Mitä maksoi 6 päivää Krakovassa?

Artikkelikuva - Oskar Schindlerin emalitehdasmuseo

Kävimme Hemmon kanssa heinäkuun puolivälissä Krakovassa, ja olenkin jo postaillut matkasta tänne blogiin useamman jutun. Tämä viimeinen Krakova-postaus on pyhitetty kuluille. Mitä maksoi kuuden päivän lomamatka kauniiseen Krakovaan?

Aloitetaan lennoista. Saimme suorat lennot Helsingistä Krakovaan naurettavan edullisesti Finnairin pisteiden ansiosta. Tämä jos mikä oli hyvä sauma käyttää nuo uhkaavasti homehtumispäivää lähestyneet lentopisteet. Suorat lennot kahdelta maksoivat pisteiden ansiosta vain 54,50 euroa.

Myös majoitus irtosi edullisesti Hotels.comin kanta-asiakkuusohjelman ansiosta. Käytin varaukseen kolme palkintoyötä ja sähköpostiini kilahtaneen kymmenen prosentin alennuskupongin. Näin viiden yön majoitus ihastuttavassa Krakovassa maksoi kahdelta hengeltä noin 137,60 eli vain 27,50 euroa per yö.

Kaunis rakennus Krakovassa

Kuten aiemmassa postauksessa kerroin, valitsemamme huoneistohotelli Pod Wawelem sijaitsee aivan Wawelin linnan kulmalla vanhaakaupunkia ympäröivän puiston laidalla. Sijainti on rauhallinen, vaikka se on vain kivenheiton päässä kaupungin vilkkaimmista kulmista. Meidän huoneistossamme oli jääkaappi ja tietysti ilmastointi. Aamiainen ei kuulunut huoneiston hintaan, joten jääkaappi ja käytettävissä oleva astiasto olivat siinäkin mielessä kivat.

Krakovassa on edullista matkustaa julkisilla: esimerkiksi bussi lentokentältä keskustaan maksoi kahdelta yhteensä noin 1,90 euroa. Kaupungissa liikuimme enimmäkseen jalan, me kun tykkäämme kierrellä paikkoja kävellen. Liikkumiseen meillä kuluikin vain noin 4,60 euroa koko viikolla.

Ravintolan terassi Krakovassa
Kyltti Krakovan vanhan juutalaiskaupunginosan muurilla

Yhtenä päivänä teimme turistibussikierroksen, ja se maksoi kahdelta noin 19,20 euroa. Pakettipäiväretki Auschwitziin maksoi kahdelta noin 69,60 euroa. Sen ostimme turistitoimistosta, ja se sisälsi matkat ja opastuksen.

Kävimme matkalla myös Schindlerin emalitehtaaseen rakennetussa museossa (kurkkaa postaukseni Krakovan vetonauloista), kuuntelemassa jazzia ja kävelemässä Lohikäärmeen luolan lävitse. Näihin nähtävyyksiin meiltä kahdelta kului yhteensä noin 105,10 euroa.

Matkalla tuli tehtyä myös muutamia hankintoja, joista kertyi kustannuksia 53 euron verran. Kemikaliotuotteisiin paloi noin 26,80 euron verran rahaa, kun Rossmannin valikoimista löytyi kaikenlaista kivaa.

Ylivoimaisesti isoin paukku tuli ruokakuluista: niihin saimme upotettua kahdelta hengeltä peräti 527,50 euroa! Ruokakuluissa ovat mukana niin ruuat kuin juomat. Kalleimmat illalliset olivat Cyrano de Bergeracissa (100,80 euroa) ja Corsessa (72 euroa) sekä jossakin Kazimierzissa sijaitsevassa bistrossa, jonka nimi jäi laittamatta ylös (43,20 euroa). Hinnat ovat kahdelta hengeltä.

Muinakin iltoina söimme ravintoloissa. Muutama kymppi meni likööri- ja vodkaostoksiin lentokentällä, ja loput kolmisensataa euroa saimme kasaan nauttimalla Krakovan ravintoloiden, kahviloiden ja ruokakauppojen tarjonnasta. Olen vähän järkyttynyt ruokaan uponneesta rahamäärästä, mutta toisaalta meillä oli kyllä kunnon herkutteluloma, ja pidimme hauskaa myös käymällä baareissa.

Yhteensä kuuden päivän Krakovan-lomalla humpsahti menemään noin 909,15 euroa eli 454,60 euroa per nassu. Hups. Mihin teillä muilla uppoaa lomilla rahaa?

Kaavio kuluista Krakovan-matkalla kesällä 2015
Kokooma Krakovan-matkan kuluista kahdelta hengeltä

Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Mitä maksoi 6 päivää Krakovassa?”

 1. Hyvin olette kyllä syöneet. Kun 2010 kävin Krakowassa niin ruokailukulut (syömiset ja juomiset) oli budjetoitu 50€/päivä/2 hlö. Muistaakseni tämä piti – tai sitten ei. Ruokailukuluissa olen käyttänyt kaavaa:"länsimaat" 100€/päivä/2hlö, ja "muut" 50€/päivä/2hlö. Aika hyvin tuo pitänyt – 3 kuukauden matkalla Kaakkois-Aasiaan (1.5kk) ja Australia/Uusi-seelanti (1.5kk) meni 60€/päivä/2hlö.

  Toinen kaava mitä käytän on alle kahden viikon matkoille: "Länsimaat" 200-250€/päivä/2 hlö, ja "muut" 100-125€/päivä/2 hlö sisältäen siis kaiken: lennot, majoituksen, ruokailut, autovuokran, polttoaineet jne.

  Luonnollisesti pieniä heittoja tulee aina riippuen maasta ja erityisesti lentojen hinnoista.

  1. Juu, ilmiselvästi tuli syötyä hyvin! 🙂

   En ole laskenut erillistä budjettia ruokia varten millekään reissulle. Äkkiähän tuon safkaan kuluneen rahan tsekkaisi vaikka kaikkien maiden osalta maailmanympärimatkan laskelmista. Sitten tietäisin, paljonko meillä meni Kaakkois-Aasiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ruokaan. Ehkäpä palaan aiheeseen. 🙂

   Nuo hinta-arviosi ovat pätevän kuuloisia omien kokemusteni perusteella. Meillä oli maailmanympärimatkalla laskettu etukäteen budjetin maksimiksi 80 euroa/pää/päivä. Tämä Krakovan-reissu jäi huimista ruokakuluista huolimatta vielä sen alle (75,76 euroa/pää/päivä). Jäätiin siis Krakovassa vielä aika paljon tuosta länsimaat-budjetistasi, ja toisaalta ei ylitetty kovin paljoa tuota muut-budjettiasi vaikka eleltiin tosi huolettomasti rahan suhteen (etenkin niiden sapuskojen… :D). Aika osuvasti olet laskenut.

 2. Nämä ovat aina kivoja – ihan vaan siksikin, että näkee miten muut käyttävät rahaa matkustamiseen.
  Itse tein kesällä pienen tutkimuksen hotellihuoneiden hinnoista per maa, meidän toteutuneeseen dataamme perustuen.

  Me päädymme usein maksamaan lennoista "liikaa", sillä matkojen ajankohdat ovat tiukasti määriteltyjä töiden takia eivätkä ne yleensä jousta päivääkään suuntaan tai toiseen.

  1. Tuo linkki ei valitettavasti taida toimia, mutta muistan kyllä sen postauksesi hotellihinnoista! Minustakin on mielenkiintoista lueskella budjettijuttuja niin omien kulujen arvioimiseksi (jos ja kun on matkoja suunnitteilla) ja siksi, että näkee mihin ja miten muut kuluttavat matkustamiseen rahaa.

   Meillä on monesti ollut ihan sama juttu lentojen kanssa juurikin töiden takia, eli olemme joutuneet ottamaan sen hinnan mikä sattuu olemaan tyrkyllä, koska emme ole voineet joustaa päivissä. Päivät oli lyöty lukkoon myös tämän Krakovan-reissun kanssa, mutta nyt päästiin halvalla lentopisteiden ja muutenkin edullisten lentojen ansiosta. Yleensä yritän kyllä katsella lentoja muutaman päivän joustolla ja järkätä vapaat siihen kohtaan, missä lennot ovat edullisimmat, mutta aina se ei tietenkään onnistu. Etenkään lyhyellä varoitusajalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *