Metropolitan Museum of Art ja lisää epätoivoista shoppailua

Artikkelikuva - the Metropolitan Museum of Art

New Yorkin kevät alkoi kovasti muistuttaa takatalvea, sillä ilman sen kuin jäähtyi. Hankkimiimme City Passeihin kuului sisäänpääsy Metropolitan Museum of Artiin (Met) ja päätimme, että kylmä päivä oli juuri sopiva ajankohta käyttää nuo liput. Taiteen pariin siis!

Minä olin jo saanut parannettua omaa vaatetilannettani sentään jonkin verran edellisen päivän hätähankinnoilla, mutta Hemmon varustautuminen oli edelleen heikoissa kantimissa alle kymmenen asteen lämpötilaan nähden. Ajelimme metrolla 86th Streetille ja kävelimme sieltä jäätävässä tuulessa museolle.

Museon edessä oli New Yorkille tyypilliseen tapaan rivistö ruokakojuja. Jälkikäteen ajatellen olisi ollut hemmetin hyvä idea käydä syömässä ennen museon sisälle hyökkäämistä, mutta aina sitä ei vain osaa toimia kovin fiksusti.

Ihmisiä museon edustalla

Valtavassa taidemuseossa kiersimme ensin egyptiläistä kokoelmaa. Amerikkalaisessa siivessä oli aivan upeita maisemamaalauksia ja mahtavia intiaaniaiheisia pronssipatsaita. Kävimme kiertämässä myös eurooppalaisia ja itämaisia kokoelmia, mutta homma meni juoksemiseksi, koska oli nälkä ja olimme jo valmiiksi väsähtäneitä aiempien päivien kävelysuorituksista. Vietimme lopulta museossa vain pari tuntia, vaikka siellä olisi saanut tuhrattua kokonaisen päivän. Kokoelma on mieletön!

Hevoshaarniska museossa
Ornamenttikuvioinen nurkkaus
Tumma intiaanipatsas

Sisällytimme kylmään päivään taidemuseon lisäksi pyykinpesua sekä asioiden hoitamista Starbucksin netin varassa, sillä jälleen kerran hotellilla netti oli aivan surkea. Kävimme myös Grand Central Stationilla ihmettelemässä tuota upeaa asemarakennusta, aseman ravintolatarjontaa sekä alakerran ruokamarketin tarjontaa. Siellä pienehkö hedelmäkulho maksoi vajaat 23 taalaa! Yllättäen jätimme sen hyllyyn.

Kylmyys jatkui seuraavana päivänä siinä määrin, että Hemmollekin oli aivan välttämätöntä saada ostettua lämpimämpää pukinetta niskaan. Niinpä kiertelimme heti aamulla kauppoja ensin Brooklynissä, jossa esimerkiksi Brooklyn Industriesin liikkeessä oli tosi kivoja vaatteita niin miehille kuin naisillekin, mutta lopulta emme saaneet ostettua mitään. Shoppailu pitkän tauon jälkeen oli selvästi vielä tavallistakin vaikeampaa! Asiaa hankaloitti luonnollisesti se, että kaupat olivat jo täynnä kevät- ja kesävaatteita, vaikka sään takia toppatakit olisivat varmaankin menneet paremmin kaupaksi. Lopulta luovutimme ja kävimme Manhattanilla mahtavassa Rockefeller Centerissä katselemassa maisemia.

Illemmalla vaateostosten suhteen lykästi, kun palasimme metrolla takaisin Brooklyniin. Junasta oli muuten mahtava näkymä sen ylittäessä East Riverin, sillä ikkunoista näkyivät Brooklyn Bridge ja Manhattanin valot. Menimme suunnilleen juoksujalkaa eräälle urheilukaupalle, jossa olimme aamulla nähneet huppareita, mutta kauppa oli juuri ehtinyt mennä kiinni. GAP Factory Store sen sijaan oli vielä kymmenen minuuttia auki, joten saimme lopultakin ostettua myös Hemmolle lämmintä vaatetta.

Onko jonkun muunkin ostoksilla käyminen yhtä epätoivoista? Minusta tuntuu, että mitään järkevää ei ikinä löydy silloin, kun hankinnoille olisi kaikkein eniten käyttöä tai kun oikein tosissaan haluaisi ostaa jotakin kivaa matkalta kotiin. Ja sama toisinpäin: silloin, kun mitään ei tarvitse tai halua, potentiaalisia hankintoja hyppii silmille joka kaupassa. Jep, tämä on näitä ensimmäisen maailman ”ongelmia”.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *