Liman maisemia

Artikkelikuva - Maisema rantaan Limassa

Lima osoittautui monin tavoin ihan mukavaksi kaupungiksi ainakin muutaman päivän vierailua ajatellen. Maisemat ovat komeita – ainakin jos eivät peity sankkaan sumuun – ja kaupungin ravintolatarjonta on erinomainen. Muutenkin Peru jätti myönteisen vaikutelman. Tässä postauksessa on vähän maisemia ja fiiliksiä Limasta ja Perusta yleisemminkin.

Kerroin viimeksi, että Limassa Huaca Pucllanan pyramidilla tapaamamme museo-opas sanoi Limassa olevan usein erittäin sumuista ja pilvistä. Hän kertoi kaupungin lempinimen olevan Lima the Grey. Saimme tästä harmaudesta esimakua, kun kävelimme eräänä päivänä Mirafloresista rantaan katsomaan maisemia Larcomarin näköalapaikalle. Sumua todellakin oli! Vaikka kuvien perusteella voi näyttää sumun takia siltä, että kaupungissa olisi ollut kylmä, siellä tarkeni hyvin shortseissa. 

Larcomarin näköalapaikan yhteydessä on yksi Liman potentiaalisista shoppailupaikoista. Rannan näköalapaikan alapuolella on nimittäin Larcomar Tourist and Entertainment Center, josta löytyy kunnon kokoelma liikkeitä ja ravintoloita. Kävimme siellä vetäisemässä lounasaikaan nachoähkyt Chilisissä.

Taloja sumussa Limassa
Larcomarin ostoskeskus

Mirafloresin lisäksi kävimme Limassa kiertelemässä San Isidron kaupunginosassa samalla, kun kävimme siellä Suomen suurlähetystössä äänestämässä eduskuntavaaleissa. San Isidron alueen sanotaan olevan toinen turistien suosiossa oleva Liman alue Mirafloresin lisäksi. Näiden kahden välillä valitsisin itse Mirafloresin, sillä San Isidrossa tekemämme kävelykierroksen perusteella näytti siltä, ettei siellä ole kovinkaan paljon palveluja.

Jenni Larcomarin näköalapaikalla
Hiekkarantaa Limassa

Liman vanha keskusta

Yhtenä päivänä huristelimme bussilla katsomaan Lima downtownia, Liman vanhaa keskustaa. Sinne päin pääsimme vielä bussilla ihan hyvin, mutta paluumatka oli ahdas ja kesti ikuisuuden, koska osuimme bussiin juuri ruuhka-aikaan perjantai-iltana. Bussilla matkustaminen on Limassa edullista, mutta kuten aiemmin kirjoittelin, siinä pitää olla itse kartalla.

Downtownissa oli Mirafloresin tapaan siistiä ja panin merkille, että siellä oli paljon ihan kunnollisia kauppoja (ei siis mitään matkamuistobasaareja), joten sielläkin voisi halutessaan hyvin shoppailla. Downtownin rakennukset ovat värikkäitä ja monet hyvin kunnostettuja.

Värikkäitä taloja Liman vanhassa keskustassa

Downtownissa näimme toisaalta myös monien rakennusten edustalla kylttejä, joissa kiellettiin rakennusten sisälle meneminen vaarallisuuden vuoksi. Mietimme, että nuo kielletyt rakennukset ovat saattaneet vahingoittua maanjäristyksissä, jotka ovat Limassa tavallisia.

Kävimme downtownissa huvin vuoksi turrejuna-ajelulla (3 euroa per naama), kun emme jaksaneet pyöriä kaupoissa ja syödäkään ei ihminen yrityksistä huolimatta aivan koko aikaa voi. Siinähän ne downtownin hienoimmat rakennukset tulivatkin sitten kätevästi kerralla nähdyiksi.

Aukio Liman vanhassa keskustassa
Kunnostettuja vanhoja rakennuksia
Liikennettä Liman vanhassa keskustassa

Yleisfiiliksiä Limasta ja Perusta

Meillä jäi Perussa maistelematta paikallisten suosikkidrinkki pisco sour, vaikka tarkoitus oli käydä sitä kokeilemassa. Hemmo sentään kunnostautui paikallisen herkkuruuan eli grillatun marsun syömisessä. Aguas Calientesin kylässä testattu annos oli sen verran verinen, että ihan paras fiilis siitä ei Hemmolle jäänyt ja minä olin vain tyytyväinen, että en edes testannut. Oman annokseni perusteella, joka oli mielikuvituksettomasti pizza, voin sanoa, että paikallinen juusto maistuu erittäin omituiselta. Jos teistä joku käy siellä Andien keskellä pyörimässä, kokeilkaa ja kertokaa, löydättekö perulaisesta juustosta minkäänlaista juuston aromia.

Muut Perussa testailemamme ruuat olivat hyviä ja Peru yllätti muutenkin positiivisesti. Machu Picchulta odotimme paljon, ja saimme vielä enemmän. Ihmiset olivat Perussa pääosin äärimmäisen mukavia ja jotkut näkivät vuoksemme ylimääräistä vaivaa ihan vain auttamisen ilosta.

Limasta löysimme useita hyvällä valikoimalla varustettuja ruokakauppoja, mikä oli myönteinen yllätys esimerkiksi Argentiinan Buenos Airesiin verrattuna (siellä ruokakauppoja ei tuntunut olevan lainkaan). Myös ravintoloita löytyy Limasta joka lähtöön, samoin shoppailumestoja, vaikka me emme tosin kummoisia shoppailijoita ole.

Hevoskärryt Limassa
Koristeellinen tornirakennus Limassa

En nyt tiedä, lähtisinkö Limaan varta vasten lomailemaan ainakaan Suomesta saakka, mutta viettäisin siellä kyllä ihan mielelläni toistekin muutaman päivän esimerkiksi matkalla Cuscoon tai muualle Etelä-Amerikkaan. Onko joku teistä lukijoista käynyt Limassa? Millainen fiilis teille kaupungista jäi?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *