Markkinameininkiä Soulin Kwang Jangilla

Artikkelikuva - Gyeongbokgung-palatsi, Soul, Etelä-Korea

Helle ja aurinko olivat palanneet Etelä-Korean Souliin, kun lähdimme Kwang Jangin markkina-alueelle ihmettelemään tarjontaa. Ensin kuitenkin kävimme Gyeongbokgungissa tiirailemassa ulkopuolelta Gyeongbokgung-palatsia. Ulkopuolelta siksi, että olimme saaneet jo palatsi- ja temppelikiintiöön riittävästi osumia maksaaksemme sisään jälleen yhteen sen sortin nähtävyyteen, ja koska palatsiin oli menossa noin tuhat muuta turistia.

Palatsialueen lähellä sijaitsevaan The National Folk Museum of Koreaan oli ilmainen sisäänpääsy ja vähemmän tunkua, joten sen kävimme kiertämässä. Museossa pääsi näkemään esimerkiksi eri aikakausien korealaiseen tyyliin sisustettuja huoneita ja paljon erilaisia vaatteita ja esineitä, kuten työkaluja. Rakennukset olivat tosi hienoja.

Gyeongbokgung-palatsialueella

Kwang Jang Market on hajujen ja värien sekamelska

Museokäynnin jälkeen lähdimme katselemaan markkinahumua Kwang Jang Marketille. Matkalla ihastuin pienen liikkeen edustalla metalliseen kirjanmerkkiin, joka lähti kassan kautta kotiin yhdessä kivan jääkaappimagneetin kanssa. Katukojusta ostimme kanavartaita. Tajusin edellisestä viisastuneena pyytää tällä kertaa itselleni ruuasta not spicy -version.

Toisesta kojusta käteen tarttui uppopaistettu leivonnainen, jonka oletimme sisältävän nuudeleita, koska niitä oli esillä kojun luona. Nuudeleilla täytettyihin leipiin totuimme aiemmin Japanissa. Pullan täyte osoittautui kuitenkin kaneli-sokerimössöksi eli se maistui korvapuustilta. Nam, mikä mukava yllätys!

Kwang Jang Market

Soulin Kwang Jang Market on valtava katettu alue tai oikeammin rakennus, jossa on myytävänä vaatetta, kankaita, kelloja, kalaa, lihaa, kosmetiikkaa, ruokaa erilaisista kojuista ja ties sun mitä muuta. Vaate- ja ruokatiskit vaihtelevat rinnakkain sulassa sovussa. Varmaan haisevat hyvältä ne kalatiskin vierestä ostetut kangaspakat…

Hemmo halusi maistaa levälettuseksi olettamaamme sapuskaa, jota monet näyttivät pupeltavan, joten ostimme pienen sellaisen yhdestä kojusta. Se oli kuulemma vähän kuin thaimaalainen kalakakku, mutta levä ei ehkä ollutkaan levää vaan mahdollisesti sipulia, mene ja tiedä. Hemmon mielestä läpyskä oli hyvää, minä en maistanut. Päivän uppopaistettujen eväiden kiintiö tuli omalta osaltani täyteen ”korvapuustin” myötä.

Mereneläviä Kwang Jang Marketilla

Lotte-maailma peittoaa Keskisen kyläkaupan mennen tullen

Lähdimme markettialueelta metrolla Jamsil-asemalle toiselle puolelle jokea. Tarkoitus oli mennä Lotte World -tavarataloon, jossa Hard Rock Cafen sivuston mukaan oli avautumassa lokakuussa Hard Rock Cafe. Arvelimme, että se saattaisi olla jo auki, kuten Helsingissäkin oli jo kauan ennen virallisia avajaisia. Kahvilaa ei kuitenkaan löytynyt.

Paikan päällä seikkailimme jonkin aikaa Lotte Mart -tavaratalossa, Lotte Castle -tavaratalossa ja tuijottelimme tien toiselta puolelta valtavaa, ilmeisesti vielä kiinni olevaa Lotte Mall -tavaratalokompleksia, jossa oli järjetön pilvenpiirtäjä korkeimpana tornina. Lotte-rakennuksiin kuuluu lisäksi Lotte-hotelli, ulkohuvipuisto ja maailman suurin sisähuvipuisto. Kompleksi sisältää myös esimerkiksi Korean suurimman luisteluradan. Kyllä Vesa Keskisen kyläkauppa kalpenee noiden rinnalla! Vuonna 1989 perustetussa Lotte World -kompleksissa vierailee vuosittain noin 8 miljoonaa turistia.

Ilta kului hotellilla asioiden selvittelyssä ja tavaroita pakkaillessa. Seuraavana päivänä oli tiedossa lähtö Kiinaan. Etelä-Koreasta jäi kaikkiaan sellainen fiilis, että tänne on palattava jonain päivänä takaisin! Erityisesti ruoka, tarkemmin sanoen korealainen barbecue, voitti meidät ihan täydellisesti puolelleen.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Markkinameininkiä Soulin Kwang Jangilla”

  1. Se uppopaistettu korvapuusti (hottok) on hyvää! Ihan älyttömän herkkua, mutta ei mitään laihduttajan sapuskaa 🙂 Onpa hauskaa, että löysitte noin hyviä katuruokia ja snäkkejä.

    Gyeongbokgungista olen kanssa sitä mieltä, että olkoot kuinka turistien suosima paikka tahansa, ei siellä ole mitenkään hirveäsi nähtävää, pelkkiä rakennuksia vaan. Teidän päätöksenne mennä sen sijaa museoon oli varmasti hyvä ratkaisu! Itse en ole siinä museossa tainnut käydäkään, pitääpä laittaa listalle.

    Hyvää matkaa Kiinaan, ja tervetuloa Koreaan vielä joskus uudestaan 🙂

    1. Kiitos! Koreasta jäi kyllä todella hyvät muistot ja hyvä fiilis. Varmasti joku päivä täytyy palata takaisin! Se pulla ja ne barbecuet, ai että. 🙂 Olisi ollut kiva myös ehtiä nähdä luontoa enemmän, mutta onpahan ensi kerralla tekemistä.

      Blogi laahaa Kiinan sensuurin aiheuttaman kirjoituskatkon takia jonkin verran jäljessä; todellisessa elämässä Kiina jäi tänään jo taakse, kun lensimme juuri tänään Kiinasta Vietnamiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *