Matkailuvuosi 2015

Artikkelikuva - Waiheke, Uusi-Seelanti

Vuosi 2015 oli minulle poikkeuksellisen vilkas matkailun saralla. Olin nimittäin reissussa vuoden aikana peräti 136 yötä, mikä on ylivoimainen henkilökohtainen ennätys. Mitä kaikkea tuli tehtyä?

Maailmanympärimatka oli puolivälissä vuoden 2015 alussa, ja niinpä vuosi lähti käyntiin toisella puolella maapalloa Uudesta-Seelannissa. Tammikuu hurahti enimmäkseen autolla kiertelyyn Uuden-Seelannin käsittämättömän upealla Eteläsaarella. Niitä maisemia en ihan äkkiä unohda!

Matkailuvuosi 2015 -infograafi
Lukuja matkavuodelta 2015
DSC_0449-m
Waiheke, Uusi-Seelanti. Teimme tänne retken Aucklandista Uuden-Seelannin Pohjoissaarelta vuoden ensimmäisenä päivänä. Myöhemmin Eteläsaarella maisemat olivat enimmäkseen aika erilaisia kuin tässä pohjoisessa otetussa kuvassa.

Uuden-Seelannin jälkeen seurasivat kunnon aurinkoviikot: olimme Tyynenmeren keskellä Cookinsaarten Rarotongalla ja Kaliforniassa Los Angelesissa. Sen jälkeen oli vuorossa parin viikon kiertomatka eläimiä kuhisevassa Costa Ricassa ja hengailua Panamassa. Etelä-Amerikassa oli kaksi maailmanympärimatkan kohokohdista: Iguassun putoukset ja Machu Picchu. Aivan ikimuistoisia kohteita molemmat, ja ne tuli katsastettua, kun Costa Rican jälkeen matka jatkui Uruguayhin, Argentiinaan ja Peruun.

DSC_0994-m
Los Angeles, USA. Kuva on otettu Venice Fishing Pieriltä helmikuussa.
DSC_0479-m
Iguassun putoukset, Brasilia. Teimme tänne päiväretken Argentiinan puolelta 19. maaliskuuta.

Sitten olikin jo huhtikuun puoliväli, ja maailmanympärimatka lähestyi loppuaan. Viimeiset viikot kuluivat Floridan Miamissa ja Fort Lauderdalessa autolla kurvaillen sekä New Yorkissa pilvenpiirtäjiä ja muita nähtävyyksiä ihmetellen. Ja palellessa! Nimittäin pajahtaminen keväiseen New Yorkiin, jossa oli ensimmäisinä päivinä lämmintä vain noin 5 astetta, oli aikamoinen järkytys kahdeksan kuukauden lämpimissä säissä oleilun jälkeen. Paluu Suomeen koitti pari päivää vapun jälkeen.

DSC_0174-m
New York, USA. Kuva on otettu Empire State Buildingin näköalatasanteelta, jossa kävimme 21. huhtikuuta.

Hotelliöitä kertyi koko vuonna kotimaasta vain kaksi, toinen Vantaalta pian Suomeen paluun jälkeen ja toinen Tampereelta loppukesästä. Maailmanympärimatkalta paluun jälkeen emme viihtyneet Hemmon kanssa kauaa Suomessa, vaan kävimme jo pian lomailemassa vajaan viikon verran Krakovassa sekä loppuvuoden aikana myös Tukholmassa ja Berliinissä. Minä kävin syksyllä lisäksi pari kertaa Tallinnassa kavereiden kanssa. Hemmolle matkapäiviä kertyi vuoden aikana vielä paljon enemmän kuin minulle, sillä paluu Suomeen toi mukanaan syksyn aikana useita työkeikkoja itänaapuriin.

DSC_0032-m
Vierailimme Berliinissä muun muassa vakoilumuseossa.

Vuoden 2015 tapaan myös vuosi 2014 oli harvinaisen täynnä reissaamista maailmanympärimatkan takia. Vuodesta 2016 ei millään tule niin matkailuntäyteinen (koska työnteko), mutta on sinne jo nyt useita reissuja suunnitteilla. Ensimmäisenä – hyvinkin pian – on vuorossa Espanja!

Millainen reissuvuosi teillä oli? Entä miltä vuosi 2016 näyttää reissurintamalla?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

8 vastausta artikkeliin “Matkailuvuosi 2015”

 1. 136 yötä eli ihan mieletön vuosi siis! 😀 Sullahan on hyvä alku uudellevuodellekin kun on jo reissua tiedossa. Oma uusivuosi näyttää vielä reissujen suhteen tyhjälle, mutta niin se on näyttänyt joka muukin vuosi tässä vaiheessa.
  Oikein reissujen täyteistä ja mukavaa uuttavuotta! 🙂

  1. No on tämä tosiaan ollut ihan huippuhyvä reissuvuosi mulle. 🙂 Ja tulevakin vuosi näyttää tosi kivalta, koska mulla on jo poikkeuksellisen monta matkaa varattuina – eikä vuosi ole edes vielä vaihtunut. Yleensä mullakin on ollut kalenterissa ihan tyhjää tässä vaiheessa, mutta joskus tulee näemmä poikkeuksia.

   Hyvää ja reissurikasta uutta vuotta sinullekin!

 2. Itselläni tämä vuosi on ollut matkailua täynnä – matkoilla lähes 100 vuorokautta, joista suurin osa on "selitettävissä" joulukuussa 2014 alkaneen ja helmikuussa 2015 päättyneen kolmen kuukauden Kaakkois-Aasia ja Oseanin kierroksella. Loput 40 vuorokautta tulikin sitten kierrettyä Euroopassa (Valko-Venäjä, Latvia, Malta, Kypros, Georgia, Saksa, Itävalta, Tanska, Iso-Britannia).

  Vuoden 2016 ensimmäiselle reissulle lähdenkin heti 1.1.2016 – viikoksi Portugaliin. Helmikuussa Saksaan viikoksi ja pääsiäiseksi Azerbaijaniin. Kesän 2016 matkoja olen jo suunnitellut aika pitkälle..

  1. Ei ollenkaan paha! 🙂 Mahtavia reissuja takana sulla. Hyvältä kuulostaa myös vuosi 2016! Mulla on siellä tiedossa kevään aikana tällä hetkellä Espanja, Viro, Irlanti ja Italia. Kesän suunnitelma on myös jo nyt hyvässä vaiheessa. Oikein naurattaa nämä, koska yleensä en todellakaan suunnittele kaikkea näin paljon etukäteen, päinvastoin. Ehkä tämä on jotain maailmanympärireissun jälkimaininkeja: meinaa nimittäin vähän ahdistaa, jos ei ole paljon matkaamista tiedossa. 😛

 3. Mahtava reissuvuosi on sulla kyllä takana 🙂 Itsekin listailin tuossa reissuja ja oli niitä sitten kuitenkin aika paljon enemmän kuin mitä oma jälkikäteisfiilis oli. Nälkä kasvaa syödessä siis 🙂 Seuraavaa vuotta jännityksellä odottaen!

  1. Kyllä, ihana vuosi on ollut. 🙂 Tuo on totta, että reissuja voi kertyä vuoden varrella vähän huomaamattakin. Mäkin meinasin unohtaa tästä listauksestani pari pienempää juttua. 🙂 Aika rientää niin ei kaikkea meinaa enää vähän ajan päästä muistaakaan! Vaikka ei tässä ihan vielä kai mikään dementia pitäisi olla…

   Seuraavaa vuotta odotellen!

 4. Löysin siun blogin ettiessä amerikan matkailuu liittyviä blogeja 🙂 ite oon lähössä syksyllä kuukaudeksi road tripille pohjois amerikkaan.

  1. Kiva, että löysit ja kiitos kommentista! Blogissa ei (ainakaan toistaiseksi ;)) ole ihan älyttömästi juttuja Amerikoista, vaikka toki jonkin verran löytyy: LA, Miami, Key West ja New York -juttuja ainakin. Toivottavasti tykkäät. 🙂 Vinkkaan myös, että Jenkeistä kannattaa etsiä juttuja 50 state puzzle -blogista. Se on nimenomaan Amerikkaan keskittyvä blogi. Mahtavaa reissua sulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *