Menolippu shortsivyöhykkeelle

Artikkelikuva - Lentokoneessa Australian yllä

Oli kuulas viikonloppu noin puoli vuotta sitten, talvella 2014. Olimme varanneet Meri-Teijosta mökin viikonlopuksi. Pakkasimme mukaan runsain määrin herkkuja ja jonkin verran viiniä, tablettitietokoneen ja kaksin kappalein läppäreitä – sekä SuurAtlas-kartaston, A1-kokoisen maailmankartan ja Madventuresin Seikkailijan atlaksen. Viikonloppu oli ensimmäinen yritys saada maailmanympärimatkan suunnittelu alulle.

Päätös matkalle lähtemisestä (joskaan ei matkan ajankohdasta) oli tehty jo vuotta aiemmin ja säästöt olivat puolivälissä. Oli tehty alustava päätös siitä, että matka alkaisi Aasiasta, ja oli heitelty ohimennen ilmaan mahdollisia matkakohteita ja maita. Suunnitelma ei ollut millään tapaa konkreettisella tasolla tai jäsentyneessä muodossa. Oli vain palava halu lähteä.

Jaa, miksi matkalle maailman ympäri? Miksi ei! Ei kai talvi shortsivyöhykkeellä voi kenenkään mielestä kuulostaa huonolta idealta – vai voiko?

Unelmatrippi-20140818-Menolippu-CIMG5032

Tuona kauniina mökkiviikonloppuna pyörittelimme karttoja sen mitä juustofonduen lämmittelyn, porsaspaistin maistelun ja punaviinin imailun sekä ulkoilun lomassa ehdimme, mutta emme tuntuneet pääsevän ideoiden pyörittelyä pidemmälle. Varsinaisen suunnittelun sävelen löysimme oikeastaan vasta paluumatkalla kotiin autossa, kun aloin googlata Japanin nähtävyyksiä.

Kotona sunnuntai-iltana katsoimme lentohintoja Tokioon ja kaivoin netistä esiin juttuja Kiotosta, Tokiosta ja Narasta. Laitoin innoissani Momondoon hintavahdin Tokion lentoihin.  Pyörin lisää verkon syövereissä ja lueskelimme yhdessä juttuja Hanoista, Ho Chi Minhistä, Phnom Penhistä, Angkor Watista ja Bangkokista.

Fiilistelimme vielä ennen peiton alle käpertymistä vanhasta Mondo-lehdestä bongaamaamme juttua Angkor Watin temppelialueesta. Alkumatkan reitti-idea alkoi muodostua ja matkalle lähteminen tuntua askeleen todellisemmalta.

Suunnittelu ja tiedonkeruu jatkuivat kiivaina, joskin kovin epäjärjestelmällisinä, koko kevään ja kesän ajan. Matkablogien ääressä vierähti tuntikausia. Kiitos etenkin Suuntana maailma, Pingviinimatkat, Ja maailma on sun sekä Laura let’s go -matkablogien kirjoittajille lukemattomista arvokkaista vinkeistä ja matkakuumeen nostattamisesta! Kiitetään samalla myös Madventuresiä, sillä siitä televisio-ohjelmasta tämä palo maailmanympärimatkalle sai minun osaltani alun perin suurimman kipinänsä.

Nyt loppukesällä olemme viimein siinä vaiheessa, että aikaa lähtöön on enää pari viikkoa. Valmistelut ovat melkoisen vaiheessa, mutta siinä ei ole mitään yllättävää. Menoliput Tokioon on sentään varattu ja hotelli viideksi ensimmäiseksi yöksi buukattu. Muut suunnitelmat ovat vielä avoinna ja maailma edessä.

Tervetuloa mukaan matkalle maailman ympäri!

Löydät kaikki maailmanympärimatkan 2014–2015 postaukset tägin maailman ympäri takaa.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Unelma toteutukseen
Maailmanympärimatkan matkavalmistelut
Ensitunnelmat maailmanympärimatkalta ja huomioita Tokiosta

6 vastausta artikkeliin “Menolippu shortsivyöhykkeelle”

    1. Kiitos, hauskaa on tarkoitus pitää! Hemmo on käynyt Japanissa monta vuotta sitten työkeikalla, mutta minulle tästä tulee ensimmäinen kerta siellä. Odotan todella innoissani, mitä kaikkea hienoa ja herkullista sieltä löytyykään!

  1. Hienoa ollut olla inspiraationa (ihana tää meidän kieli) teidän Suurelle Matkalle! Jään innolla odottelemaan teidän seuraavia siirtoja Japanin jälkeen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *