yltyi?

Tämä postaus liittyy 11-päiväiseen omatoimiseen kiertomatkaamme Espanjan Andalusiassa ja Kanariansaarilla joulukuussa 2018. Lensimme Málagaan, sieltä Teneriffalle ja Teneriffalta Suomeen. Andalusiassa matkustimme kaupunkien välillä junalla. Yövyimme matkan aikana Málagassa, Córdobassa, Sevillassa ja Teneriffalla Costa Adejessa.


Lue myös nämä jutut Espanjasta:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Sevilla: prameutta ja sympaattisuutta samassa paketissa”

  1. Hei! Olen käynyt Sevillassa juurikin pääsiäisen aikaan, jolloin kaupunki on täynnä mahtavia kulkueita niin päivällä kuin yölläkin. Ihmisiä on tosi paljon liikkeellä. Kulkueet erikoisesti pukeutuvine ihmisineen ja pyhimyksineen ovat hyvin erilaisia ja osa todella vaikuttavia. Osaa seurataan todella hartaasti.

    1. Kuulostaa kiinnostavalta, varmasti aikamoista juhlahumua ja hienoja kulkueita! Luulen, että väkeä saattaisi kyllä olla vähän liikaakin minun makuuni, kun en oikein viihdy väkijoukoissa, mutta olisi tuollainen joku iso tapahtuma silti hienoa joskus kokea Espanjassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *