Reissuvuosi 2016

Artikkelikuva - Reissuvuosi 2016 -kollaasi

Vuosi lähestyy loppuaan, joten on matkailutilinpäätöksen aika. Millainen oli reissuvuosi 2016? Tiesin jo viime vuodenvaihteessa, että vuodesta 2016 ei tulisi yhtä rikas matkailun saralla, sillä luvassa oli työntäyteinen vuosi maailmalla huitelemisen jälkeen. Työn äärellä tämä vuosi todella onkin kulunut, mutta silti myös matkoja on kertynyt ihan mukavasti. 

Kun vuosi sitten kirjoitin koosteen vuoden 2015 reissuista, matkailua oli vuoden aikana kertynyt tavalliseen työntäyteiseen arkeen (jota nyt vietän) verrattuna todella reippaasti. Palasimme vasta toukokuussa 2015 maailmanympärimatkalta ja reissuja oli vielä senkin jälkeen, joten ihmekös tuo, että tilanne oli vähän erilainen kuin nyt.

Reissuvuosi 2016

Vuoden aikana:

 • Vierailin viidessä uudessa maassa: Irlannissa, Slovakiassa, Sloveniassa, Kroatiassa ja Portugalissa. Yhteensä kävin vuoden aikana 12 maassa – kaikki Euroopassa.
 • Yövyin 30 yötä hotellissa, 25 yötä teltassa ja 3 yötä laivalla. Telttayöt kertyivät viiden viikon kesäreissultamme Euroopassa, kuten myös osa hotelliöistä. Oli muuten ihan huippua päästä jo perinteeksi muodostuneelle kesäiselle Eurooppa-kierrokselle kahden vuoden tauon jälkeen! Muut hotellissa vietetyt yöt kertyivät mm. Dublinista ja Amalfin rannikolta.
 • Yövyin 24:ssä eri kaupungissa eri puolilla Eurooppaa.
 • Lensin 9 lentoa ja tein 6 laivamatkaa sekä 20 junamatkaa. Junamatkat kertyivät lähes täysin Suomesta, sillä ramppasin syksyn aikana opiskelujeni vuoksi 450 kilometrin päässä noin kerran viikossa.

Vuoden saldo ei ole surkea, mutta pakko sanoa, että ei haittaisi reissata huomattavasti enemmän. Esimerkiksi kaukomatka aurinkoon ja lämpöön olisi sopinut mukavasti joukkoon! Vuonna 2016 on tullut reissattua vain Euroopassa, mutta ei siinäkään mitään vikaa ole, onhan Eurooppa suosikkini.

Vuosi vaihtuu onneksi mukavasti reissussa eli näin ollen startti vuoteen 2017 on lupaava. Myös keväälle on jo yksi reissu varattuna ja kovasti suunnitelmia odottamassa toteutusta.

Millainen reissuvuosi sinulla oli?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

8 vastausta artikkeliin “Reissuvuosi 2016”

 1. Hieno yhteenveto vuodesta! Oma reissuvuoteni koostuu 9 maasta (joista 5 uutta) ja 18 lennosta. Hotelliöitä parikymmentä ja lisäksi sama määrä Airbnb-öitä. Telttaöitä nolla vaikka teltta olikin kesällä takapihalla pystytettynä useamman viikon lapsia varten 🙂

  1. Kiitos kommentista! Aika mukava reissuvuosi siis takana sinullakin. Meillä oli muuten lapsuudenkodissani kanssa usein kesäisin teltta takapihalla, ja joskus siellä myös uskallettiin yöpyä (lapsena se oli tietty tosi pelottava paikka). 🙂

 2. Tänä vuonna kävin kolmesti reissussa ulkomailla ja kaikki nämä reissut tein yksin. Oon ennen tätä vain kerran ollut yksin reissussa mutta nyt näyttäisi siltä, että yksin tulee käytyä reissuamassa tämän vuoden jälkeenkin 🙂 Eka reissu oli maaliskuussa Roomaan, toinen kesäkuussa Baltian pääkaupunkeihin ja viimeisin reissu marraskuussa Wieniin, Bratislavaan ja Budapestiin. Näistä käydyistä kaupungeista vain Tallinna oli entuudestaan tuttu, eli paljon tuli uutta nähtyä. Hienoja reissuja kaikki mutta kyllä Rooman loma on se, jota varmasti muistelen vielä pitkään. Sellaisenkin asian tämä reissuvuosi opetti, että tästä lähin tutkin aina järjestetäänkö kohteessa ilmaisia kävelykierroksia. Varsinkin Baltiassa ne olivat huippuja ja laiskalle tiedonhankkijalle helppo tapa oppia edes jotain kohteen historiasta yms.

  1. Kuulostaa oikein hienolta, että olet uskaltanut lähteä yksin – monelta se jää tekemättä. Mäkään en ole kovin runsaasti siinä kunnostautunut, vaikka kiinnostaisi kyllä. Ja joo, ilmaiset kävelykierrokset ovat tosiaan kiva tapa tutustua uuteen paikkaan! Voisin itsekin hyödyntää niitä enemmän.

 3. Mullekin tulivat tänä vuonna uusien käytyjen maiden listaan sekä Irlanti että Slovakia. Irlantiin rakastuin, Slovakiasta näin vain Bratislavan päiväreissulla sinne, mutta siitäkin jäi oikein mukava fiilis. Ei Eurooppa ole todellakaan huono. Mulla tulee todennäköisesti ensi vuosi reissattua pelkästään Eurooppaan, ellei jollain ilveellä kauemmas saa lentoja 100 eurolla. No mutta 2018 olisi sitten tarkoitus lähteä taas kauemmas, niin ei lähitienoot haittaa. Mieluummin Eurooppaan kuin ei minnekään 🙂 Mullahan tämä vuosi oli reissujen suhteen ihan mieletön. http://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/2016/12/11/ihan-alyton-reissuvuoteni-2016/ Ties koska löytyy tälle vuodelle voittajaa!

  1. Luinkin tuon postauksesi jo aiemmin- sulla on tosiaan ollut mieletön vuosi! Mahtavaa! Mäkin muuten kävin Slovakiassa vain päiväretkellä Bratislavassa, ei sen enempää. Kiva oli kuitenkin käydä edes sen verran! Mulla on suunnitelmissa aloittaa kaukolentojen hintojen kyttääminen ihan tosissaan, jotta hyvän sauman tullessa saan napattua diilin. Välillä pitää päästä vähän kauemmas. 🙂

 4. Tosi reipas reissuvuosihan teillä on tämäkin vuosi ollut! Maailmanympärimatkan jälkeen kaikki muu vaan tuntuu niin vähältä. 😀 12 maata on kuitenkin enemmän kuin monella koko elämän aikana. 😀

  1. Ihan kiva vuosi tosissaan oli! Eikä 12 maata ole sinänsä mitenkään vähän, mutta jos tilanne sallisi niin ajallisesti reissaisin mielelläni enemmän (nyt mennään lomien puitteissa). Ei ne maat vaan reissun päällä vietetty aika. 🙂 Saahan sitä unelmoida. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *