Queenstown, värikäs alppikylä

Adjektiivit uhkaavat loppua, kun yritän ilmaista, miten upeaa, hienoa ja käsittämättömän kaunista Queenstownissa on. Toivottavasti kuvat kertovat edes osan totuudesta.

Ajelimme Queenstowniin Milford Soundista, joten palasimme ensin Te Anauhun ja vasta sieltä pääsimme Queenstowniin menevälle tielle. Lähellä Queenstownia pysähdyimme Devil’s Staircase -näköalapaikalla ja teimme pikapysähdyksen myös toisella taukopaikalla, jonne ajettiin päätieltä muutamia metrejä pikkutietä pitkin. Saimme näillä pysähdyksillä vähän esimakua maisemista, joita oli luvassa, mutta emme arvanneet, millaiseen postikorttimaisemaan lopulta tupsahdamme.

 

 

 

Queenstownissa ehdottomasti paras paikka hulppeiden näköalojen ihasteluun on Queenstown Hill Walkin huipulla. Queenstown Hill Walkin edestakaiseen kävelyyn kuluu noin kaksi tuntia, ja me talloimme tuon matkan viimeisenä Queenstownin-aamunamme. Kyllä kannatti!

 

 

 

 

 

 

 

Huipulla oli mielettömiä tuulenpuuskia. Ainoastaan kamera ei meinannut lähteä lentoon, vaan kuvaajallakin oli tällä kertaa vaikeuksia pysyä aloillaan. Muutenkin Queenstownissa oli kova tuuli koko siellä olomme ajan. Täpötäydellä leirintäalueella katselimme automme lähettyville pystytettyjä telttoja ja arvuuttelimme, mikä niistä lähtisi ensimmäisenä tuulen mukana huitsin nevadaan. Kaikki asumukset kuitenkin pysyivät enemmän tai vähemmän leirintäalueen rajojen sisällä. Vaikka oli tuulista, pilviä ei juuri ollut. Saimme nauttia kuumasta auringonpaisteesta koko oleskelumme ajan.

 

Majoituimme keskustassa sijaitsevaan Queenstown Lakeview Holiday Parkiin, joka oli siisti ja toimiva, joskin tilaa jäi auton ympärille todella vähän. Ensimmäisenä päivänä teimme virheen ja lähdimme käymään kaupassa autolla, sillä luulimme, että sinne olisi pidempikin matka. Parkkipaikat ovat Queenstownissa kortilla ja keskustassa kaupan takapihallakin parkkeeraaminen on maksullista. Kävellen matkaa oli lopulta muutama sata metriä, joten seuraavilla kerroilla emme todellakaan ottaneet autoa alle, kun lähdimme ostoksille.

 

 

 

Itse valmistettujen herkkujen lisäksi maistelimme Queenstownissa ravintolaruokaa. Ravintolalotto osui Brazz-nimiseen paikkaan, joka osoittautui hyväksi valinnaksi. Annokset olivat paitsi herkullisia myös kivan näköisiä. Kävimme Queenstownissa myös baarissa, sillä pitihän houkuttelevan pubin mainostamasta happy hourista ottaa ilo irti.

Suomesta mukaan ottamistani t-paidoista kaksi on jo tehnyt reissussa äkkikuoleman, joten saatoin hyvällä omallatunnolla hankkia New Zealand -turistipaidan. Shoppailemassakin siis kävimme. Sen sijaan emme käyneet hyppäämässä benjihyppyä, hurjastelemassa jet-veneellä, laskemassa koskea tai lentelemässä helikopterilla – vain muutamia Queenstownin adrenaliininarkkareille suunnatuista hintavista aktiviteeteista mainitakseni. Alppikylästä voi nauttia monin tavoin, ja tällä kertaa meidän vierailumme koostui auringossa lokoilusta, Queenstown Hillille kapuamisesta, keskustassa kiertelystä, maisemien ihastelusta sekä hyvästä ruuasta ja juomasta. Ehkä sitten seuraavalla kerralla kokeilemme vaikkapa liitovarjolla leijailua…

Miellyttävätkö Queenstownin maisemat teitä lukijoita yhtä paljon kuin meitä?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail