Liman maisemia

Artikkelikuva - Maisema rantaan Limassa

Kerroin viimeksi, että Huaca Pucllanan pyramidilla tapaamamme museo-opas sanoi Limassa olevan usein erittäin sumuista ja pilvistä. Saimme tästä Lima the greystä esimakua, kun kävelimme eräänä päivänä Mirafloresista rantaan katsomaan maisemia Larcomarin näköalapaikalle. Kuten kuvista näette, sumua todellakin oli! Vaikka voi näyttää sumun takia siltä, että kaupungissa olisi ollut kylmä, siellä tarkeni hyvin shortseissa. 

Mainitsin aiemmin Jockey Plazan ostoskeskuksesta – toinen potentiaalinen shoppailupaikka Limassa on tuon Larcomarin näköalapaikan yhteydessä. Rannan näköalapaikan alapuolella on nimittäin Larcomar Tourist and Entertainment Center, josta löytyy kunnon kokoelma liikkeitä ja ravintoloita. Kävimme siellä vetäisemässä lounasaikaan nachoähkyt Chilisissä.

20150411_123352-m

20150411_123436-m

Mirafloresin lisäksi kävimme Limassa kiertelemässä San Isidrossa samalla, kun kävimme siellä Suomen suurlähetystössä äänestämässä eduskuntavaaleissa. San Isidron alueen sanotaan olevan toinen turistien suosiossa oleva Liman alue Mirafloresin lisäksi. Näiden kahden välillä valitsisin itse edelleen Mirafloresin, sillä San Isidrossa tekemämme kävelykierroksen perusteella näytti siltä, ettei siellä ole kovinkaan paljon palveluja.

20150411_123638-m

20150411_125601-m

Yhtenä päivänä huristelimme bussilla katsomaan Lima downtownia, Liman vanhaa keskustaa. Sinne päin pääsimme vielä bussilla ihan hyvin, mutta paluumatka oli ahdas ja kesti ikuisuuden, koska osuimme bussiin juuri ruuhka-aikaan perjantai-iltana. Bussilla matkustaminen on Limassa edullista, mutta kuten aiemmin kirjoittelin, siinä pitää olla itse kartalla.

Downtownissa oli Mirafloresin tapaan siistiä ja panin merkille, että siellä oli paljon ihan kunnollisia kauppoja (ei siis mitään matkamuistobasaareja), joten sielläkin voisi hyvin shoppailla. Downtownin rakennukset ovat värikkäitä ja monet hyvin kunnostettuja. Näimme toisaalta myös monien rakennusten edustalla kylttejä, joissa kiellettiin rakennusten sisälle meneminen vaarallisuuden vuoksi. Mietimme, että nuo kielletyt rakennukset ovat saattaneet vahingoittua maanjäristyksissä, jotka ovat Limassa tavallisia. Kävimme downtownissa huvin vuoksi turrejuna-ajelulla (3 euroa per naama), kun emme kaupoissakaan jaksaneet pyöriä ja syödäkään ei ihminen yrityksistä huolimatta aivan koko aikaa voi. Siinähän ne downtownin hienoimmat rakennukset tulivatkin sitten kätevästi kerralla nähdyiksi.

20150410_164829-m

20150410_143910-m

20150410_155533-m

20150410_165228-m

Meillä jäi Perussa maistelematta paikallisten suosikkidrinkki pisco sour, vaikka tarkoitus oli käydä sitä kokeilemassa. Hemmo sentään kunnostautui paikallisen herkkuruuan, grillatun marsun, syömisessä. Aguas Calientesin kylässä testattu annos oli sen verran verinen, että ihan paras fiilis siitä ei Hemmolle jäänyt ja minä olin vain tyytyväinen, että en edes testannut. Oman annokseni perusteella, joka oli mielikuvituksettomasti pizza, voin sanoa, että paikallinen juusto maistuu erittäin omituiselta. Jos teistä joku käy siellä Andien keskellä pyörimässä, kokeilkaa ja kertokaa, löydättekö juustosta minkäänlaista juuston aromia.

Muut testailemamme ruuat olivat hyviä ja Peru yllätti muutenkin positiivisesti. Machu Picchulta odotimme paljon, ja saimme vielä enemmän. Ihmiset olivat Perussa pääosin äärimmäisen mukavia ja jotkut näkivät vuoksemme ylimääräistä vaivaa ihan vain auttamisen ilosta. Löysimme Limasta useita hyvällä valikoimalla varustettuja ruokakauppoja (Argentiinassa Buenos Airesissa sellaisia ei tuntunut olevan missään). Ravintoloita löytyy Limasta joka lähtöön, samoin shoppailumestoja.

20150410_164457-m

20150410_164700-m

En nyt tiedä, lähtisinkö Limaan varta vasten lomailemaan ainakaan Suomesta saakka, mutta viettäisin siellä kyllä ihan mielelläni toistekin muutaman päivän esimerkiksi matkalla Cuscoon tai muualle Etelä-Amerikkaan. Onko joku teistä lukijoista käynyt Limassa? Millainen fiilis teille kaupungista jäi?

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Pyramidin päällä Limassa
Limasta Machu Picchun juurelle
Vuoristotauti ja Machu Picchuun matkustaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *