Kolme yötä Darwinissa

Ensikosketus Australiaan! Lensimme Singaporesta Australian Pohjoisterritorion pääkaupunkiin Darwiniin. Syy oli yksinkertainen: lennot Darwiniin ja sieltä Cairnsiin tulivat halvemmaksi kuin lennot Singaporesta suoraan Cairnsiin. Olisimme toki voineet tehdä Darwinissa vain välilaskun, mutta ajattelimme saman tien viettää kaupungissa muutaman päivän ja hoidella samalla matkajärjestelyjä.

Darwinin lentokentällä kaikki sujui hyvin, joskin hitaasti, sillä Australiassa ollaan tarkkoja turva-asioista ja maanosan omalaatuisen luonnon suojelemisesta. Mukana olevista elintarvikkeista ja kengänpohjien mahdollisista maa-ainesjäämistä kysellään niin kaavakkeilla kuin henkilökohtaisesti maahantuloviranomaisten toimesta. Onneksi meillä ei ollut mitään sellaista mukana, mistä olisi voinut koitua ongelmia. Yhdellä matkustajalla oli mukanaan jokin hervoton viidakkoveitsi, joka yllättäen takavarikoitiin kentällä.  Jatka lukemista “Kolme yötä Darwinissa”

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kolmas kuukausi reissua takana

Kolmas maailmanympärimatkan matkakuukausi tuli täyteen jokunen päivä takaperin, joten vuorossa on jälleen katsaus kuluneeseen kuukauteen. Jo aikaa sitten ylitettiin se vaihe, että matkamme on kestänyt pidempään kuin yksikään aiemmin tekemämme matka, työmatkat mukaan lukien. Mahtavaa!

Mitä reissun kolmas kuukausi nielaisikaan? No, ainakin se oli tämän reissun ensimmäinen kuukausi, joka sisälsi ainoastaan sellaisia kohteita, jotka olivat kokonaan uusia meille molemmille!  Jatka lukemista “Kolmas kuukausi reissua takana”

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail