Mökillä Matildassa: patikointia Teijon kansallispuistossa

Artikkelikuva - Pitkospuita Teijon kansallispuistossa

Salon lähettyvillä sijaitsevassa Matildassa on mukavat puitteet pienelle tai miksei isommallekin kotimaan lomalle vain vajaan kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kävin viikko sitten Hemmon kanssa päiväpatikoimassa Matildan kyljessä sijaitsevassa Teijon kansallispuistossa ihanan aurinkoisessa ja keväisessä säässä. Kyllä kelpasi!

En ole yhtään mökki-ihminen sellaisessa mielessä, että haluaisin majoittua sähköttömässä kopperossa keskellä metsää ja kompuroida iltapimeällä huussiin ryteikön keskellä itikoiden syötävänä. Jos lähden mökille, haluan, että mökillä on vähintään perusmukavuudet. Muun muassa tämän takia olemme Hemmon kanssa viihtyneet vuosien varrella monet viikonloput mökkeilemässä Meri-Ruukin lomakylässä Matildassa.

Teijon kansallispuistossa Matildassa
Teijon kansallispuistossa Matildassa

Meri-Teijossa mökkeilystä on monia hauskoja muistoja, kuten se, että suunnittelimme siellä vuosia sitten maailmanympärimatkaamme siinä vaiheessa, kun meillä oli vasta päätös matkalle lähtemisestä, mutta ei tarkempia suunnitelmia reissun suhteen.

Maailmanympärimatka on jo kaukana takana, mutta fiilistelimme viikko sitten Meri-Teijossa menneitä valmistamalla juustofondueta ja käymällä päiväpatikoimassa Teijon kansallispuistossa – aivan kuin kuutisen vuotta aiemmin ennen maailmanympärimatkaa. Tällä reissulla ei sentään suunniteltu uutta matkaa pallon ympäri (vaikka sellainen saattaakin vielä joskus olla tuloillaan) vaan syömisen lisäksi keskityimme Suomen keväästä nauttimiseen.

Fonduetarpeita
Fondueillallinen

Kierros Matildanjärven ympäri Teijon kansallispuistossa

Matildanjärven kiertävä patikointireitti on alle kuusi kilometriä pitkä, joten se ei vaadi kummoista kuntoa ja sopii tottumattomallekin retkeilijälle. Reitin varrella voi ihailla järvimaisemaa, mäntymetsää ja suota. Polku kulkee lähes koko matkan järven rannan lähettyvillä, mutta noin puolen kilometrin pätkä reitin länsipuolella menee Mathildedalin kylän läpi tietä pitkin. Tätä ei kannata säikähtää, koska kylän nättejä puutaloja kelpaa katsella. Jos ei ole liikkeellä tiukkapipoisen urheilullisella mielellä, tässä kohtaa reittiä voi muuten piipahtaa paikallisen panimon oluella sympaattisessa kyläravintola Terhossa.

Puronäkymä matkalla kansallispuistoon
Kyläravintola Terho
Kevään ensimmäisiä lehtiä puissa
Pitkospuita Teijon kansallispuistossa
Järvimaisema patikointipolun varrella Teijon kansallispuistossa
Taukopaikalla Matildanjärven rannalla
Istuskelemassa kalliolla Matildanjärven rannalla
Hemmo Teijon kansallispuistossa pitkospuilla
Järvimaisema Teijon kansallispuistossa Matildanjärven rannalla

Matildanjärven kierroksella on taukopaikkoja, joista osassa on myös tulentekomahdollisuus. Kierroksella voi siis viettää vaikka koko päivän, kun ottaa evästä mukaan. Ilman evästaukoja kierrokseen menee pari tuntia. Patikoinnin ohella järvellä voi kalastaa (vaatii kohdekohtaisen kalastusluvan), ja Teijon kansallispuiston infosta voi vuokrata esimerkiksi SUP-lautoja, kanootteja ja soutuveneitä. Meitä Hemmon kanssa houkuttivat erityisesti kanootit, sillä melominen on hauskaa puuhaa. Tällä reissulla keskityimme kuitenkin ihan vain patikointiin, ja meillä oli ihana viikonloppu keväisessä luonnossa.

Onko Teijon kansallispuisto sinulle tuttu?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Mökillä Matildassa: patikointia Teijon kansallispuistossa”

  1. Olen käynyt tuolla sekä Erä-Jormailemassa (parin yön reissuja) että päiväreissuilla – yli kymmenen vuotta sitten. Nenustannokan kallioilta oli muistaakseni upeat näköalat. Lomakylän ympäristössä olen käynyt, mutta viettänyt yöni teltassa jossain tulistelupaikkojen läheisyydessä. Kiva kohde kaikin puolin, mutta tuossa Mathildedalin kylässä ei ole koskaan ”pysähdytty” – jotenka pitänee joku viikonloppu tuolla käydä, ja kun siellä myös olutpanimo!

    1. Matilda on tosiaan kiva paikka tällaiselle vierailulle. Mäkin voisin yöpyä tuolla joskus ihan mielelläni myös teltassa. Nätti seutua! Ja panimohan on aina plussaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *