Reinin ja Moselin liittymässä: Koblenz

Artikkelikuva - Deutsches Eck, Koblenz, Saksa

Koblenz tunnetaan varmaan ennen kaikkea sijainnistaan Moselin ja Reinin yhtymäkohdassa. Jokien risteyksessä komeilee Deutsches Eck eli saksalainen kulma, ja tuossa kulmassa seisoo järkälemäinen keisari Vilhelm I:n muistomerkki vuodelta 1897. Kuten arvata saattaa, Koblenzista löytyy myös vanhakaupunki sekä linnoitus, jossa kannattaa vierailla jo pelkän näköalan takia: Ehrenbreitsteinin linnoitukselta näkee paitsi Deutsches Eckin, myös koko Koblenzin.

Saavumme Koblenziin myöhään iltapäivällä, joten meidän on lähdettävä heti kiertelemään kylille, jotta ehdimme nähdä edes jotakin. Aamulla jatkamme nimittäin taas matkaa. Tiukka aikataulu Espanjasta Suomeen ajaessa pakottaa tekemään stopeista tiiviitä. Emme anna sen häiritä vaan pistämme jalkaa toisen eteen. Olemme Hemmon kanssa olleet Koblenzissa ennenkin, joten täysin vieraita nämä kulmat eivät ole, ja sen vuoksi myös otamme aika rennosti.

20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0378

Köysiradalla Koblenzin parhaalle näköalapaikalle

Sää on upea, mikä alkaa iltaa kohti näkyä Koblenzin terasseilla, vaikka onkin arkipäivä. Nälkä on huutava, joten käymme syömässä viihtyisän torin laidalla Hans im Glückissä. Päätämme yrittää vielä ehtiä köysiradan eli Seilbahnin kyydissä 118 metriä Reinin yläpuolelle kohoavalle Ehrenbreitsteinin linnoitukselle katselemaan näköalaa.

20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0354
20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0360
20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0366

Saamme lipunmyynnistä jonkinlaiset alennusliput, koska vierailuaikaa on jäljellä vain noin tunti. Tämä riittää meille, sillä haluamme ensisijaisesti käydä vain katsastamassa maisemat ja vilkaista linnoitusta. Toki tarkempikin vierailu nykymuodossaan 1800-luvulta saakka pystyssä olleella linnoituksella olisi kelvannut, mutta aikataulu ei sitä nyt salli. Olemme paikalla toukokuussa, jolloin linnoitus menee kiinni seiskalta illalla. Myöhemmin kesällä se olisi auki pidempään, päivästä riippuen jopa yötä myöten.

20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0359

Linnoituksella meille selviää, että paikalla viritellään jonkinlaista historiajuhlaa ilmeisesti seuraavaksi päiväksi. Ylhäällä olevalla nurmikentällä on keskiaikaisiin vermeisiin pukeutunutta väkeä pystyttämässä telttoja ja käristämässä evästä. Yleisötilaisuus tämä ei tänään kuitenkaan ole eli kukaan ei myy tai esitä mitään. Vaikuttaa siltä, että keskiaikaporukka on jäämässä paikalle yöksi. Kipitämme valmistelujen ohi linnoituksen sisäpihalle ja siellä kiiruhdamme kohti laitaa katsomaan näkymää joelle.

20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0357

Matkalla meille tyrkytetään kuohuviinilasillisia, sillä linnoituksessa on jokin toinenkin tilaisuus alkamassa. Vierailijoita tungeksii sisäpihalla hienoissa vaatteissa. Jos olisimme Hemmon kanssa kunnon pelinaisia ja -miehiä, nappaisimme pokkana lasilliset huiviin, mutta hiostuneissa kesävermeissämme erotumme joukosta väkisinkin. Sitä paitsi kuohuviinittelyn pariin juuttuminen johtaisi näköalan missaamiseen. Kieltäydymme siis kohteliaasti laseista ja ohitamme juhlaväen.

20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0361

Kierros Koblenzin vanhankaupungin illassa

Palaamme linnoitukselta alas ja käymme tarkastelemassa Vilhelmin muistomerkkiä Deutsches Eckissä lähietäisyydeltä. Patsas on valtavan kokoinen, minkä hahmotamme helpommin, kun huomaamme muutaman sen reunalle kavunneen ihmisen – he tuovat patsaan mittasuhteet esiin.

20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0379
20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0381
20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0383
20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0389

Patsaan takana on viihtyisä biergarten, jonne istahdamme jäätelöille. Lämmin tuulenvire heiluttaa hiuksia ilta-auringossa. Tässä kelpaisi istuskella vaikka koko ilta, mutta haluamme kuitenkin vielä kiertää Koblenzin vanhankaupungin.

Linnamainen rakennus Koblenzissa
20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0397
Patsas Koblenzin vanhassa kaupungissa
20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0403
20180716-Unelmatrippi-Koblenz-DSC0400
Terasseja Koblenzin vanhassa kaupungissa

Vaikka emme ole Koblenzissa ensimmäistä kertaa, vanhankaupungin kadut näyttävät vain vaivoin tutuilta. Oli siis aikakin tulla tänne toistamiseen. Kiertelemme kauniita kortteleita illan jo hämärtyessä. Huomaamme, että olemme käyneet tällä matkalla niin upeissa paikoissa (etunenässä Annecy ja Colmar), ettei Koblenz valitettavasti enää säväytä samalla tavalla kuin se voisi säväyttää. Joka tapauksessa Koblenz on kaunis ja viihtyisä!

Vanhassakaupungissa ei ole sinänsä mitään erityisiä nähtävyyksiä – vaikka toki esimerkiksi patsaita, kirkkoja ja suihkulähteitä löytyy niistä kiinnostuneille – mutta tunnelma ja rakennusten ulkoasu ovat kohdillaan. Kävelykierroksen jälkeen vetäydymme terassille oluille nauttimaan kauniista illasta. On mukavaa olla täällä taas.

Tämä postaus liittyy automatkaamme Euroopan halki: katso aiemmasta kirjoituksesta koko reitti kartalla ja yöpymispaikat.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *