Meillä oli Miamissa vuokra-auto, joten jatkoimme jo Fort Lauderdalessa aloittamaamme ympäriinsä kurvailua myös Miamin-kämpältä käsin. Miamin kaduilla ajellessa tulivat elävästi mieleen niin Dexter-sarjan tapahtumat kuin Miami Vicen tunnusmusiikki. Radiosta kuitenkin soi ajan suurin hitti, Mark Ronsonin Uptown Funk, joka sekin toimi Miamissa oikein mainiosti. Kiertelimme monet klassikkopaikat, kuten Miami South Beachin, Little Havanan ja Art Deco Districtin.
Siirryimme Fort Lauderdalessa viettämämme ajan jälkeen Miamiin, jossa majoituimme Fortuna House Apartmentsin huoneistossa Wynwoodissa. Majapaikka oli varustuksen puolesta hyvä, huoneistosta kun oli kyse, mutta nettiyhteys ja äänieristys olivat säälittäviä. Yläkerran asukki aloitti useana iltana kymmenen jälkeen reuhakkaan marssimisen ja huonekalujen roudaamisen (?!), ja jatkoi toimintaa pitkälle aamuyöhön. Erikoista! Lattia paukkui niin äänekkäästi, että arvelimme tyypin tupsahtavan alakerran puolelle hetkenä minä hyvänsä. Niin ei onneksi käynyt.
Miamin Little Havana
Kävimme autolla ajelemassa Little Havanan kaupunginosassa, koska sen erityislaatuisuutta oli kehuttu niin monessa paikassa. En tiedä olimmeko väärillä kaduilla, mutta emme löytäneet sieltä mitään kovin kummoista katseltavaa. Talot ovat siellä hieman koristeellisempia kuin muualla Miamissa, ja näkyvillä on paljon espanjankielisiä liikkeiden kylttejä, mutta en nyt tiedä, riittävätkö ne ihan nähtävyyksiksi.
Toki Little Havanan kaupunginosa on mataline taloineen aivan erilainen kuin Miami Beachin pilvenpiirtäjäkeskittymä, mutta matalia taloja on koko seutu Miami Beachin ulkopuolella pullollaan.
Siinä kurvaillessa totesimme, että autosta ei olisi tarvinnut nousta edes automaatille, koska totta kai USA:sta löytyy drive-in-automaatteja! Löytyy myös drive-in-apteekkeja ja tietysti paljon pikaruokapaikkoja, joista saa safkat kyytiin nostamatta takalistoaan ilmastoidusta autosta. Näimme herkkuhampurilaisistaan tunnetun Shake Shack -ravintolaketjun toimipisteen, mutta säästimme ravintolan testaamisen New Yorkiin.
Art Deco District
Jos Little Havana ei ihan vakuuttanut, niin Art Deco Districtistä löytyi mielestäni ihastuttavia rakennuksia. Art deco on mutkat suoriksi vedettynä koristetaiteiden tyylisuuntaus, jota sen syntyaikoina 20- ja 30-luvuilla pidettiin ultramodernina. Tyyli levisi vaikuttamaan arkkitehtuuriin, muotoiluun, muotiin ja kuvataiteisiin.
Nykyään retrolta näyttäviä art deco -rakennuksia on Miamissa pystyssä karkeasti Alton Roadin, 6th Streetin ja Dade Boulevardin väliin jäävällä Atlantin puoleisella alueella. Useat näistä rakennuksista on Miamissa maalattu hempein pastellivärein.
Laitoimme auton parkkiin 13th Streetiltä löytämäämme edulliseen parkkihalliin ja kävimme kävelemässä muutamissa art deco -kortteleissa ja hiekalla South Beachillä. Oli pakko piipahtaa välillä viilentymässä muutamassa liikkeessä, sillä oli hemmetin kuuma päivä. Olin ihan tyytyväinen, että meillä ei ollut avoautoa, sillä ilmastointi oli näissä lämpötiloissa pop! Avoauto olisi mennyt ihan hukkaan, kun luu ulkona ajelemisesta ei olisi kuitenkaan tullut mitään.
Miami South Beach, Key Biscayne ja Haulover Beach
Rakennusten lisäksi rannassakaan ei ole Miami South Beachillä valittamista. Upottavaa hiekkaa riittää, meri hohtaa turkoosina ja sivuilla näkyy pilvenpiirtäjiä. Ei huono! Maisemaa koristavat hengenpelastajien tornit aivan kuten Venice Beachillä Los Angelesissa.
Kurvailimme etelämmäs Key Biscaynen saarelle. Siellä oli todella rauhallista, vehreää ja sanoisinko idyllisen ökyä. Tyypillinen paikallinen kulkuneuvo näytti olevan golfkärry!
Saaren eteläkärjessä on Bill Baggs Capen puisto, josta löytyy vuonna 1825 rakennettu majakka – vanhin pystyssä oleva rakennus koko Miami-Daden piirikunnassa. Puisto on suosittu uinti-, auringonotto- ja piknikpaikka ja paikan päältä voi vuokrata pyöriä ja rantatuoleja. No, meihin iski portilla pihiys, kun uimakamppeetkaan eivät olleet mukana, joten puisto jäi meiltä näkemättä. Ehkä ensi kerralla?
Rannalla makoilua kävimme kokeilemassa Haulover Beachillä. Auton sai parkkiin toiselle puolelle rannan lähellä kulkevaa tietä seitsemän taalan päivähintaan. Oli todella kuuma, mutta onneksi tuuli viilensi edes vähän.
Haulover Beachillä on kävijöitä varten puku- ja wc-tilat, mutta emme nähneet lokeroita, joihin olisimme voineet laittaa tavarat säilöön. (South Beachillä sellaisia oli, mutta siellä oli myös enemmän väkeä kuin Hauloverilla.) Kävimme näin ollen uimassa vuorotellen. Tai uimassa ja uimassa: vettä oli tosi matalasti pitkälle asti, joten uiminen ei oikein onnistunut ja lilluminenkin oli vähän niin ja näin. Vesi oli joka tapauksessa ihanan lämmintä ja uskomattoman kirkasta. Se muistutti meitä Karibian aalloista – ja emmehän me tietysti kaukana Karibianmereltä olleetkaan.
Lue myös:
- Kuiva Everglades ja kokemuksia Fort Lauderdalesta
- Söpö Key West
- Kaupunkinäkymien aatelia: Empire State Building
Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:
Mä en kanssa tajua tota porukkaa, joka aloittaa muuttohommat keskellä yötä ja paukuttaa yöstä toiseen sitä lattiaa – pitääkö ne huonekalut joka ilta siirtää? 😀
Mutta ihanan näköistä! Miami on vasta viime aikoina herättänyt mun kiinnostuksen ihan kunnolla, vaikka toistaikseksi pitää vielä tyytyä vain haaveiluun se osalta.
Tuntuuko siellä muuten hinnat kalliilta nyt dollarin kurssin myötä, tai oletteko joutuneet arvioimaan matkabudjettia uudelleen (tai tää varmaan pitäis kirjoittaa menneessä aikamuodossa, kun taidatte tätä nykyä olla jo Suomessa….)?
No niinpä! Ja kun kyseessä oli sellainen turisteille vuokrattava huoneisto, niin ei se edes oikein muutto voinut olla. Veikkaan, että se oli joku vähän flipannut kaveri. Kunhan vain tykkäsi remuta ja siirrellä huonekaluja yöllä ja rampata kämpässä edestakaisin. 🙂
Kyllä Jenkeissä tuntui kalliilta (joo, Suomessa ollaan jo nyt :)). Dollari oli kuitenkin jo melko lähellä euron tasoa ja kun ottaa huomioon, että monessa paikassa pitää Jenkeissä maksaa verot ilmoitettujen hintojen päälle ja tietty ravintoloissa ja vähän siellä sun täällä antaa juomarahaa, niin tosiaankin tuntui kalliilta. Näistä budjettihommista teen vielä erikseen postauksen, mutta rahaa meni eniten koko reissulla Jenkeissä, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Majoitus maksoi Amerikassa suorastaan järkyttävän paljon, kun olimme tottuneet muualla ihan erilaiseen hintatasoon.