Pari päivää Buenos Airesin San Telmossa

Artikkelikuva - San Telmo, Buenos Aires, Argentiina

Via Barilochen bussi Puerto Iguazústa oli perillä Buenos Airesissa 18 tunnin matkaamisen jälkeen aamulla kahdeksan maissa. Ennen keikkaa Iguassun putouksille majoituimme Buenos Airesissa Monserratin kaupunginosassa. Viihdyimme siellä hyvin, mutta halusimme kokeilla myös jotain toista kaupunginosaa, joten tällä kertaa majoituimme muutamaksi yöksi San Telmon kaupunginosaan. Se on Buenos Airesin vanhinta aluetta, joten talot ovat koristeellisia ja etenkin illalla alue on tunnelmallinen.

Kävelymatkalla metrolta Alma del Plata -hotellille emme kuitenkaan olleet kovin vakuuttuneita, sillä juuri sillä matkalla ei juuri ollut nähtävää. Ajattelimme ravintoloiden ja muiden elämää tuovien paikkojen olevan jossakin vähän muualla kuin aivan hotellimme kulmalla. Ennen asian selvittämistä oli otettava päikkärit rankan bussiyön jälkeen.

Illalla lähdimme tutkimaan lähitienoota. Ravintoloita löytyi kuin löytyikin hyvä rykelmä lyhyen kävelymatkan päästä. Kävi klassiset: haahuilimme liian kauan sitä oikeaa paikkaa etsien, ja kun lopulta saimme valinnan tehtyä, ravintola oli täyteen ammuttu. Päädyimme lopulta Calle Defensan ja Chilen kulmassa sijaitsevassa ravintolakeskittymässä johonkin lupaavalta näyttävään paikkaan, joka valitettavasti osoittautui vähemmän hyväksi valinnaksi. Söimme siellä koko Argentiinan-aikamme huonoimmat pihvit. Onneksi ravintolassa sentään soi hyvä musiikki ja se oli tunnelmallinen paikka.

20150321_203333-m

Defensan ja Chilen kulmassa sijaitseva ravintolakeskittymä tuo mieleen Etelä-Euroopan turistirysien ravintolakadut, sillä lähes jokaisella ravintolalla on aktiivinen sisäänheittäjä ovella päivystämässä ja ravintolaa mainostamassa. Kilpailu asiakkaista on selvästi kova. Ruokien suhteen keskittymästä löytyy valinnanvaraa ja mukava puheensorina luo terasseille tunnelmaa. Me onnistuimme vain tekemään väärän valinnan ravintolan suhteen.

Illallisen jälkeen kävimme hauskassa ja työntekijän mukaan vastikään avatussa Garage barissa drinkeillä. Olimme liikkeellä muiden ihmisten aikatauluihin nähden liian aikaisin, joten baarissa ei meidän lisäksemme juuri muita asiakkaita ollut. Hammastahnan makuisen mojiton jälkeen luovutimme ja painuimme takaisin hotellille.

20150322_162902-m

Sunnuntaisin San Telmossa on Calle Defensalla katumarkkinat, jotka vetävät väkeä runsain massoin. San Telmon pääaukiolla on jokseenkin vakiintunut keskittymä katukauppiaita muinakin päivinä, mutta sunnuntaina myyjät levittäytyvät laajemmalle alueelle. Me kävimme katsomassa markkinameininkejä samalla kun kävimme lounaalla Sr. Telmo -nimisessä pizzeriassa. Kojuissa oli myytävänä paikallisia käsitöitä, kirpputoritavaraa ja antiikkia. Tunnelma oli hilpeä ja ryysis valtaisa.

San Telmossa on iltaisin helppo lähteä ravintolaan illalliselle tai maistelemaan drinkkejä, joten se on sikäli helppo paikka lomamatkalaiselle. Päiväsaikaan alueen liikkeistä voi tehdä antiikkilöytöjä. Jos hakusessa on matekuppi, niitä on myynnissä hyvät valikoimat sunnuntaimarkkinoilla.

Me palasimme parin San Telmo -päivän jälkeen takaisin jo tutuksi tulleeseen Hotel A y B Internacionaliin Monserratin kulmille, missä ei ole niin tunnelmallista kuin San Telmossa, mutta turistipyydyksen fiilis puuttuu. Seikkailumme Buenos Airesissa jatkuivat sieltä käsin.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Ensikosketus Argentiinaan ja Buenos Airesiin
Vierailusta Iguassun putouksilla
Puukkohippaset ja taidetta Buenos Airesissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *