Madridin näköalapaikat

Artikkelikuva - Círculo de Bellas Artesin terassilta aukeaa hieno näkymä Madridin kattojen ylle.

En varmaan ole kauhean väärässä, jos veikkaan, että aika moni teistä lukijoista tykkää käydä näköalapaikoilla ihan yhtä paljon kuin minäkin. Eli paljon! Kauas näkemisessä on ihan oma viehätyksensä. Ehkä näköalapaikkojen hienous syntyy ainakin osittain siitä, että näköalapaikalla seistessään hahmottaa ympäristön paremmin. Ei ole väliä, aukeaako korkeuksista kaupunkinäkymä vai upea luontomaisema. Madridin kohdalla puhutaan tietysti kaupunkinäkymistä, vaikka mukaan eksyikin myös yksi näkymä puistoon. Listasin 3+1 Madridin näköalapaikkaa, jotka kävimme katsastamassa. 

Círculo de Bellas Artes

Círculo de Bellas Artesin terassi on madridilainen näköalapaikkojen klassikko. Monipuolisen kulttuurin ja taiteen keskuksen katolta aukeaa näkymä Madridin kattojen ylle neljään ilmansuuntaan. Kyseessä ei ole vain näköalapaikka, vaan ylhäällä voi viipyillä ravintolassa ruuan tai drinkin äärellä. Terassille on aseteltu levytyspaikoiksi aurinkotuoleja, joissa drinksua voi nauttia kaupunkiympäristöön harvinaisen rennossa asennossa. Ihan mahtava idea!

20170423-Unelmatrippi-Madrid Círculo de Bellas Artesin terassilta käsin
Círculo de Bellas Artesin ravintola
Madridin rakennuksia
Madrid yläilmoista käsin

Meidän käyntimme aikaan terassilla oli hyytävän kylmä, koska meillä kävi vähän huono mäihä sään suhteen. Círculo de Bellas Artesin kattoterassille menen pääsymaksusta huolimatta ilman muuta uudelleen, jos matkustan uudelleen Madridiin.

Sisäänpääsy näyttelyihin ja katolle 5 euroa
Lisätietoa: Azotea del Círculo de Bellas Artes

Madrid-näköala
Círculo de Bellas Artesin terassi

Teleférico

Retrotyylinen köysiratavaunu nytkähtää liikkeelle ja nousemme nopeasti vaijerin varassa kattojen yläpuolelle. Ylitämme moottoritien ja alhaalla aukeaa valtava Casa de Campon puisto, jossa on koleasta säästä huolimatta joitakin uskaliaita piknikillä ja muuten vain ulkoilemassa. Mieleeni tulee muisto vuoden 2013 kesältä, jolloin olin vastaavan retroköysiradan kyydissä Saksan Kölnissä.

Hyppäämme kyydistä ja nautimme kahvit ja pientä välipalaa päätepysäkin kahvilassa. Katselemme terassilta puistomaisemaa ja palaamme köysiradan kyydissä takaisin Rosalesin pysäkille. Myös yhdensuuntainen matka olisi mahdollinen, mutta me säästämme tällä kertaa jalkojamme ja köröttelemme radalla koko rahan edestä.

Menopaluu 6 euroa, yhdensuuntainen matka 4,50 euroa
Lisätietoa: Teleferico de Madrid

Madridin Teleférico
Madridin Teleférico

El Corte Inglésin kattoterassi

El Corte Inglésin tavaratalossa Callaon aukion kupeessa voi halutessaan iskeä peräti kolme kärpästä kerralla: ostaa herkulliset tuliaiset ylimmän kerroksen houkuttelevista valikoimista, nauttia aterian tai vaikka kahvit tai drinkin jossakin Gourmet Experiencen ravintoloista ja ihailla maisemia kattoterassilta. Täältä näkyvät suosittu ostoskatu Gran Vía, Círculo de Bellas Artes, niin ikään näköalapaikan tarjoava Cibelesin palatsi ja kuninkaanlinna.

Ilmainen sisäänpääsy
Lisätietoa: Terraza de El Corte Inglés de Callao

Näkymä El Corte Inglésin katolta

Templo de Debod

Cuartel de la Montañan puistossa sijaitseva Templo de Debod ei itsessään ole näköalapaikka, mutta sen vierestä kyllä aukeaa näkymä alas kaupunkiin. Näköalapaikka on nimeltään Montaña del Príncipe Pío, ja sieltä tarkastellessa kuninkaanlinna jää vasemmalle. Näköalapaikka on yksi Madridin suosituimmista, eikä varmasti vähiten siellä seisovan temppelin vuoksi.

Montaña del Príncipe Pío -näköalapaikka Madridissa
Templo de Debodin viereinen näköalapaikka Madridissa
Templo de Debod auringonlaskussa

Tuo temppeli, Templo de Debod, on todella suosittu näky päivän vaihtuessa iltaan: Egyptin lahjoittaman temppelin luokse on tapana kokoontua katsomaan auringonlaskua. Mitään yksityisnäytöstä ei todellakaan ole luvassa, sillä kansainvaellus auringonlaskunäkymän äärelle on taattu. Tajusimme tämän itse jo ennen temppelille menoa, sillä jo kuninkaanlinnan edustalla kävellessämme oli selvää, mihin suuntaan väkimassa oli valumassa. Paikalla oli kuitenkin rauhallinen tunnelma ja auringonlasku oli erittäin komea.

Ilmainen sisäänpääsy
Lisätietoa: Templo de Debod

Auringonlasku Madridissa Templo de Debodilla
Templo de Debodin auringonlasku

Muita Madridin tunnettuja näköalapaikkoja ovat Palacio de Cibeles, eriskummallisen näköinen torni Faro de Moncloa, Almudenan katedraali ja oopperatalo Teatro Real.

Ovatko Madridin näköalapaikat sinulle tuttuja?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

12 vastausta artikkeliin “Madridin näköalapaikat”

 1. Viime syksynä Madridin matkalla kävimme Palacio de Cibeleksellä sekä Círculo de Bellas Artesin terassilla. Jälkimmäiseen oli tarkoitus mennä ihailemaan auringonlaskua, mutta moni muukin halusi nähdä sen samaan aikaan ja jonotimme sinne puoli tuntia. Sillä välin auringonlasku ehti mennä, mutta kauniilta kaupunki näytti silti iltavalaistuksessa ja kuohari maistui maisemia katsellessa. Telefericoon oli myös tarkoitus mennä, mutta kun pääsimme paikalle, se olikin suljettu vaunujen huoltotöiden takia. Kylläpä otti päähän! Templo de Debod jäi kokonaan käymättä. Sinne sitten seuraavalla Madridin matkalla. Tykkäsin kaupungista ja uudestaan olisi kiva päästä 🙂

  1. Siinähän sitä on seuraavalle kerralle muutama ohjelmanumero valmiiksi, kun teiltä jäivät nyt väliin Teleférico ja Templo de Debod. 🙂 Päivällä Círculo de Bellas Artesiin ei maaliskuun lopussa ollut lainkaan tunkua, mutta en yhtään ihmettele, kun oli niin kolea sää. Näkymät ovat varmasti hienot illalla, kun kaupungin valot syttyvät! Haluaisin itse myös käydä siellä uudelleen paremmalla säällä ja miksei myös ilta-aikaan, jos matkustan toiste Madridiin.

 2. Mukavasti ehditte nähdä näitä paikkoja. Nämä kaikki on aikalailla itselle tuttuja. Tartan roof on kyllä klassikko ja aina vain tulee itselläkin palattua sinne ja Debodin auringonlasku taitaa olla se tunnetuin koko kaupungissa. Mulle Teleferico oli vähän pettymys, mutta ehkä sen idea ei oo niinkään maisema vaan itsessään se matka. Eilen tuli testattua yhden itselle uuden puiston näkymät Vallecasissa ja ihastuin heti kerrasta. Hyvä listaus paikoista!

  1. Kiitos! Debodin auringonlasku on varmasti tunnetuin – siltä ainakin väkimäärän suhteen vaikutti! Ja joo, voi hyvin olla, että Teleféricossa ihmisiä houkuttaa myös se itse matka. Näin oli meidänkin tapauksessa. Mutta kyllä siinä matkalla mielestäni silti ihan hienot näkymätkin on. Perillä kahvilassa nyt ei ehkä niinkään.

  1. Mukavaa, jos näistä on iloa. 🙂 Itsellä kesti vuosia ”päästä” lopulta Madridiin – tarkoitan, että kaupunki keikkui listalla tosi pitkään ennen kuin sinne tuli lopulta mentyä.

 3. Mulla jäi kaikki näköalapaikat käymättä mun reissulla! Hivenen harmittaa, koska tykkään niistä kuin hullu puurosta. Tuonne Círculo de Bellas Artesiin muistaakseni yritin päästä, mutta paikka oli silloin remontissa. Muihin en sitten edes ehtinyt. Tuota Templo de Debodia harkitsin taas päiväsaikaan, mutta halusin mieluummin nähdä sen auringonlaskun aikaan. Mitä ei sitten koskaan tapahtunut, sillä lyhyellä reissullani viipotin niin paljon, etten siihen aikaan enää jaksanut lähteä siellä käymään 😀 No, jäipähän ensi kerralle tavoitteita!

  1. Haha, tutulta kuulostaa: ei aina voi ehtiä kaikkialle. Ensi kerralla sitten! Mun mielestä tuo temppeli oli auringonlaskussa hieno, mutta ei nyt muuten niin ihmeellinen. Círculo de Bellas Artesin kattoterassi taas olisi varmasti tosi kiva kokemus kauniilla säällä – tai kuten Merja tuossa kommentoi, illalla kun kaupungin valot ovat syttyneet. Nyt siellä oli tosi kylmä. Maisemat toki olivat silti hienot!

 4. Hyvä kooste!
  Roomassa tykkäsin kovasti kattoterasseista, joista oli usein näköala jos ei nyt nähtävyyksille niin ainakin näki jonkun ikivanhan kirkon, kadun elämää sun muuta. Kattoterasseilla oli kiva tilata syötävää lämpimällä ilmalla

  1. Kiitos! Mun mielestä näköalan ei tarvitse olla nimenomaan nähtävyyksille, vaan ihan sellainen ”normaali” näköala kaupunkiin on jo hieno. Ja kyllä, kattoterasseilla syöminen on myös kivaa!

 5. Kiitos hyvästä postauksesta. Meillä on tarkoitus tehdä parin yön stop over Madridissa lokakuussa Teneriffan reissullamme, joten otamne mieluusti nämä vinkit vastaan. Hyvää matkailuvuotta 2019!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *