Pari päivää Krabin kaupungissa

Artikkelikuva - Krabi Town, Thaimaa

Katamaraani Thaimaan Koh Phanganilta saapui Donsakin satamaan kahden aikaan iltapäivällä. Nousimme saman tien laiturilta kaksikerroksiseen bussiin kohti Krabi Townia. Perillä majapaikan löytämisessä oli hieman ongelmia, sillä Hotels.comin kartta osoitti May and Mark’s -majatalon olevan May and Mark’s Cafe -nimisen kahvilan yhteydessä. Todellisuudessa majatalo sijaitsee May and Mark’s House -nimisen kahvilan yhteydessä, mitä emme tietenkään virheellisten varaustietojen avulla tienneet. 

Ensimmäistä kertaa tällä maailmanympärimatkalla jouduimme soittamaan majapaikkaan käytyämme ensin repimässä kahvilan ovenripaa ilman vastausta. Lähistöllä oli onneksi hyvällä wifi-yhteydellä varustettu kahvila-ruokapaikka, josta Hemmo soitti Skype-saldolla majataloon. Ymmärsimme, että joku tulisi avaamaan meille oven ja palasimme repimään kahvaa. Tällä kertaa kahvilan perältä kömpi mies, joka tiesi kertoa majatalon oikean osoitteen parin korttelin päässä.

Perillä meidät vastaanotettiin lämpimästi. Huoneemme oli yksinkertainen, mutta siisti ja iso. Wifi siellä ei kuitenkaan toiminut eikä henkilökunta saanut sitä kuntoon yrityksistä huolimatta. Alakerran kahvilassa oli toimiva verkko, mutta siellä oli levoton tunnelma, joten emme oikein viihtyneet siellä.

Aamulla kävimme alakerrassa aamiaisella. Herttainen henkilökunta oli jotensakin pihalla, mutta sähläyksestä huolimatta saimme sapuskaa pöytään. Vuorossa oli taas vaatehuoltoa eli etsimme pesulan, johon saimme jätettyä pyykit. Siirryimme sitten surffaamaan, juomaan kahvia ja nakertamaan pannaria ja muuta pientä samaan kahvilaan, jossa olimme käyneet edellisenä iltana. Kivassa 60–70-lukujen tyyliin sisustetussa kuppilassa meni pitkälle iltapäivään muun muassa blogin parissa askarrellessa.

Kiertelimme myös vähän kaupungin keskustaa. Krabi Town oli isomman tuntuinen paikka kuin olimme kuvitelleet. Siellä tuntui, että olimme pitkästä aikaa kaupungissa pikkukylän sijaan, vaikka Krabi Townissa on vain noin 25 000 asukasta. Krabilta löytyy pieniin saarten kyliin verrattuna paljon monenlaisia kauppoja ja ravintoloita, joissa kierrellä.

Illalla hotellilla tajusimme testata saatavilla olevia langattomia verkkoja tyypillisillä salasanoilla, ja lähellä sijaitsevan ravintolan verkossa salasanalla 12345678 tärppäsi. Olipa mukavaa päästä taas internetin ihmeelliseen maailmaan omasta, tai siis majatalon, sängystä! Toimiva netti on tällä matkalla noussut arvoon arvaamattomaan, sillä  matkajärjestelyissä ja blogin ylläpidossa on paljon hommaa, ja ne hommat eivät luonnollisesti onnistu ilman verkkoyhteyttä.

Krabi Townista Singaporeen

Krabilla vietettyjen huoltopäivien jälkeen heilahdimme lentokenttäbussilla (100 bahtia eli noin 2,40 euroa / lätty) Krabin kentälle. Turvatarkastuksen tyypeillä oli laskutaidoissa vähän puutteita ja he rupesivat äpisemään jotakin käsimatkatavaroissani mukana olleista nesteistä. Vaati neljän hengen panostuksen havaita, että ripsivärini ei ollut yli desin pullossa eikä litran vetoiseen pussiin voi mahtua yli litran verran nesteitä. Lopulta sain kuin sainkin pitää kaikkien ohjesääntöjen mukaisesti pakatut nesteet käsimatkatavaroissani.

Aamulla Krabi Townissa ennen kentälle lähtöä meille tapahtui legendaarinen soitellen sotaan -efekti. Olimme aikaistaneet Australiaan menoamme ja muistimme yhtäkkiä, että Australiaan täytyy hakea viisumia. Ei näin! Meillä oli tässä vaiheessa jo lennot ostettuina muutaman päivän päähän. Australiaan haetaan viisumia verkkolomakkeella, ja yleensä myöntöpäätös tulee vuorokauden kuluessa, mutta siinä voi kestää kauemminkin.

Yritin tehdä viisumihakemusta netissä, mutta rekisteröitymislomake ei tietenkään toiminut eikä hakemuksen teosta tullut näin ollen mitään. Jouduimme jättämään hakemusten tekemisen Singaporeen, jonne olimme lentämässä muutaman tunnin päästä. Samana iltana Singaporessa saimme onneksi hakemukset tehtyä.

Vastaavassa tilanteessa oleville vinkiksi, että tieto myönnetystä viisumista saattaa saapua sähköpostilla suunnilleen samalla sekunnilla, kun hakija painaa hae-nappia nettilomakkeella. Ja tästä johtuen ne saapuneiden sähköpostien liitteet kannattaa lukea… Me nimittäin kärvistelimme Singaporessa muutaman päivän tulisilla hiilillä viisumi-ilmoitusten saapumista odottaen, kunnes tajusimme katsoa tarkemmin hakuvaiheessa saamiamme sähköpostiviestejä. Saimme revittyä tästä kohtalaisen hyvät naurut siinä vaiheessa, kun tajusimme kärvistelymme olleen täysin turhaa. Viisumien myöntöpäätökset olivat levänneet koko ajan sähköpostiemme uumenissa. Jännitystä elämään vaikka väkisin?

Ennen Australian-seikkailuja tutustuimme kuitenkin monipuoliseen ja vehreään Singaporeen – siitä lisää seuraavissa postauksissa!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

6 vastausta artikkeliin “Pari päivää Krabin kaupungissa”

  1. Ah, ihana Singapore! Hauskoja kommelluksia teillä, niitä on kiva muistella sitten jälkikäteen. Mielenkiinnolla odottelen Aussi-postauksia. Hauskaa pikkujoulua sinne!

  2. Kiva lukea tutuista paikoista! Krabilla olimme pari vuotta sitten, kivassa bungalow'ssa kauempana meluisasta keskustasta, jo siitä syystä jäivät paikasta hyvät muistot. Singaporestakin olen pitänyt, siellä otettiin viime vuonna vastaan uusivuosi, elämys sekin. Australiassa en ole käynyt, mielenkiintoista lukea kokemuksistanne!

    1. Meistä oli kiva päästä vähän kylille Krabilla, kun olimme olleet saarilla jo jonkin aikaa. Uusi vuosi Singaporessa oli varmaan hieno! Meillekin Australian-matka on ensimmäinen. Sitä on odotettu!

  3. Meillä oli aivan samanlainen kömmähdys Aussin viisumin kanssa 😀 en vaan voinut millään uskoa, että myöntöpäätös tosiaan ponnahtaa mailiin melkein heti hakemuksen tehtyä 🙂
    Niin ja täällä myös yksi Singaporefani!

    1. Haha, eikä! 😀 Hienoa kuulla, ettemme ole ihan ainoita tunareita tuon homman kanssa (tosin epäilinkin, että joku muukin on varmaan kämmäillyt saman asian kanssa, koska se viisumi tosiaan pamahti uskomattoman nopeasti meiliin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *