Sadetta ja myrskyä Koh Taolla

Artikkelikuva Koh Tao auringonlasku Sairee-rannalla

Ennen maailmanympärimatkaa ajattelimme, että Aasian-osuudella haluamme edes hetkeksi johonkin syrjäiseen bungalowiin ihan vain rentoutumaan. Tämä hetki koitti Koh Taolla, jonne matkasimme Bangkokista yöjunalla ja lautalla.

Secret Garden Villagen bungalowimme ei ollut rannalla, koska pihistelimme hinnassa, mutta kovin sympaattinen majapaikka se siitä huolimatta oli. Sisäänkirjautuminen oli yhtä kuin laukkujen kanto kämppään. Passia tai mitään muutakaan ei kysytty. Koh Taolla vaikutti olevan rento saarimeininki. Junassa ja lautassa valvotun yön jäljiltä oli pakko ottaa pienet päiväunet, ja siinä menikin sitten pitkälle iltapäivään ennen kuin pääsimme uudelleen liikkeelle.

Huomasimme netistä, että Bangkok Postin mukaan Thaimaan viranomaiset olivat antaneet tulvavaroituksen kuuteentoista provinssiin. Tulvavaroitus koski myös Chumphonin seutua ja Siaminlahden saaria. Vettä satoikin aivan järjettömän paljon, joten jouduimme senkin takia hieman odottelemaan ennen kylille lähtöä. Kun vihdoin uskaltauduimme ulos, kävimme syömässä illalliseksi paikallisessa ravintolassa satay-vartaita, kesärullia, paistettuja nuudeleita ja paistettua riisiä. Yksinkertaista ja niin hyvää!

Kävimme pienellä kävelyllä Sairee-rannan lähettyvillä sijaitsevassa saaren keskustassa ja huomasimme, että muutamien liikkeiden eteen viriteltiin tulvaveden varalta hiekkasäkkejä. Taolla ollessamme vettä satoi joka päivä useaan otteeseen. Tuuli ja aallot olivat välillä melkoisia, sillä myrsky velloi Siaminlahdella. Snorklausreissut jäivät siis väliin paitsi epävakaan sään myös flunssan takia.

Palmuja hiekkatien varrella Koh Taolla

Rentoa bungalow-elämää Koh Taolla

Bungalowimme sijaitsi palmumetsikön keskellä muutaman sadan metrin mittaisen hiekkatien päässä saaren päätieltä. Rannalle oli matkaa samaiset muutama sata metriä. Pimeällä hotellille täytyi mennä palmujen reunustamaa tietä taskulampun valossa, sillä katuvaloja tai muuta valaistusta ei ollut. Vähän kuin mökkitietä olisimme kävelleet.

Haimme kävelyretkellä kaupasta pienen pullon thaimaalaista Sang Som -rommia ja colaa. Illalla istuskelimme bungalowin terassilla ja joimme rommipullon colan kanssa pois kuljeksimasta. Ympärillä soivat viidakon äänet ja nautimme olostamme arvuutellen, mikä ääni kuului mistäkin elikosta. Jokin, ehkä sammakkolauma, piti uskomatonta meteliä jossakin lähistöllä. Hotellin omistajan nuori kissa tuli terassille seuraksemme ja olisi tullut sisäänkin, mutta emme päästäneet.

Kissa bungalowin terassilla

Aamiaiselle hilauduimme läheiseen pieneen kahvilaan, jossa oli ehkä kuusi asiakaspaikkaa. Meidän ja kahden muun asiakkaan lisäksi kahvilassa oli hemmetisti kärpäsiä, kuten koko Koh Taolla. Varsinainen vitsaus. Muutoin saarella oli aivan ihanaa.

Kävimme kiertelemässä keskustaa ja sen kauppoja vähän tarkemmin. Auringonlaskun aikaan kävelimme Sairee-rannalla. Siellä oli muutama thaityylinen kiva baari, joissa ei ollut tuoleja vaan pehmikkeet istumista varten lattialla. Baareista oli hyvä auringonlaskunäkymä lahdelle, mutta me katselimme auringon painumista mailleen rantahiekalta käsin. Näyttävästi se laskikin!

Pimeällä oli taas mukava istua omalla terassilla ja kuunnella luonnon tarjoamaa konserttia. Öisin kuulimme monesti jonkin linnun pitävän mekkalaa aivan bungalowimme edustalla ja yritimme tirkistellä ikkunoista, minkä näköinen elukka oli kyseessä, mutta emme koskaan nähneet eläintä. Ehkä se ei ollut edes lintu.

Nukuimme pitkään, mutta vuokrasimme siitä huolimatta skootterin loppupäiväksi. Päivävuokra oli 200 bahtia eli noin 4,90 euroa. Veimme pyykkiä pesulaan ja kävimme syömässä Sairee Sairee -nimisessä paikassa, joka oli saanut kehuja Tripadvisorissa. Hampurilaiset olivat superkuivat, mutta paikka itsessään oli kiva.

Aioimme mopoilla Mango Bay -rannalle saaren toiselle puolelle, mutta lähes pystysuoran tien nähdessämme vaihdoimme suunnitelmaa. Olen aikanaan Koh Lantalla juossut mopon perässä ylämäkeen, kun mopon vääntö ei riittänyt viemään kahta ihmistä ylös asti, ja nyt ei huvittanut juosta.

Ajelimme sen sijaan Aow Leuk Baylle, joka sijaitsi pitkähkön alamäen päässä yksityisen tien varrella. Siellä katselimme roskaista ja saastaista rantavettä ja päätimme etsiä toisen paikan uimiselle. Se löytyikin Chalok Baan Kao -rannalta. Vesi oli sotkeutunut niin, että näkyvyyttä ei oikeastaan ollut, mutta ihmisten jäljiltä lilluvia roskia ei sentään ollut ajautunut sille rannalle. Pulikoimme aikamme lämpimässä vedessä. Paluumatkalla kävimme syömässä herkulliset ja isot sandwichit Zanzi bar -nimisessä paikassa.

Veneen jättämät aallot Koh Taolta lähtiessä

Matka jatkuu Koh Taolta Koh Phanganille

Koh Taon saarelta poistuessamme tuk tuk -kuljettajat yrittivät vedättää meitä lupaamalla ensin yhden hinnan ja alkamalla sen jälkeen vääntää toisesta. Bangkokissa kohdallemme osunut vedätys oli tuoreessa muistissa. Tällä kertaa emme jääneet kuuntelemaan pelleilyä vaan otimme heti jalat alle ja ajattelimme kävellä satamaan. Meidän ei tarvinnut tallata kuin ehkä 100 metriä kun vierelle jo ajoi taksi, joka tarjosi kyytiä satamaan puolella siitä hinnasta, minkä vedättäjät yrittivät saada. Hyppäsimme kyytiin. Venkslaajilta jäi sekin raha saamatta. Mahtaa olla hyvä bisnes.

Satamassa ostimme liput tällä kertaa laivaan, emme katamaraaniin. Lähtöpäivänä sää oli rauhoittunut aiempiin päiviin nähden merkittävästi ja kyyti Koh Phanganille oli ihanan tasainen.

Vietimme Taolla mukavan rentoa bungalow-elämää eikä haitannut, ettemme tällä kertaa päässeet kurkkimaan vedenalaisia ihmeitä snorklaamalla. Herättelimme kuitenkin toiveita paremmasta säästä ja snorklausretkestä Koh Phanganilla, joskin ensin halusimme nauttia auringosta rannalla ja ehkä jopa uima-altaalla.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:


2 vastausta artikkeliin “Sadetta ja myrskyä Koh Taolla”

  1. Kuulostaa ihanan rentouttavalta saarioleskelulta.
    Ja vähän ehkä balsamia haavoihin, kun sai jätettyä ne venkslaavat kuskit venkslaamaan keskenään ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *