Pitkä viikonloppu Düsseldorfissa

Artikkelikuva - Düsseldorf Altstadt, Saksa

Varmasti kaikki matkailukoukussa roikkuvat voivat yhtyä näkemykseeni, että mikään ei katkaise arkea niin mukavasti kuin matka, vaikka reissu olisi lyhytkin. Meillä Hemmon kanssa arjen sai tänä keväänä katkaista pitkä viikonloppu Düsseldorfissa. Tässä vinkkejä Düsseldorfiin ja sen ympäristöön!

Toisin kuin etukäteen toivoin, kevät antoi vielä odottaa itseään Düsseldorfissa. Nurmi kuitenkin vihersi jo, ja kevät taisi saapua kaupunkiin hujauksessa heti reissumme jälkeen. Viileydestä huolimatta meillä oli Hemmon kanssa aivan ihana pääsiäisloma, olimmehan Saksassa! Enkä kirjoita näin pilke silmäkulmassa vaan tykkään Saksasta ihan tosissani. Olin ihan fiiliksissä jo lentokenttäjunan kuulutusten takia, sillä oli vain niin mahtavaa kuulla saksaa ja olla pitkästä aikaa taas maassa. Edellisestä kerrasta ehti vierähtää noin puolitoista vuotta.

20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0229
Reinin varrella kävelyllä

Mutta miksi pitkä viikonloppu juuri Düsseldorfissa? Olimme käyneet kaupungissa aiemminkin: vuonna 2013 teimme junamatkan Euroopassa ja tuo matka alkoi nimenomaan Düsseldorfista. Vaikka kaupungilla ei taida olla mainetta kummoisena matkailumestana, me pidimme sitä silloin viihtyisänä paikkana – ja pidämme edelleen. Tällä kertaa se valikoitui kohteeksemme osin Hemmon työmatkan takia: pääsiäisen lopuksi minä lensin takaisin kotiin, mutta Hemmo ajeli vuokra-autolla rajan yli Hollantiin töihin.

Pääsiäisreissulla meillä oli suunnitelmissa ottaa rennosti ja nauttia Düsseldorfissa olevan suuren japanilaiskeskittymän ravintolatarjonnasta, kierrellä kaupunkia ja tehdä vuokra-autolla yksi päiväretki lähiseudulle. Parin linnan tai palatsin bongaaminen oli totta kai myös ohjelmassa.

20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0232
Altstadtissa

Düsseldorfin pikku-Japani: Immermannstrassen ympäristö ja Nordpark

Düsseldorfissa asuu noin 6500 japanilaista, jotka ovat perustaneet Immermannstrassen tuntumaan oman japanilaisen alueen. Chinatownit ovat maailmalla yleisiä, mutta japanilaista aluetta ei ole tullut tätä ennen nähtyä (paitsi tietysti Japanissa).

Düsseldorfin japanilaisella alueella on useampi japanilaisia elintarvikkeita ja tavaroita myyvä kauppa ja myös sellaisia liikkeitä, joista ei ulospäin edes tiedä, millaista liiketoimintaa niissä on – kyltit kun ovat vain ja ainoastaan japaniksi. Eräänkin liikkeen kohdalla mietin, onkohan kyseessä mahdollisesti kirjanpitäjän tai juristin toimisto vai kenties hierojan vastaanotto – ei mitään hajua, koska en osaa japania.

Kauppojen osalta emme tietenkään jääneet ulos ihmettelemään vaan marssimme sisälle teeostoksille. Matcha on parasta! Olisin tietysti halunnut myös ostaa hyllyt tyhjiksi japanilaisista kipoista ja kupeista, mutta käsimatkatavaroilla matkustamisen takia jouduin hillitsemään itseni.

Jos ei vielä tullut selväksi, Saksan lisäksi fanitan myös Japania.

Düsseldorfin japanilaiselta alueelta löytyy tietenkin myös japanilaisia ravintoloita. Reissulla tuli tästä syystä vedeltyä aika paljon sushia ja muuta japsisafkaa. Toki lautaselle eksyi reissun aikana myös paikallista sapuskaa, kuten uuniperunaa herkkutäytteellä.

Jos eksyt joskus Düsseldorfiin, hakeudu aidon tuntuisen Japani-kokemuksen perässä syömään esimerkiksi Kushi-Tei of Tokyoon, joka on autenttinen japanilainen izakaya. Löysimme paikalle Düsseldorfissa asuneen London and beyond -blogin Lenan suosituksesta. Ihana paikka!

20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-200917
Kushi-Tei of Tokyo

Japanilaisuutta löytyy Düsseldorfista myös Nordparkin japanilaisesta puutarhasta, joka on varmasti kesällä kunnolla vehreänä erittäin kaunis, koska siellä oli jo kevään kynnyksellä nättiä. Reinin toisella puolella Niederkasselin kaupunginosassa puolestaan voi tutustua japanilaiseen kulttuuriin syvemmin vierailemalla kauniissa EKO-Hausissa. Se ei valitettavasti ollut pääsiäisenä auki.

20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0311
Japanilainen puutarha, Nordpark
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0322
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0319

Korkeuksiin maisemien ja drinkin perässä: näköalabaari ja Rheinturm

Mitäpä olisi matka ilman vähintään yhtä visiittiä katutason yläpuolelle? Niinpä! Treffasimme Lenan kanssa drinksuilla Me and all hotelin kattobaarissa, joka tosin on sisätiloissa, mutta se oli ihan hyvä juttu pääsiäisen viileydessä. Baarista on hyvät näkymät eri puolille Düsseldorfia.

20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-174000
Me and all hotelin näköalabaari

Toinen näköalapaikka, jonka katsastimme, oli Rheinturm-televiestintätorni. Tämä Düsseldorfin korkein rakennus jäi meiltä edellisellä vierailulla väliin, joten nyt täytyi ottaa vahinko takaisin. Betonisen tornin näköalatasanne on 168 metrissä. Kyllähän sieltä kauas näkee, mutta alkukevään paljaat puut eivät päästäneet ympäristöä täysin oikeuksiinsa. Drinkille menisin tornin baarin sijaan mieluummin tuonne mainitsemaani Me and all hoteliin, mutta oli joka tapauksessa kiva käydä katsastamassa myös Rheinturm.

Rheinturm, Düsseldorf
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0212
Maisema Rheinturmista
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0219
Medienhafenin rakennuksia Rheinturmista katsottuna

Kaduille kauniiden rakennusten perässä: Altstadt ja Medienhafen

Düsseldorf on median ja muodin keskus, ja näistä jälkimmäinen näkyy selvästi Königsalleella eli Köllä käyskennellessä. Sieltä löytyy Vuittonia, Burberryä ja muita vastaavia, jotka eivät meitsiä kiinnosta lainkaan. Königsallee on kuitenkin nätti niin rakennustensa kuin keskellä olevan puistoalueensa ansiosta, ja jos shoppailu kiinnostaa, paikka on suorastaan lyömätön.

20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0242
Altstadtin kaduilla
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0240
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0233
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0243
Aforismi Schlüssel-panimon talossa: “Iss was gar ist. Trink was klar ist. Sag was wahr ist.” Karkea käännös: Syö kypsää, juo kirkasta, puhu totta.

Altstadtia eli vanhaakaupunkia ei voi koskaan jättää väliin, oli se turistinen tai ei. Düsseldorfin vanhakaupunki on ruokaravintoloiden, terassien ja maailman pisimmäksi sanotun baarin (yli 260 pubin rypäs!) sekä kauniiden talojen valtakuntaa. Ihmisvilinästä huolimatta sieltä on mahdollista löytää vähän hiljaisempiakin kujia, riippuen tietysti vähän siitä, mihin aikaan päivästä paikalle menee. Vilkkaimpaan aikaan kannattaa rauhan etsimisen sijaan suosiolla antaa periksi ja nauttia vanhankaupungin tunnelmasta tungoksesta huolimatta. Tämä onnistunee parhaiten maistelemalla samalla altbieriä, paikallista tummaa pintahiivaolutta, jota saa lähes joka paikasta.

Altstadtiin verrattuna täysin toisenlaista rakennuskantaa löytyy vain kivenheiton päästä Medienhafenista. Siellä tunnelmaa luovat muun muassa kuuluisan Frank O. Gehryn suunnittelemat rakennukset, joita kelpaa katsella. Vanhaa satama-aluetta on modernisoitu tyylillä. Medienhafenista on mukava valua hitaasti takaisin Altstadtiin rantapromenadia pitkin. Myös sieltä löytyy aurinkoisia terasseja.

20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0208
Medienhafen
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0211
Medienhafenin kauniita futuristisia rakennuksia Düsseldorfissa
Hopeinen aaltoileva rakennus Medienhafenissa Düsseldorfissa
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0223
Reinin rantabulevardia

Düsseldofrin reunamille raunioiden, palatsien ja linnojen perässä: Benrath ja Kaiserswerth

Jos jonnekin haluaisin Düsseldorfissa ainakin vielä palata, se olisi Benrathin palatsi ja puisto. Paikan päällä oli selvää, että kesäaikaan puisto on taatusti upea, kun istutukset pääsevät oikeuksiinsa. Omanlaisensa tunnelma siellä oli koleammallakin kelillä, emmekä viileästä säästä huolimatta olleet ainoat paikalle eksyneet. Vaaleanpunainen 1700-luvulla rakennettu linna on komea näky jättimäisen puiston edustalla. Palatsin yhteydessä on kolme museota ja perille pääsee keskustasta kätevästi ratikalla.

20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0423
Benrathin palatsilla ja puistossa
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0449
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0428
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0437
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0430
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0439

Düsseldorfin pohjoispuolella sijaitsee viehättävä Kaiserswerthin alue, jossa kävimme samalla reissulla kun vierailimme Nordparkissa. Kauniiden vanhojen talojen lisäksi siellä on mahdollista vierailla Kaiserpfalzin linnoituksen raunioilla, eikä muuten maksa mitään.

Kaiserpfalzin rakennutti 900-luvulla hallitsija Henrik III, ja linnoitusta laajennettiin 1100-luvulla keisari Fredrik Barbarossan aikana. Reinin törmällä sijaitsevan raunioituneen linnoituksen seinät ovat yli neljä metriä paksut. Rauniot ovat sinänsä äkkiä nähdyt, mutta Kaiserswerth on myös itsessään vierailemisen arvoinen. Myös Kaiserswerthiin pääsee Düsseldorfin ytimestä kätevästi ratikalla.

20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0262
Kaiserswerthissä
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0281
Kaiserpfalzin linnoituksen rauniot
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0284
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0289
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0263
Kaiserswerthin rakennuksia
20180422-Unelmatrippi-Dusseldorf-DSC0256

Meidän linnavierailumme eivät rajoittuneet vain näihin kahteen, sillä käytimme pääsiäisreissusta yhden päivän lähiseutujen kiertelyyn vuokra-autolla. Näimme sateisen synkkiä – siis upeita – maisemia Reinin varren kylissä, joiden taloissa ei ole säästelty ristikoissa. Tämä pääsiäisloma oli paitsi arjen katkaisija, myös esimakua toukokuun alussa starttaavasta automatkasta Euroopan halki.

Düsseldorfin pääsiäismatkan kustannuksia:

  • Carathotel Düsseldorf, 2 hengen huone 3 yötä 213,60 €
  • Kahden hengen 24 h -lippu julkisiin 10,30 €
  • Japanilainen kevyt illallinen kahdelle + teetä ja olutta 46 €, Kushi-Tei of Tokyo
  • Kahdelle uuniperunaa kalkkunatäytteellä + olutta 23 €, Schweinske (Altstadt)
  • Sisäänpääsy Rheinturmiin 9 € per nokka

Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Pitkä viikonloppu Düsseldorfissa”

  1. Voih, mun edellisestä Düsseldorfin käynnistä on vierähtänyt jo yli vuosi. Myös mä tykkään tästä kaupungista oikeasti, ja olen siellä kertaalleen käynyt lomallakin. Ja mikä parasta, lyhyen matkan päästä löytyy ristikkotalokyliä, linnoja ja paljon muutakin nähtävää.

    1. Mä voisin mennä kolmannenkin kerran lomailemaan Düsseliin, miksipä ei! Helppo kaupunki – ja kuten kirjoitit, myös lähiseudulta löytyy kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *