Autolla Australiassa: Noosan kansallispuistossa

Artikkelikuva - Noosa National Park, Australia

Nousimme jälleen aikaisin Noosan kaupungissa Australian Queenslandissa ja havaitsimme tyytyväisinä, että sää oli hyvä. Karautimme asuntoautollamme Noosan rannassa Noosa Junctionin kohdalla olevalle Laguna Lookout -näköalapaikalle katselemaan maisemia. Maisemia enemmän huomiomme kiinnittyi kuitenkin lintuihin. Puskakalkkunaksi ristimämme kekokana taaperteli pitkin parkkipaikkaa ja papukaija elämöi puussa.

Ajoimme näköalapaikalta pari kilometriä eteenpäin rantaan Noosan kansallispuiston laitamille ja laitoimme auton parkkiin. Lähdimme kävelemään rannan myötäisesti välillä korkeallakin kulkevaa reittiä Boiling Potiin, Tea Tree Baylle, Dolphin Pointiin ja Granite Baylle. Sieltä oikaisimme polkua pitkin metsän läpi Alexandria Baylle. Takaisin autolle palasimme samaa reittiä kuin tulimmekin. Matkalla oli upeita maisemia!

Noosan kansallispuisto, Australia

Jenni Noosan kansallispuistossa, Australia

Noosan kansallispuisto, Australia

Olin lukenut muistaakseni Lonely Planetista, että Tea Tree Bayllä olisi todennäköistä nähdä koaloja. Niinpä kyttäsimme menomatkalla siellä puita silmä kovana ja tällä kertaa tuijottelu tuotti tulosta, kun Hemmo bongasi puusta pienen ja pörröisen koalan. Miten suloinen eläin!

Kuvasimme samaa koalaa myös paluumatkalla. Miten voikaan ihminen tulla niin iloiseksi yhden söpön karvapallon näkemisestä, mutta niin vain olimme hyvin onnellisia kohtaamastamme luontokappaleesta. Näimme kävelylenkillä merelle katsellessamme myös pari isoa rauskua sekä muutaman ison kilpikonnan. Niitä emme nähneet kovin hyvin niin kaukaa, mutta tulipahan kuitenkin bongattua. Kävelyreitillä saimme seurata myös surffaajien treenejä, sillä heitä oli rannoilla paljon.

Koala, Noosan kansallispuisto, Australia

Jenni Noosan kansallispuistossa, Australiassa

Noosan kansallispuisto, Australia

Kävelykierros tarjosi todella hienoja maisemia (ja niitä eläimiä!), joten suosittelemme Noosassa kävijöitä lähtemään kansallispuistoon kävelylle. Oli kuuma päivä ja aurinkokin paistoi, mutta lämpö ei ollut mitään verrattuna esimerkiksi Kambodzassa kokemaamme kuumuuteen. Viileä merituuli helpotti oloa reittiä kiertäessämme.

Hemmo ja Jenni Noosan kansallispuistossa, Australiassa

Noosan kansallispuisto, Australia

Noosan kansallispuisto, Australia

Noosan kansallispuisto, Australia

Kohti Brisbanea

Näköalakävelyn jälkeen kävimme kaupassa ja lähdimme ajamaan Bruce Highwaytä kohti Brisbanea. Iltapäivä oli jo pitkällä. Poikkesimme matkalla Glass House Mountainsin näköalapaikalla, mutta sää oli jälleen muuttunut sateiseksi, joten lähdimme pian pois.

Brisbanessa etsimme Wikicampsistä katsomamme Newmarket Gardens Caravan Park -leirintäalueen. Onnistuin siellä lohkaisemaan hampaani ihan vain syömisen lomassa, joten tulipahan sitten käytyä paikkailtavana australialaisella hammaslääkärillä. Paikkailun lopputulos jurppii joka päivä ja vaatinee korjailua jollain osaavammalla lääkärillä, mutta ei siitä sen enempää. Näitä sattuu – ainakin minulle. (Olen tarvinnut erilaisten lääkärien palveluja jo ties kuinka monessa maassa useilla eri matkoillani. Onneksi vain tällaisiin suht pieniin asioihin.)

Leirintäalueella päivän eläinkohtaamiset jatkuivat, kun näimme auton vieressä kaksi isoa liskoa ja jälleen yhden puskakalkkunan. Pyykkejä hoidellessamme näimme myös suuren sammakon loikkimassa pyykkirakennuksen vierustalla. Australiassa eläinhetkiä riittää!

Reitti Noosan kansallispuistosta Brisbaneen kartalla

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Autioita rantoja ja karavaanarielämää
Kaatosateita, grillailua ja pusikoiden kyttäämistä
Brisbanesta surffiparatiisin kautta hippikylään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *