Sevilla: Parque de María Luisa, puisto keskellä kaupunkia

Artikkelikuva - Parque de María Luisa, Sevilla, Espanja

Etsimme usein matkoilla Hemmon kanssa ilmaista tekemistä maksullisten nähtävyyksien rinnalle tai sijaan. Kaupunkilomilla aikaa menee kaupungin kujien tutkimiseen, mutta lisäksi on mukava käydä kävelemässä myös puistoissa ja joskus jopa hautausmailla, vaikka jälkimmäinen vähän creepyä ehkä onkin. Puistoissa kiertely ei maksa mitään ja samalla saa olla ulkona ja nauttia kauniista ympäristöstä. Joulukuisella kiertomatkallamme Espanjassa nautimme ulkoilusta muun muassa kauniissa María Luisan puistossa Sevillassa. Tämä puisto on ehdottomasti vierailun arvoinen!

María Luisan puisto on täynnä patsaita, suihkulähteitä ja kauniita istutuksia

Parque de María Luisa on 40 hehtaarin kokoinen, joten nähtävää riittää. Leveillä käytävillä kopistelee turisteja kuljettavia hevoskärryjä, mutta niiden alta voi pujahtaa helposti pakoon pienemmille poluille. Puisto on täynnä erilaisia patsaita, suihkulähteitä, penkkejä, kaakeloituja vesialtaita sekä palmuja ja muita puita. Puisto toimii kasvitieteellisenä puutarhana, joten istutukset ovat monipuolisia.

Vaikka oli joulukuu ja lämpötila oli reissullamme iltaisin vain viitisen astetta, päivällä aurinko lämmitti ilman yli viiteentoista asteeseen, joten ulkona tarkeni vallan mainiosti. Mietimme etukäteen, että olisikohan puistossa paljoa nähtävää keskellä talvea, mutta epäily osoittautui turhaksi. Puistossa oli vihreää ja osa kasveista jopa kukki. Suihkulähteissä solisi vesi ja patsaiden värit loistivat auringossa. Vierailu oli siis varsin passeli myös joulukuussa. Helteisinä kesäkuukausina puistossa on varmasti ihana kuljeskella puiden varjossa.

Sinikeltaisia ruukkuja puiston käytävillä appelsiinipuiden alla
Sininen vesiallas ruskeiden penkkien ympäröimänä
Avenida de los Cisnes -kyltti

María Luisan puisto on osin vuoden 1929 maailmannäyttelyn peruja

Puiston paikalla oli ennen San Telmon palatsin puutarhaa. Prinsessa ja Montpensierin herttuatar María Luisa Fernanda de Borbón lahjoitti puutarha-alueet Sevillan kaupungille 1893, jotta niitä voitaisiin käyttää julkisena puistona. 1910-luvulla puistoa alettiin muokata sen nykyiseen asuun, ja Parque de María Luisa vihittiin käyttöön huhtikuussa 1914.

Vettä sylkeviä sammakkopatsaita altaan reunalla

Puistoon pystytettiin iberoamerikkalainen maailmannäyttely vuonna 1929. Sen peruja ovat puiston maurilaistyyliset kauniit kaakeloinnit, paviljongit, penkit ja lammet. Samassa yhteydessä rakennettiin vaikuttava Plaza de España -aukio puiston pohjoiselle laidalle. Sevillan suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluva aukio on niin mahtipontisen näköinen, että hämmästyin tosissani. Me kävimme aukiolla illan pimeydessä, jolloin se oli kauniisti valaistu, ja palasimme tutustumaan tarkemmin puistoon päiväsaikaan.

Pensasten ympäröimä pitkä vesiallas
Vettä sylkevä leijonapatsas

María Luisan puisto on vaikuttava niin kokonsa kuin ulkoasunsa puolesta, ja siellä saisi kulumaan aikaa tuntikausia käytäviä kierrellen ja puiston penkeillä istuskellen. Kertakaikkisen viehättävä paikka!

Tykkäätkö sinä käydä matkoillasi puistoissa?

Tämä postaus liittyy 11-päiväiseen omatoimiseen kiertomatkaamme Espanjan Andalusiassa ja Kanariansaarilla joulukuussa 2018. Lensimme Málagaan, sieltä Teneriffalle ja Teneriffalta Suomeen. Andalusiassa matkustimme kaupunkien välillä junalla. Yövyimme matkan aikana Málagassa, Córdobassa, Sevillassa ja Teneriffalla Costa Adejessa.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *