Päiväkävely Venice Beachiltä Santa Monicaan

Artikkelikuva - Santa Monican ranta

Meidän oli tarkoitus vuokrata Venice Beachillä pyörät ja kruisailla niillä rantakatua 3,5 kilometrin päähän Santa Monican kaupunkiin. Pyörien vuokraaminen jäi haaveeksi, sillä kävimme aamulla ensin Venicen kanaaleilla ja sillä välin kaikki pyörät olivat jo menneet vuokralle. Tai no, emme tietenkään tarkistaneet jokaista vuokraamoa, mutta meitä lähinnä olevista vuokraamoista pyörät olivat joka tapauksessa loppu. Olisi ollut hauska testata tandemia, mutta niitäkään ei ollut enää saatavilla. Jäipähän jotakin seuraavaan kertaan!

Pyöräilyn sijaan päätimme ottaa jalat alle ja kävellä Santa Monicaan. Oli lauantai, ja väkeä oli rantakadulla liikkeellä huomattavasti enemmän kuin edellisenä päivänä, kun saavuimme Veniceen. Rullaluistelijoita, pyörillä kruisailijoita, lenkkeilijöitä ja kävelijöitä oli ajoittain suorastaan ruuhkaksi asti. Tässä mielessä oli ehkä ihan hyväkin, että pyörät jäivät saamatta. Niillä ei nimittäin siinä ihmispaljoudessa olisi päässyt kovinkaan miellyttävästi etenemään.

Venice Beachillä matkalla Santa Monicaan
Venice Beachin rantaa

Santa Monica on Venice Beachiä fiinimpi, minkä huomaa esimerkiksi rannan läheisyydessä olevista rakennuksista. Hippitunnelma puuttuu ja tilalla on hienostuneempi, joskin silti rento fiilis.

Santa Monicalla on oma Muscle Beachinsä. Se ei ole kuntosalilaitteita täynnä oleva aitaus, kuten Venicen Muscle Beach, vaan hiekalla olevien voimistelutelineiden kokoelma. Paikalla vierähtää helposti muutama hetki esimerkiksi taitavia tasapainoilijoita seuratessa. Miten joku voikin istua puolen metrin korkeuteen tolppien varaan viritetyn ohuen nauhan päällä risti-istunnassa?

Santa Monicassa monia matkailijoita kiinnostaa rannan lisäksi Third Streetin ostoskatu, jolta löytyy monia merkkiliikkeitä. Meitä ei kalliissa muotikaupoissa pyöriminen kiinnostanut, mutta Lushin liikkeessä kävimme ostamassa shampoota. Olen tykännyt Lushin kiinteistä shampoista erityisesti siksi, että ne ovat käteviä lentokoneiden nesterajoitusten takia. Shampoopalaa kun ei tarvitse tunkea nestepussiin tilaa viemään. Muutenkaan pieni shampoopala ei vie laukusta läheskään yhtä paljon tilaa kuin pulloshampoo. Hiustenpesun turvattuamme emme muuta sitten ostaneetkaan, vaan katselimme vain kävelykadun vilinää.

Santa Monica Pier

Ostoskatua suositumpi ajanviettopaikka lienee vuonna 1909 avattu Santa Monica Pier. Laiturilta löytyy Forrest Gump -elokuvan jälkimainingeissa perustettu Bubba Gump -liike ja pariskuntia viehättävä maailmanpyörä. Mekin ostimme liput tuohon kuuluisaan maailmanpyörään, jonka kierros ei onneksi saanut meitä yhtä kauhusta kankeiksi kuin eräällä aiemmalla matkalla Saksan Trierissä tivolissa testattu maailmanpyörä sai.

Santa Monica Pierin vuoristorata
Autoja parkissa Santa Monican laiturialueella
Santa Monica Pierin kyltti
Poliisiauto Santa Monica Pierillä
Bubba Gump Shrimp Companyn kyltti
Santa Monica Pierin laiturialuetta

Valitettavasti Santa Monican maailmanpyörästä ja koko päivältä minulla ei ole tallessa yhtäkään kännykällä nappaamaani kuvaa, kiitos hajonneen muistikortin. Lievästi sanottuna harmittaa, mutta onni onnettomuudessa on, että sentään muut samalla kortilla olleet kuvat säilyivät edellisenä päivänä tekemäni varmuuskopioinnin ansiosta.

Järkkärillä tuli onneksi tallennettua päivän aikana joitakin kuvia, ja toki myös Hemmo kuvaili omalla puhelimellaan. Teknisiä ongelmia on ollut viime aikoina enenevässä määrin, joten ei auta kuin toivoa, että kaikki mukana olevat rakkineet kestäisivät toimintakuntoisina matkan loppuun asti.

End of the Trail -kyltti Santa Monicassa
Maailmanpyörässä
Venice Beach maailmanpyörästä nähtynä

Palasimme Santa Monicasta Venice Beachille auringonlaskun aikaan ja kävimme vielä drinkeillä ravintolassa ennen yöpuulle vetäytymistä. Jos pitäisi valita yöpymispaikka Santa Monican tai Venice Beachin välillä, valitsisimme tämän lyhyen tutustumisen perusteella toistekin Venicen. Santa Monica vaikuttaa vähän turhan hienostuneelta meidän makuumme, sillä rosoisuus ja eläväisyys viehättävät. Hienoja paikkoja ne ovat silti molemmat, ja välimatka niiden välillä on lyhyt, joten molempiin ehtii tutustua jonkin verran jo yhden viikonlopun aikana.

Onko teistä lukijoista joku käynyt Venice Beachillä ja/tai Santa Monicassa? Mitä tykkäsit?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Päiväkävely Venice Beachiltä Santa Monicaan”

  1. Upeita kuvia! Oh oispa ihana päästä tuonne kävelemään tai pyöräilemään taas 🙂

  2. Ihanan näköistä! Jenkkilä ei ole ollut omia suosikkikohteita, mutta teidän kokemusten innoittamana oon alkanu haaveilla rapakon takaisistakin reissuista 🙂

    Onko teillä muuten ollut yhtään turnausväsymystä tai koti-ikävää?

    t. Piksu

  3. Kiva, että olen lisännyt matkakuumetta! 🙂 Kiitos kommentista!

    Koti-ikävää ei todellakaan ole podettu. Pimeä, kylmä talvi Suomessa tämän sijaan – ei kiitos. 🙂 Turnauskestävyydessä on ollut säröjä lähinnä vain terveysjuttujen takia. Ulkomailla ei ole kiva käydä korjauttamassa hammastaan ja tajuta jonkin ajan kuluttua, että lekuri hoiti homman vasemmalla kädellä ja pelätä loppumatka, että kestääkö lego suussa vai ei. 😀 Hammaslääkärikäynti oli Australiassa. Samoin epämääräisen vatsataudin poteminen Costa Ricassa ja Panamassa söi vähän, mutta sekin on onneksi nyt jo ollutta ja mennyttä. Jos muuten vain välillä on nähtävyyksien kiertely tai joku muu alkanut kyllästyttää, on vain pidetty siitä taukoa. Tässä kun ei ole pakko "suorittaa" mitään vaan tarkoitus on nauttia matkasta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *