Pitkä viikonloppu Berliinissä: Ibis Styles Hotel Berlin Mitte

Artikkelikuva - Ibis Styles Hotel Berlin Mitte

Olimme joulukuussa Hemmon kanssa kolmen yön matkalla Berliinissä. Yövyimme nuo kolme yötä oikein kivassa Ibis Styles -hotellissa Mittessä. Hotelli osoittautui oikein hyväksi valinnaksi niin sijaintinsa, siisteytensä kuin aamiaisenkin puolesta.

Parasta Ibis Styles Berlin Mitte -hotellissa on loistava sijainti. Aivan vieressä on U Rosenthaler Platz -metroasema, joten liikkuminen muualle kaupunkiin onnistuu todella näppärästi. Berliinissä metroasemia on muutenkin lähekkäin ja julkinen liikenne toimii erinomaisesti.

Ibis Styles Berlin Mitte ulkoa

Ibis Stylesin lähiseudut Berliinin Mittessä

Hotellin lähistöllä suositulla Mitten alueella on ravintoloita ja monenlaisia baareja, joten iltaisin on mahdollista pyöriä lähellä hotellia ja säästyä näin matkustamasta illalliselle pitkän matkan päähän. Kävimmekin lähistöllä syömässä muun muassa Sucre et Sel -nimisessä tunnelmallisessa pikkuravintolassa, jossa oli maittava ruoka ja kohtelias palvelu – tästä ja muista reissun syömingeistä kerroinkin aiemmin.

Mittessä hotellin lähistöllä on ravintoloiden lisäksi kaikenlaisia putiikkeja. Esimerkiksi Hackescher Marktin shoppailualueelle on alle kilometrin kävelymatka.

Hotellin hyvän sijainnin puolesta puhunee myös se, että Berliinin kuuluisalle tv-tornille Alexanderplatzin kupeessa on myös vain hieman yli kilometrin verran tepasteltavaa. Minulle Berliini on lukuisten vierailujen vuoksi erittäin tuttu, ja Alexanderplatzin alue ei kuulu erityisesti suosikkeihini. Pidän enemmän Berliinin rosoisemmasta puolesta, kuten Kreuzbergistä. Shoppailumielessä Alexanderplatz on kuitenkin hyvä pitää mielessä, kuten myös joulumarkkinoiden takia. Meidän reissullamme juuri ennen joulua nuo markkinat olivat ajankohtaisia.

Ibis Styles Berlin Mitteltä ei ole pitkä matka Alexanderplatzille
Ibis Styles Berlin Mitten seutua

Ibis Stylesin bagel-aamiainen

Ibis Styles Berlin Mittessä varauksemme huonehintaan kuului aamupala, joka oli ihan mukiinmenevä: leipää ja bageleita, jugurttia, juustoja ja muita leivänpäällisiä, hedelmäsalaattia, kananmunia ja tietysti mehua, kahvia ja teetä. Aamiaishuone oli ajoittain melko ruuhkainen, joten siitä pieni miinus.

Lisäksi aamiaisessa oli tietysti sellainen ikävä puoli, että kun söimme aamiaisen hotellilla, emme päässeet tällä kertaa nauttimaan kaupungin kivoista aamiaispaikoista. Kolmen yön reissulla tämä oli kuitenkin ihan hyvä ratkaisu, sillä säästimme tällä tavalla aikaa, kun aamiaispaikan etsimiseen ei kulunut hetkeäkään.

Tämä ei myöskään ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinen reissumme Berliiniin, joten monia paikkoja on jo testattu. Voimme nauttia kahviloiden herkkuaamiaisista taas seuraavilla reissuilla.

Huoneemme oli siisti ja kompakti
Huoneen televisiossa oli

Ibis Stylesin hinta-laatusuhde on hyvä

Hotelli olisi maksanut normaalihintaisena 83 euroa yöltä, mutta olen käyttänyt ahkerasti Hotels.comia hotellivarauksissamme ja kerännyt palkintoöitä, joten saimme yhden palkintoyön käyttämällä huoneen hintaan 56 euroa yöltä.

Vaikka hotelli on kiva, en nyt ihan tiedä, olisiko se meidän mittapuullamme yli 80 euron arvoinen. Jollekin 80 euroa kuulostaa varmasti halvalta, mutta sehän riippuu, mihin vertaa: minä olen yöpynyt Berliinissä paljon halvemmallakin oikein hyvissä paikoissa. Yleisesti ottaen eurooppalaisissa suurkaupungeissa 80 euroa on kuitenkin eittämättä melko edullinen hinta. Koska saimme kaiken lisäksi huoneen palkintoöillä alennettuun hintaan, saimme mielestäni todella hyvin vastinetta rahalle tällä vierailullamme.

Ibis Styles Berlin Mitten kyltti

Aiemmilla Berliinin-matkoilla olemme yöpyneet joka kerta eri paikassa ja eri puolilla kaupunkia, muun muassa mainitsemassani Kreuzbergissä. Nyt halusimme testata kaupunkikuvaltaan vähän siistimpää ja trendikkääksi kehuttua Mitteä. Vatvoimme aika pitkään sopivaa korttelia ja hotellia, mutta olen tyytyväinen, että päädyimme lopulta Ibis Stylesiin.

Hotelli on moderni ja siisti ilman turhaa hienostelua. Suihku on loistava ja wifi toimii hyvin. Etukäteen netin kuvien perusteella vähän kummeksuin huoneiden väritystä, sillä jotkut huoneet näyttivät kuvissa aika räikeiltä. Livenä mikään ei kuitenkaan särkenyt silmiä, joten tämän voi muotoilla niin, että värien käyttö kuuluu hotellin tyyliin.

Vain kolme yötä kestävällä matkalla oli ihan huippua, että heti hotellin kulmilla oli jotain katseltavaa myös päiväsaikaan. Berliinin suosikkiseudullamme Kreuzbergissä elämä tuppaa keskittymään enempi yöhön, ja joskus taas olemme yöpyneet seudulla, jossa ei ole mitään elämää iltaisin eikä päivisin. Ihastuin Mitten alueeseen niin paljon, että ehkä seuraavallakin kerralla katselen hotellia samoilta nurkilta, tai ehkä jopa palaan samaan hotelliin.

Testailetteko te muut aina uusia majapaikkoja vai palaatteko samoihin?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *