Matkailijan kotona

Artikkelikuva - Matkailijan kotona

Koska kaikki tälle vuodelle suunnitellut matkat ovat joko peruuntuneet tai vaakalaudalla, olen huomannut vähän vältteleväni matkailun ajattelua. Matkailu on minulle elämäntapa, mutta nyt ei ole huvittanut haaveilla ja suunnitella seuraavia seikkailuja. Tässä tilanteessa kun ei tiedä, milloin seuraava matka yhtään minnekään on mahdollinen. Vaikka en ole viime viikkoina ajatellut matkailua siinä määrin kuin tavallisesti, olen kotona kykkiessäni todennut, että kodissamme matkailuteemaa ei voi kyllä mitenkään välttää. Matkailu on läsnä todella monissa yksityiskohdissa. Tervetuloa kurkkaamaan matkailijoiden kotiin!

Maailma kotona

Useimmat matkoilta kotiin asti päätyvät ostoksemme ovat suoraan käyttöön meneviä tuotteita, kuten elintarvikkeita tai käyttötavaroita. Olemme Hemmon kanssa ostelleet lukuisilta reissuilta esimerkiksi palasaippuaa, mausteita, erilaisia alkoholijuomia ja teetä.

Vuosien saatossa olemme tehneet kotiin myös monia pysyviä hankintoja eri puolilta maailmaa. Jääkaappimagneetit ovat näistä ostoksista kenties turhimpia, mutta niiden keräilyä on hankala lopettaa, kun sen on kerran aloittanut. Olemme jo pitkään yrittäneet hankkia jääkaappimagneetin kaikista kaupungeista, joissa yövymme.

20200402-Unelmatrippi-Matkailijan-kotona-DSC0642
Egyptiläinen taulu

Ensimmäinen matkateemainen juttu, joka osuu näkökenttään kotiimme tullessa, ei kuitenkaan ole jääkaappimagneetti vaan eteisen seinällä oleva taulu. Hemmo sai sen aikanaan työmatkallaan egyptiläisiltä kollegoiltaan. Lisäksi seiniltämme löytyy muun muassa Eltzin linnasta Saksasta ostettu metrinen miekka, Tallinnasta hankittu suuri kynttilälyhty, Chichén Itzásta Meksikosta ostettu puinen naamio ja pari peltistä Ampelmann-liikennevaloukkelia Berliinistä.

Hyllyillä patsastelee muun muassa Xi’anista Kiinasta tuotu savipatsas, Indonesiasta tuotu puulisko ja Thaimaasta hankittu puinen sammakko. Siitä lähtevä hauska napsuva ääni tuo mieleen pehmeässä Kaakkois-Aasian yössä metelöivät gekot. Sohvan käsinojalla lojuu Meksikosta hankittu värikäs kudottu viltti ja olohuoneen pöytää koristaa Sarajevosta Bosnia-Hertsegovinasta ostettu metallitarjotin.

20200402-Unelmatrippi-Matkailijan-kotona-DSC0655
20200402-Unelmatrippi-Matkailijan-kotona-DSC0669
20200402-Unelmatrippi-Matkailijan-kotona-DSC0619
Kiinalainen savipatsas
Meksikolainen viltti

Keittiön tasolla puolestaan on Saksan Hann-Mündenistä tuotu muki, jossa pidämme syömäpuikkoja. Kyllä, matkailu näkyy kotonamme paitsi keittiötarvikkeissa, myös ruuassa: aasialainen ruoka kuuluu suosikkeihini. Kivimortteli taas on tuotu kotiin Espanjan Torreviejasta. Siinä on kätevä pyöräyttää esimerkiksi kuivattuja chilejä ennen pataan heittämistä. Astiapyyhkeitä on tarttunut matkaan niin Dublinista Irlannista kuin Christchurchista Uudesta-Seelannista, keittiöveitsiä puolestaan Japanista ja Kiinasta.

Vitriinin päällä komeilee tietenkin karttapallo. Maailmankartta löytyy myös olohuoneen seinältä suurena kehystettynä julisteena. Toisessa huoneessa seinää koristavat Manhattanin pilvenpiirtäjät ja eri kaupunkien Hard Rock Cafeista ostetuista pinsseistä tekemäni taulu. Kotimme seiniltä löytyy myös itse ottamiani valokuvia eri puolilta maailmaa.

20200402-Unelmatrippi-Matkailijan-kotona-DSC0627
20200402-Unelmatrippi-Matkailijan-kotona-DSC0653
20200402-Unelmatrippi-Matkailijan-kotona-DSC0667
20200402-Unelmatrippi-Matkailijan-kotona-DSC0624
Meksikolainen puunaamio

Miten nämä kaikki eri puolilta maailmaa tulevat esineet sopivat sisustuksellisesti yhteen? Eivät kenties mitenkään, mutta ei se mitään. Sisustuksemme saakin näyttää vähän siltä kuin se olisi sieltä täältä, koska mekin olemme vähän väliä siellä täällä. Toivottavasti uusia reissuja on taas edessä mahdollisimman pian, vaikka korona juuri tällä hetkellä estääkin matkailun.

Näkyykö matkailu tai joku muu intohimosi sinun kotonasi jotenkin?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

12 vastausta artikkeliin “Matkailijan kotona”

 1. Tämä oli kiva kurkistus teidän kotiinne. Meillä on vähän sama tilanne sisustuksen suhteen. Seinillä roikkuu vain matkamuistoina kotiin saapuneita julisteita tai valokuvia reissuilta. Karttapallokin löytyy. Me keräämme myös jääkaappimagneetteja maailman eri kolkista. Minun puolestani ne voisivat olla kaikki esillä, kun kahden ison kylmälaitteen oveen mahtuisi hyvin. Olemme kuitenkin päätyneet molempia tyydyttävään kompromissiin, jossa pidämme vain muutamaa magneettia kerrallaan näkyvissä. Kohta olisikin taas aika vaihtaa magneetit.

  1. Meillä on kaikki magneetit esillä jääkaappi-pakastimen ovissa, mutta tila alkaa pian loppua, kun niitä on niin paljon. Täytynee siirtyä sitten tuohon teidän tyyliinne!

   Minä haluaisin hankkia seinälle Japanista samuraimiekan, mutta tämä haave on saanut toistaiseksi odottaa. 🙂

  1. Minulla on suunnitelmissa päivittää valokuvaseinää ja olenkin tässä hiljalleen käynyt taas valokuvia läpi sopivien kuvien löytämiseksi. Nyt seinällä olevat valokuvat ovat olleet paikoillaan jo muutaman vuoden, joten vaihtelu virkistäisi!

 2. Hauska lukea, että muillekin tarttuu matkoilta mukaan kotiintuomisiksi muutakin kuin elintarvikkeita ja käyttötavaroita. Listasin muutama vuosi sitten omia tuomisiamme.

  1. Minä olen tehnyt vähän vastaavan postauksen kerran aikaisemmin, mutta siitä on jo todella monta vuotta ja se oli edellisen blogini aikaan. Nyt tämä aihe sopi kivasti tähän korona-aikaan ja tänne Unelmatrippiin.

  1. Nuo teillä olevat keskiaikaiset talot ovat hauskoja! Minulla on maalistaus Google Drivessa taulukkona ja esillä olevat maailmankartat ovat ihan vain karttoja. 🙂

 3. Ei sisustuksen tarvitse olla niin justiinsa, että kaikki sointuu kaikkeen. Itse olen ollut aika orjallinen sisustaja siinä mielessä aikaisemmin, että olen halunnut kotini näyttävän kuin suoraan minimalistisen ja värittömän skandinaavisen sisustuslehden sivulta. Nykyisin on ihan toinen ääni kellossa. Matkoilta tuodut sisustusesineet, yleensä ostan jotain hyödyllistä, ovat päässeet kotona esille eikä mua kiinnosta yhtään, muodostavatko ne muiden tavaroiden kanssa harmonisen kokonaisuuden.

  Toki, täytyy myöntää, että esimerkiksi ostaessani Marokosta kaksi savikulhoa valitsin miljoonista värivaihtoehdoista juuri ne, jotka sopivat yleiseen kodin ilmeeseen. Mutta ei ole sattumaa, että koti on koottu lempiväreistäni ja matkoilta raahaan tietenkin asioita lempiväreissäni… 🙂

  1. Värimaailman puolesta nämä kaikki eri jutut meillä sopivat itse asiassa suht hyvin yhteen, koska suuri osa on tummaa puuta tai muuten tummia sävyjä. Tyylisuunnat ovat sitten eri juttu, kun löytyy aasialaista, eteläamerikkalaista ja eurooppalaista iloisesti sekaisin. 😀

 4. Harrastus saa näkyä myös sisustuksessa. Jääkaapimagneetteihin mulla on kuitenkin ristiriitainen suhde, koska ne eivät kerro meidän tapauksessa meidän matkoistamme, vaan vanhempieni matkoista matkatuliaisten muodossa. Tuovat niitä lastemme iloksi, joten ovat nyt toistaiseksi koristamassa jääkaappiamme, koska lahjasta on vaikea kieltäytyä.

  1. Tuo on hyvä pointti. Olen joskus itsekin vienyt tuliaiseksi jääkaappimagneetin, vaikka en tiedä tarvitseeko sellaisia lopulta kukaan. Enemmän se on sellainen pieni ele. Itse en mielelläni niitä ottaisi vastaan, koska meillä nimenomaan on ideana, että ne kertovat meidän omista matkoistamme eikä muiden. Emme siis keräile niitä keräilyn vuoksi vaan ne ovat eräänlaisia matkamuistoja. Mutta eihän sitä tietysti tuliaisista voi kieltäytyäkään ja totta kai ne ovat hyvällä tarkoitettuja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *