Loppuvuoden matkasuunnitelmat

Artikkelikuva - Baganin temppelit hämärässä

Kesän käännyttyä syksyksi tämän vuoden automatkailukausi oli meidän osaltamme ohi, ja syksyllä ja talvella oli ja on tänäkin vuonna muutaman lentomatkan aika. Kerroinkin jokin aika sitten, että teimme Hemmon kanssa pidennetyn viikonloppureissun Ateenaan. Kirjoitan Ateenasta ja menneen kesän automatkasta vielä lisää myöhemmin, mutta nyt haluan vähän fiilistellä tulevia matkoja, sillä reissaamisessa yksi tosi olennainen juttu on nimenomaan tulevien matkojen tunnelmointi etukäteen! Meillä on loppuvuodelle muutama lukkoon lyöty matkasuunnitelma, jotka vievät meidät Eurooppaan ja Aasiaan.

Talvinen Berliini

Olemme menossa joulukuun alussa pidennetylle viikonloppumatkalle aina niin mahtavaan Berliiniin. Tästä olen yhtä fiiliksissä kuin aina – Berliini on ehdoton suosikkikaupunkini. Tuleva matka on sekä minulle että Hemmolle kolmastoista kerta kaupungissa, ja kolmas kerta kun olemme siellä syys- tai talvisaikaan.

Koska matka ajoittuu joulukuulle, pääsemme tutustumaan jälleen joulumarkkinoihin. Kirjoitin pari vuotta sitten Berliinin joulumarkkinoista, ja tulevalla reissulla käymme varmasti katsastamassa jotain meille uusia markkinoita. Meillä on myös edelleen näkemättä Pergamon-museo, joten yritämme vihdoin käydä siellä tällä reissulla. Museo on tunnettu erityisesti näyttävästä antiikin Kreikan ja Rooman osastosta, joten se sopisi hyvin matkaohjelmaan nyt, kun Ateenan-matka on vielä tuoreessa muistissa.

20181209-Unelmatrippi-Berliini-DSC0094
DSC_0057-m

Mahdollisesti käymme myös jollakin Berliner Unterweltenin opastetuista kierroksista. Olimme viime reissulla niin vaikuttuneita sotapommitusten aikaisia siviilien oloja esittelevästä Dark Worlds -kierroksesta maan alla, että meitä kiinnostaisi osallistua myös jollekin toiselle kierrokselle.

Tietenkin olennainen osa matkaa on myös ruoka ja juoma. Dönereiden mättämisen lisäksi Berliinissä on mukava testailla etnisiä ravintoloita, sillä niitä on kaupungissa valtavasti. Viimeksi kävimme herkuttelemassa korealaisen barbequen äärellä – saa nähdä, mitä kivaa tällä kertaa keksimme! Olemme kaupungissa sopivasti torstai-iltana, joten luultavasti suuntaamme tälläkin kertaa ainakin Markthalle Neunin Street Food Thursdayhin.

20190217-Unelmatrippi-Berliini-205856

Kiertomatka Myanmarissa

Joulukuun loppupuolella olemme lähdössä kolmeksi viikoksi Aasiaan, mistä olen myös todella innoissani enkä malttaisi odottaa kaikkia niitä herkkuruokia, lämpöä ja niin raivostuttavaa mutta samalla mahtavaa aasialaista hässäkkää. Lennämme Bangkokiin ja jatkamme sieltä parin yön jälkeen matkaa Myanmariin pienelle kierrokselle. Olen nostattanut matkakuumetta lukemalla Myanmar-juttuja muun muassa Ja sitten matkaan -blogista. Olisimme alun perin halunneet käydä samalla matkalla myös Laosissa, mutta totesimme, että matkapäivät eivät nyt riitä siihen.

Myanmar on sekä minulle että Hemmolle täysin uusi maa, mikä entisestään nostaa fiiliksiä tulevasta matkasta. Kolmen viikon reissumme aikana käymme Myanmarissa maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Mandalayssä, tuhansien temppeleiden Baganissa, poseeraavista kalastajistaan tunnetulla Inle-järvellä ja lopuksi kuhisevassa pääkaupungissa Yangonissa.

Temppelin koristeluja Baganissa

Odotan lukuisten erilaisten temppelien lisäksi ruokakokemuksia ja ihan vain yleistä asioiden tutkailua. Minulle matkailussa yksi hienoimpia elämyksiä on arkisten asioiden ihmettely vieraassa maassa ja täysin erilaisessa kulttuurissa. Koska liikumme maan sisällä paikasta toiseen useamman kerran, todennäköisesti näemme kaikenlaista kiehtovaa varsinaisten nähtävyyksien ja yöpymiskaupunkiemme lisäksi. Käytämme muun muassa yhden kokonaisen päivän jokilaivalla lipuen Mandalaystä Baganiin.

Lue, miten Myanmar-kiertomatkamme lopulta toteutui!

Uusi mahdollisuus Bangkokille

Vietämme sekä matkan alussa että lopussa muutaman päivän Bangkokissa. Kaupungista ei jäänyt meille kummallekaan kovin mairitteleva kuva ensivisiitillämme maailmanympärimatkan yhteydessä viisi vuotta sitten. Nyt annamme siis Bangkokille toisen mahdollisuuden. Odotan kiinnostuneena, josko kaupunki tällä kertaa näyttäisi meille parempia puoliaan ja saisimme edes vähän kiinni siitä, miksi niin moni on ihastunut Bangkokiin. Vaikka ensimmäisen kerran perusteella kaupungista jäikin vähän nihkeä fiilis, on ihan mahdollista, että se kääntyy toisenlaiseksi tulevalla matkalla – tämä jää nähtäväksi.

Patsaita Bangkokissa
Bangkokin liikennettä

Vaikka temppeleitä on tiedossa Myanmarin puolella lähes kyllästymiseen asti, ajattelimme käydä Bangkokissa katsastamassa Grand Palacen, joka jäi meiltä viimeksi väliin. Jos temppelit vielä senkin jälkeen uppoavat, listalla on lisäksi Wat Phra Chetuphon (tunnetaan myös nimellä Wat Pho). Myös markkina-alueet kiinnostavat tunnelmansa ja ruokansa puolesta, mutta ei niinkään tavaroiden takia, sillä emme ole kummoisia shoppailijoita.

Lisäksi haluamme käydä juhlistamassa hääpäiväämme drinkeillä jossakin kaupungin kattobaareista, jotta pääsemme näyttävien pilvenpiirtäjämaisemien äärelle. Vaihtoehtoja paikaksi vain on niin monia, että en vielä yhtään tiedä, minkä valitsemme. Saa antaa suosituksia!

Lue, miten Bangkok-revanssi lopulta sujui!

Millaisia reissusuunnitelmia sinulla on tiedossa?


Lue myös: 

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

10 vastausta artikkeliin “Loppuvuoden matkasuunnitelmat”

 1. Berliini on ihana! En koskaan kyllästy. Just tänään katsoin itseasiassa Berliinistä kertovan dokumentin ja haikailin sinne, mutta täältä on vähän pitkä matka…😅 Mutta ihanat reissusuunnitelmat kuten totesinkin!❤️ Me oltiin kolme viikkoa Myanmarissa, tykättiin kovasti. Tulevana talvena mennään kuukaudeksi Indonesiaan; junamatka Javan läpi, sitten Balille ja Lombokiin. Luvassa sekä uusia että tuttuja paikkoja. Tärkeimpänä ennen kaikkea lämpöä.☺️🌴

  1. Kyllä, Berliini on ihana! <3

   Tuollainen kuukauden matka Indonesiassa kuulostaa todella kiinnostavalta! Juuri puhuttiin eilen, että olisi mukavaa joskus käydä myös Indonesiassa yhdessä (minä en ole käynyt, Hemmo on). Tekisin mielelläni sielläkin useamman kohteen matkan enkä menisi vain yhteen paikkaan. Ehkä ensi vuonna sitten Indonesiaan, saas nähdä! 🙂

 2. Suosittelen päiväretkeä Popan temppeliin Baganista käsin. Saa vähän nostaa jalkoja kun kävelee vuoren päälle olevalle temppelille.

 3. Voi että Myanmar on niin ihana! Tosin olen käynyt vain Yangonissa ja Baganissa ja Inle-järvi jäi kutkuttelemaan.
  Mä tykkään Bangkokistakin kovasti, ja Berliini on entisenä kotikaupunkinsa ikuisesti sydäntä lähellä. ❤️
  Mahtavaa reissutalvea teille!
  Omakin matkakuume on taas voimakkaassa nousussa kun ylihuomenna lähdetään Mauritiukselle ja Seychelleille valohoitoon. Itsenäisyyspäivän tienoilla vähän eri tyyppinen reissu eli lumiloma Lapissa, ja joulun jälkeen starttaa kuukauden retki Floridaan, Karibialle ja Väli-Amerikkaan.

  1. Kiitos, ihan varmasti tästä tulee mahtava reissutalvi! 🙂 Ja niin varmasti teilläkin! Kuulostaa ihanalta tuo lumiloma ja varsinkin nuo matkat lämpöön ja valoon. Ihania reissuja! <3

   Voi olla, että minäkin tykkään Bangkokista tuon tulevan reissun jälkeen - saa nähdä! Ainakin lähdemme sinne ihan avoimin mielin. Ehkä tällä kertaa tykkäämme kaupungista.

   Harkitsimme välillä, että jättäisimme Inle-järven väliin Myanmarissa. Päädyimme kuitenkin ottamaan sen mukaan suunnitelmaan, jotta ei sitten jää harmittamaan. Niin moni on kehunut sitä. Uskon, että viihdymme Myanmarissa loistavasti ja odotan matkaa tosi innoissani.

 4. Ai vitsi, tuo Myanmarin reissu kuulostaa mahtavalta! Odottelen jo kovasti, että pääsen lukemaan seikkailustanne. Kiva kuulla, mitä kaikkea meiltä jäi kokematta sesongin ulkopuolisen ajankohdan takia. Kiva myös, että annatte Bangkokille uuden mahdollisuuden. Ne temppelit on tosi erilaisia verrattuna Myanmarin temppeleihin, joten kyllä niitä vielä varmaan jaksaa nuohota. 🙂 Kattobaareista suosittelen sitä Banyan Treen katolla olevaa. Juomat noissa kaikissa on naurettavan kalliita, mutta toisaalta pääsymaksua ei ole. Se pääsymaksu tulee sitten maksettua juoman yhteydessä.

  1. Tuo on epäilemättä totta, että temppelit ovat varsin erilaisia noissa maissa. Olen jo aiemmilla reissuilla todennut, että temppeleitä jaksaa nuohota yllättävän paljon. Odotan kyllä myös Bangkokia innolla ja on sellainen etukäteisfiilis, että sekin osa reissusta on varmasti loistava. Kiitos kattobaarivinkistä kaikkien muiden vinkkien ohella! Täytyypä merkitä tuo karttaan. Törkeät drinkkihinnat olivatkin tiedossa. Olen ajatellut asian samalla tavalla kuin sinä, että osa drinkin hinnasta toimii pääsymaksuna, jolloin hinnan pulittaminen ei tunnu niin pahalta.

 5. Myanmar kuulostaa todella kiinnostavalta. Muutamaan otteeseen ollaan sitä harkittu, mutta ei ole vielä toteutettu. Se taitaa olla yksi niistä paikoista jonne kannattaisi mennä käymään mahdollisimman pian ennen kuin turistien määrä nousee entisestään.

  Meillä ei ole enää tänä vuonna suunnitteilla reissua, sillä tulimme juuri 5 viikon Afrikan ja 2 viikon Indonesian reissulta. Meidän seuraava kohde on todennäköisesti Intia ensi vuoden puolella ellei innostuta jonkinlaista viikonloppureissua tekemään sitä ennen.

  1. Ai että, kuulostaapa hienoilta nuo teidän viimeisimmät reissut! <3 Afrikka ja Indonesia ovat itselläni vielä toistaiseksi kokonaan käymättä. Myanmar on roikkunut omalla listallani muutaman vuoden. On mukavaa päästä sinne nyt. Siellä on kovin turistikausi meneillään meidän vierailumme aikaan, mutta paikan päällä sitten näkee, millaista menoa se tarkoittaa käytännössä. On kiinnostavaa nähdä eri paikkoja maan sisällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *