Pitkä viikonloppu Berliinissä: Ibis Styles Hotel Berlin Mitte

Artikkelikuva - Ibis Styles Hotel Berlin Mitte

Olin joulukuussa Hemmon kanssa kolmen yön matkalla Berliinissä. Yövyimme nuo kolme yötä oikein kivassa Ibis Styles -hotellissa Mittessä. Hotelli osoittautui oikein hyväksi valinnaksi!

Metroasema on aivan hotellin vieressä.
Metroasema on aivan hotellin vieressä.

Huonehintaan kuului aamupala, joka oli ihan mukiinmenevä: leipää ja bageleita, jugurttia, juustoja ja muita leivänpäällisiä, hedelmäsalaattia, kananmunia ja tietysti mehua, kahvia ja teetä. Aamiaishuone oli ajoittain melko ruuhkainen, joten siitä pieni miinus. Lisäksi aamiaisessa oli tietysti sellainen ikävä puoli, että kun söimme aamiaisen hotellilla, emme päässeet tällä kertaa nauttimaan kaupungin kivoista aamiaispaikoista. Kolmen yön reissulla tämä oli kuitenkin ihan hyvä ratkaisu, sillä säästimme tällä tavalla aikaa, kun aamiaispaikan etsimiseen ei kulunut hetkeäkään.

Tämä ei myöskään ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinen reissumme Berliiniin, joten monia paikkoja on jo testattu. Voimme nauttia kahviloiden herkkuaamiaisia taas seuraavilla reissuilla.

Ibis Styles Hotel Berlin MitteDSC_0008-mHotelli olisi maksanut normaalihintaisena 83 euroa yöltä, mutta olen käyttänyt ahkerasti Hotels.comia hotellivarauksissamme ja kerännyt palkintoöitä, joten saimme yhden palkintoyön käyttämällä huoneen hintaan 56 euroa yöltä. Vaikka hotelli on kiva, en nyt ihan tiedä, olisiko se yli 80 euron arvoinen. Jollekin 80 euroa kuulostaa halvalta, mutta sehän riippuu, mihin vertaa: minä olen yöpynyt Berliinissä paljon halvemmallakin ihan hyvissä paikoissa. Alennetulla hinnalla sen sijaan saimme mielestäni todella hyvin vastinetta rahalle.

Parasta hotellissa on loistava sijainti. Aivan vieressä on U Rosenthaler Platz -metroasema, joten liikkuminen muualle kaupunkiin onnistuu todella näppärästi. Berliinissä metroasemia on muutenkin lähekkäin ja julkinen liikenne toimii erinomaisesti. Hotellin lähistöllä on ravintoloita ja monenlaisia baareja, joten iltaisin on mahdollista pyöriä lähellä hotellia ja säästyä näin matkustamasta illalliselle pitkän matkan päähän. Kävimmekin lähistöllä syömässä muun muassa Sucre et Sel -nimisessä tunnelmallisessa pikkuravintolassa, jossa oli maittava ruoka ja kohtelias palvelu – tästä ja muista reissun syömingeistä kerroinkin aiemmin.

Tv-torni ja Alexanderplatz ovat kävelymatkan päässä.
Tv-torni ja Alexanderplatz ovat kävelymatkan päässä.
Hotellin kulmilla on paljon baareja, ravintoloita ja putiikkeja.
Hotellin kulmilla on paljon baareja, ravintoloita ja putiikkeja.

DSC_0074-m

Hotellin lähistöllä on ravintoloiden lisäksi kaikenlaisia putiikkeja. Esimerkiksi Hackescher Marktin shoppailualueelle on alle kilometrin kävelymatka. Hotellin hyvän sijainnin puolesta puhunee se, että Berliinin kuuluisalle tv-tornille Alexanderplatzin kupeessa on myös vain hieman yli kilometrin verran tepasteltavaa. Minulle Berliini on lukuisten vierailujen vuoksi erittäin tuttu, ja Alexanderplatzin alue ei kuulu erityisesti suosikkeihini. Pidän enemmän Berliinin rosoisemmasta puolesta, kuten Kreuzbergistä. Shoppailumielessä Alexanderplatz on kuitenkin hyvä pitää mielessä, kuten myös joulumarkkinoiden takia. Meidän reissullamme juuri ennen joulua nuo markkinat olivat ajankohtaisia.

Aiemmilla Berliinin-matkoilla olemme yöpyneet joka kerta eri paikassa ja eri puolilla kaupunkia (muun muassa mainitsemassani Kreuzbergissä), ja nyt halusimme testata vähän siistimpää ja trendikkääksi kehuttua Mitteä. Vatvoimme aika pitkään sopivaa korttelia ja hotellia, mutta olen tyytyväinen, että päädyimme lopulta Ibis Stylesiin.

Hotelli on moderni ja siisti ilman turhaa hienostelua. Suihku on loistava ja wifi toimii hyvin. Etukäteen netin kuvien perusteella vähän kummeksuin huoneiden väritystä, sillä jotkut huoneet näyttivät kuvissa aika räikeiltä. Livenä mikään ei kuitenkaan särkenyt silmiä, joten tämän voi muotoilla niin, että värien käyttö kuuluu hotellin tyyliin.

Vain kolme yötä kestävällä matkalla oli ihan huippua, että heti hotellin kulmilla oli jotain katseltavaa myös päiväsaikaan (Kreuzbergissähän elämä tuppaa keskittymään enempi yöhön, ja joskus taas olemme yöpyneet seudulla, jossa ei ole mitään elämää iltaisin eikä päivisin). Ihastuin alueeseen niin paljon, että ehkä seuraavallakin kerralla katselen hotellia samoilta nurkilta, tai ehkä jopa palaan samaan hotelliin. Kerta se olisi ensimmäinenkin!

Testailetteko te muut aina uusia majapaikkoja vai palaatteko samoihin?

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Interaktiivinen vakoilupläjäys: Spy Museum, Berliini
Joulumarkkinoilla Berliinissä
Berliinissä talvella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *