NHL-lätkää Staples Centerissä

Staples Center, Los Angeles, Kalifornia, USA

Viikkoomme Los Angelesissa kuului paitsi elokuvahommia myös penkkiurheilua NHL-lätkämatsin merkeissä. Lienee epäsuomalaista, mutta myönnän silti auliisti: lätkä ei ole koskaan kiinnostanut minua pätkääkään. Tästä voi arvata, että toive lätkämatsiin menemisestä oli Hemmon. Mikäpäs siinä, sillä uudet kokemukset kyllä kiinnostavat! Lisäksi oli tietysti selvää, että kuten vaikkapa rock-konsertin seuraaminen stadionilla telkkarin sijaan, olisi jääkiekonkin katsominen taatusti erilaista paikan päällä kuin televisioruudun välityksellä. Niinpä varasimme netistä liput Los Angeles Kingsin ja Calgary Flamesin peliin. Ohjelmantäyteinen päivä: ensin vierailu Warner Brothersin elokuvastudiolla, illalla NHL-lätkää. Heti kärkeen voin kertoa, että kyllä kannatti – päivä oli aivan mahtava!

Fatburgerin kyltti, Downtown Los Angeles

Wayne Gretzkyn patsas Staples Centerin edessä

Suuntasimme Downtowniin suoraan Warnerilta, ja koska meillä oli jonkin verran ylimääräistä aikaa ennen matsin alkua, kävimme herkuttelemassa Fatburgerissa ja pyörimässä muuten vain Downtownissa. Staples Centerin ovien avautumista odotellessa istuskelimme ja surffailimme netissä Nokia Centerin edessä. Suomalaisten kansallisylpeydestä on ainakin nimi jäljellä! Nokia Centerin lisäksi samalta aukiolta löytyvät Club Nokia ja Nokia Theatre. Sisälle Staples Centeriin pääsimme kuudelta ja itse peli alkoi puoli kahdeksalta.

Odottelemassa stadionille pääsyä

Ihan loppuun emme tätä jäähallivierailua etukäteen ajatelleet, sillä kevyissä kesävaatteissa oli hallissa hiukan kylmät oltavat. Onneksi pelin tiimellyksessä kylmyyskin unohtui. Olimme lähes koko muusta yleisöstä poiketen Calgary Flamesin puolella ihan vain siitä syystä, että joukkueen riveissä pelaa suomalainen Karri Rämö. Jouduimme tosin katselemaan vastustajan karmeaa maalitykitystä kolmannen erän loppupuolelle asti ennen kuin suomalainen maalivahti päästettiin kentälle, ja silloin oli jo liian myöhäistä. Matsi päättyi 5–3 Kingsien hyväksi.

Karvaasta tappiosta huolimatta meillä oli pelissä aivan älyttömän hauskaa. Harkinnassa ovatkin jo seuraavat NHL-liput, olemmehan palaamassa Jenkkeihin huhtikuussa ja silloin ovat käynnissä pudotuspelit. (Kysynpähän vain, että miten tässä nyt näin kävi..? Helvetin jäätymistä odotellessa.)

Pelitilanne

Olimme liikkuneet koko alkuviikon Losissa julkisilla kulkuneuvoilla, ja jatkoimme samaa linjaa myös lätkämatsin osalta. Arvoimme pitkään auton vuokraamista yhdeksi tai kahdeksi päiväksi, mutta emme lopulta nähneet sille tarvetta. Lätkämatsipäivään mennessä vaaka oli jo kallistunut kuin varkain asentoon ”ei vuokrata autoa tällä reissulla”. Matka Downtownista Koreatowniin taittui yhdentoista aikaan illalla sujuvasti bussilla, eikä bussilla matkustaminen tuntunut meistä turvattomalta edes tuohon kellonaikaan. Seuraavana päivänä olimme vaihtamassa majapaikkaa Venice Beachille, jossa halusimme viettää viikonlopun kaikessa rauhassa tallustellen emmekä tarvitsisi autoa siellä mihinkään. Kaikki on siis mahdollista: Losissa seikkailu tyytyväisenä ilman autoa ja se, että allekirjoittanut tykästyy lätkään.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Los Angelesista etelään ja sananen amerikkalaisista
Elokuvastudioilla: Paramount Pictures ja Warner Brothers
Autolla Australiassa: Noosan kansallispuistossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.