Maltan kaunein kaupunki Mdina

Artikkelikuva - Mdina, Malta

Mdina on varmasti Maltan kauneimpia paikkoja. Siistit, kapeat kujat risteilevät vaaleasta kivestä rakennetun linnoituskaupungin ytimessä. Kujilla kävellessä tuntuu nopeasti siltä, että seikkailisi elokuvalavasteissa. Epätodellisen siististi ladotut kadut ja samaa värimaailmaa saumattomasti jatkavat kivirakennukset näyttävät melkein hyvin tehdyltä teemapuistolta – ilman vilkkuvia ja metelöiviä vimpaimia ja ihmismassoja. Varjoisilla kujilla sinistä taivasta näkyy vain, jos suuntaa katseensa jyrkästi taivaalle.

20171026-Unelmatrippi-Mdina-DSC0227
Katu Mdinassa

Maltan keskiosissa sijaitsevaa Mdinaa kutsutaan hiljaiseksi kaupungiksi. Vanhassa linnoituskaupungissa asuu nykyisin vain noin 300 ihmistä, joten uskallan veikata, että kaupungissa on varmasti melko hiljaista ja tunnelmallista öisin. Päiväsaikaan Mdinassa saa kävellä rauhassa, mutta oman kokemukseni perusteella vain hetken kerrallaan. Nopeasti kulman jos toisenkin takaa pilkistää utelias turisti poikineen.

20171026-Unelmatrippi-Mdina-DSC0249
Maltan erikoisuus ovat puiset erkkerit, joita voi bongata kaikissa mahdollisissa väreissä pitkin Maltaa, myös Mdinassa.
Jenni Mdinan kapealla kadulla
Hevoskärryt Mdinan kapealla kadulla
Talon seinän koriste Mdinassa

Kaupungin pohjoislaidalla Bastion Squarella on varmasti aina eniten ruuhkaa. Se johtuu muurilta avautuvasta näköalasta. Rehellisyyden nimissä se ei ole mielestäni kovin ihmeellinen, mutta näköala se on vähän tylsempikin näköala – aina on mukava päästä katselemaan vähän kauemmas. Maltan karuus näyttäytyy näköalapaikalta hyvin, mutta sisältää näkymä myös pilkahduksen merta, joka kimmeltää kaukana horisontissa.

20171026-Unelmatrippi-Mdina-DSC0256
20171026-Unelmatrippi-Mdina-DSC0239
Näkymä Bastion Squarelta muurin päältä ei ole järisyttävän kaunis.

Massiivisten muurien ympäröimä Mdina oli Maltan pääkaupunki antiikin ajoista keskiajalle, ja se on yksi Maltan päänähtävyyksistä. Kuten viimeksi mainitsin, me vierailimme siellä melko pikaisesti. Pieni kaupunki on melko äkkiä kierretty, vaikka olisi hitaampikin kiertelijä. Useat kirkot, kappelit ja palatsit luuhaamalla aikaa saa toki kulumaan enemmän. Mdinan kauniilla, varjoisilla kujilla on miellyttävä kierrellä, vaikka olisi kuumempikin päivä.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Maltan kaunein kaupunki Mdina”

  1. Mielenkiintoinen kohde, Maltalla tuli käytyä vuosi sitten risteilyn muodossa mutta kiinnostaisi myös Sisilia+Malta yhdistelmämatka. Maltalta kulkee lautta Sisiliaan. Maltalla on aika kuuma kesällä jopa kuumempaa kuin Sisiliassa

    1. Joo, Sisiliassa olisi todella kiinnostavaa joskus käydä! Haluaisin niihin Kummisedän maisemiin. 🙂 Tällä reissulla ei nyt Sisiliaan ehditty, mutta joskus toiste sitten! Tuollainen Välimeren risteilykin kiinnostaisi (oletan, että olit sellaisella?).

  2. Hauska sattuma! Mun oli kanssa tarkoitus tehdä nyt Mdinasta postaus, mutta siirsin sitä suosilla tulevaisuuteen kun huomasin sun postaus-aiheen! 😀 Kivoja kuvia ja tunnelmaa, tykkäsin itse Mdinasta kovastikin. Olisi ollut ihana palata ilta-aikaan vielä päivälliselle, ja nähdä kaupunki iltavalaistuksessa, mutta ei sitten jaksettu enää toistamiseen lähteä.

    1. Huomasinkin juuri postauksesi Marsaxlokkista! Mdinassa on varmasti tunnelmallista iltaisin. Eräs tuttuni kehui tunnelmaa kovasti – hän yöpyi Mdinassa hotellissa parin yön verran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *