Paluun jälkeisiä Suomi-juttuja ja uusia reissusuunnitelmia

Artikkelikuva - Pohjois-Karjalassa järven rannalla

Kun palasimme maailmanympärimatkaltamme toukokuussa Suomeen, ensimmäiset päivät kuluivat tavaroiden roudaamisessa varastosta kotiin ja niiden järjestelyssä paikoilleen. Jet lag oli valtaisa, kuten viimeksi kerroinkin. Mahdolliseen ”paluumasennukseen” olimme varautuneet sillä tavalla, että hotellielämää oli luvassa yhden yön verran jo reilun viikon päästä paluustamme. Tosin varsinainen syy tuolle hotelliyölle oli allekirjoittaneen syntymäpäivän juhlistaminen, mutta se toimi hyvin myös arkeen palaamista pehmittävänä laastarina.

20150515_153813-m
Olen nähnyt hienompiakin maisemia hotellihuoneen ikkunasta kuin tämän varsin ankean tienäkymän hotellihuoneestamme Vantaalta. Vierailu oli kuitenkin kiva.
Kuohuviinipullo ja kaksi lasia coolerissa

Aivan ensimmäisiä toimia tavaroiden roudaamisen lisäksi olivat käynti kampaajan pakeilla (en käynyt koko matkan aikana kampaajalla), muutama työhaastattelu ja tietysti tuttujen ja sukulaisten kanssa treffailu pitkästä aikaa. Jälkimmäisiä tavataksemme kävimme toukokuun lopussa viikonloppureissulla Pohjois-Karjalassa. Silloin oli lämmin sää ja mökkirannassa näytti kovin kesäiseltä.

Mökkimaisemia Pohjois-Karjalassa
Mökkimaisemia Pohjois-Karjalassa

Kävimme Helsingissä yhdellä funk-keikalla ja hoitamassa akuuttia Japani-kaipuuta sushikurssilla Helsingin Tokyokanissa. Sushikurssi oli tietysti opettavainen, mutta myös rento ja hauska. Sushin valmistamista ei toistaiseksi ole ehditty testailla kotona, kun on ollut olevinaan niin kiire, mutta muutamissa Helsingin sushiravintoloissa on tullut käytyä.

Mainitsemani hotelliyö vietettiin Vantaan Flamingossa, missä kävimme lillumassa kylpylähotellin altaissa vain aikuisille tarkoitetulla puolella sekä syömässä hyvin Flamingon ravintoloissa. Erityisesti alkupaloiksi nauttimamme herkut Tapas Barcelonassa maistuivat – tapakset ovat kivoja naposteltavia ja emme ole tässä vähään aikaan käyneet Espanjassa niitä maistelemassa, joten niitä oli jo vähän ikävä.

Flamingo-kollaasi
Flamingossa

Kesäkuussa osallistuin omalta osaltani ensimmäiseen matkabloggaajien tapaamiseen Helsingissä. Oli todella hauska tavata kirjoittajia ja kuvaajia suosikkiblogieni takaa.

Heinäkuun alussa Helsingissä oli se yksi helteinen viikonloppu. Hemmo häipyi sopivasti helleviikonloppua pakoon työkeikalle itänaapuriin, mutta minä käytin upeaa säätä hyväkseni ja lähdin käymään Suomenlinnassa. Yritän käydä siellä joka kesä ainakin kerran, mutta yrityksestä huolimatta vierailu on joskus jäänyt väliin. Tämän kesän osalta tuo tavoite on nyt saavutettu. Tuli käytyä myös katselemassa maisemia Verkkokaupan näköalaterassilta Jätkäsaaressa.

Suomenlinnassa
Suomenlinnassa
20150628_143123-m

Maailmanympärimatka ei tosiaankaan tappanut minun eikä Hemmon matkustusintoa, joten eihän siihen kauaa mennyt, kun jo olimme pähkäilemässä seuraavaa ulkomaanreissua. Tuo matka koittaakin pian, joten aivan lähiaikoina blogiin on luvassa juttuja Krakovasta!

Minä en ole käynyt Krakovassa koskaan, mutta Hemmo on piipahtanut siellä kerran vuosia sitten. Kaikki vinkit ovat tervetulleita kommenttiboksiin, jos linjoilla sattuu olemaan tottuneita Krakovan-kävijöitä. Krakovaan tutustumisen ja herkuttelun lisäksi suunnitelmissa on vierailu Auschwitziin.

Heti Krakovan-matkan jälkeen minä käyn ystäväni kanssa piipahtamassa viikonlopun verran Tallinnassa. Myös tätä matkaa odotan innolla. Tallinna on kiva kesäkaupunki ja siellä on mielestäni jotenkin keskieurooppalainen fiilis, kun on vanhakaupunki, olutterasseja ja sen sellaista. Postauksia on tulossa siis piakkoin myös Tallinnasta.

Miten teillä on kesä lähtenyt käyntiin?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Paluun jälkeisiä Suomi-juttuja ja uusia reissusuunnitelmia”

  1. Krakovan ja Auschwitzin käynnistämme on jo yli 7 vuotta – ja siitä kirjoittamamme juttu sen ajan mukainen (kuvat erillisessä kuva-albumissa ja muutenkin juttu melko niukka), mutta kun kukaan muu ei ole vielä parempiakaan linkkejä teille tarjonnut, niin linkkaan nyt tämän kuitenkin 🙂

    Auschwitz jättää kyllä lähtemättömän jäljen ajatuksiin – ainakin jos ei ole muilla keskitysleireillä aikaisemmin käynyt.

    1. Kiitos linkistä, kävin lukaisemassa. Lohikäärmepehmolelut kuulostavat söpöiltä!

      Me kävimme jokunen vuosi sitten Bergen-Belsenin keskitysleirillä Saksassa, joten osaamme varautua Auschwitziin ainakin jossain määrin. Ajatusjälki on varmasti lähtemätön, niin se oli B-B:ssäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *