Osakan ytimessä bussia odotellessa

Kerroin aiemmin vaikeuksistamme hankkia bussiliput Osakasta Fukuokaan. Saimme liput hoidettua lopulta vain menemällä Osakassa bussiyhtiön terminaaliin niitä varaamaan. Verkko-ostosten omatoiminen tekeminen kaatui siihen, että lomake ei suostunut hyväksymään mitään tarjoamaamme puhelinnumeroa missään muodossa. Bussiyhtiön terminaalissa varaus saatiin sentään tehtyä ja saimme lunastettua itsellemme paikat japanilaiseen yöbussiin.

Osakassa bussin lähtöä odotellessa tunnit olivat pitkiä. Meidän piti luovuttaa hotellihuoneemme jo aamupäivällä ja siirryimme rinkkoinemme suoraan Osaka Station Cityn ilmastoituihin tiloihin. Ei huvittanut hikoilla koko päivää helteisessä kaupungissa kierrellen, kun seuraava suihku oli tiedossa vasta seuraavana iltapäivänä Fukuokassa.

Kiertelimme päivän Osaka Station Cityssä ja muissa Umedan aseman tuntumassa olevissa ostoskeskuksissa, ja kävimme esimerkiksi sekä North Gate Buildingin että South Gate Buildingin näköalapaikoilla ihailemassa Osakaa korkeuksista. Kovin korkeitahan nämä tornit eivät tosin ole: näköalapaikat ovat 10. kerroksessa ja 15.–17. kerroksessa. Hyvät näkymät niistä joka tapauksessa oli.

Aseman tuntumassa on myös Yodobashi Umeda, jättimäinen kameroita ja kameratarvikkeita sekä kaikenlaista muuta elektroniikkaa myyvä kauppakeskus. Se on ”sivukonttori” Yodobashin Tokiossa sijaitsevalle pääpaikalle. Mikä mesta!

20140923-Osaka-20140914_172439

20140923-Osaka-20140916_155829

Japanin kaikista ostoskeskuksista erityisesti Grand Front Osaka teki vaikutuksen. Vuonna 2013 avattu ostoskeskus huokui modernia ulkoasua ja kaikki oli kiiltävää ja vielä tavallistakin puhtaampaa. (Japanissa joka paikassa on käsittämättömän puhdasta.)

Ostari ei kuitenkaan jäänyt mieleeni vain tämän takia, vaan sen upeudessaan mitä hämmentävimmän naistenhuoneen vuoksi. Naistenhuoneen ovella luki ”Welcome to secret oasis”. Paikka todella oli kuin keidas kaiken sen puuduttavan ympäriinsä palloilun ja ostoshulinan keskellä. Ensin vastaan tuli oleskelutila, jossa oli sohvia ja lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Siellä näytti joku lukevan kirjaa ja toinen selailevan muotilehteä. Nurkan takana oli meikkaushuone, jossa oli jokaiselle puunaajalle oma pieni loosi peileineen ja tuoleineen. Meikkaushuoneita on japanilaisissa naistenhuoneissa ihan yleisestikin, mutta ei sentään niin prameita kuin tämä. Klassinen musiikki soi kaikkialla naistenhuoneen tiloissa. Wc:t olivat tietenkin niitä kaikkein moderneimpia, joissa on monia eri säätönamikoita. Hämmentävää, että wc-tiloistakin tehdään näkemisen arvoisia, mutta näin Japanissa.

20140923-Osaka-20140916_181816

Päivän päätteeksi haimme rinkat Umedan aseman säilytyslokeroista ja kävelimme Willer expressin bussiterminaaliin odottamaan lähtöä Fukuokaan. Päätimme kokeilla yöbussilla matkustamista, sillä se oli junaa halvempi vaihtoehto ja bussissa yöpyessämme säästimme samalla yhden hotelliyön hinnan.

Alkumatkasta ajattelimme, ettei nukkumisesta tulisi yhtään mitään ja seuraava päivä menisi valvomisen jäljiltä täydessä koomassa. Loppujen lopuksi saimme kuitenkin nukuttua yöbussissa kohtalaisen hyvin. Penkit sai käännettyä lähes makuuasentoon ja bussin ikkunat oli peitetty verhoilla nukkumisrauhan takaamiseksi. Valoja ei ollut yöllä päällä. Bussi pysähtyi muutaman tunnin välein huoltoasemalle ja pysähdyksiin tuli aina herättyä, mutta muuten nukkuminen onnistui melko hyvin. Seuraavana aamuna heräsimme uudessa kaupungissa meren rannalla.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Viimeiset päivät Japanissa: Fukuoka
Karnevaalimeininkiä Osakassa
Kioto: punaisten porttien temppeli ja mausteiden kaipuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.