Kierroksella Guinness Storehousessa

Artikkelikuva - Guinness Storehouse

Irlannin suosituin turistirysä Guinness Storehouse oli aivan ensimmäisiä ohjelmanumeroita, joita olimme kaverini kanssa järkänneet Dublinin-viikonloppuamme varten. Kumpikaan meistä ei ole kummoinen Guinness-fani, joten joku voisi ihmetellä (ihan aiheesta), miksi tuohon black stuffin kotimuseoon piti silti työntyä. No tietysti siksi, että olimme Irlannissa – pitäähän nyt Irkuissa Guinnessia testata! Juuri tämän pätevämpiä perusteluja meillä ei vierailulle ollut, mutta näin jälkikäteen voin sanoa, että kannatti käydä. 

Guinness Storehousen myymälä

Guinness Storehousen myymälä

Ensinnäkin Guinness Storehouse antaa hyvän silmäyksen siihen, miten hyvin irlantilaiset ovat tuotteistaneet tuon kuuluisan oluensa (ja myös koko maansa, mutta tämä selvisi myöhemmin kaupungin lukemattomia Irlanti-matkamuistokauppoja päivitellessä). Odotin museolta jotain pienimuotoisempaa, mutta heti sisääntuloaulassa otettiin tietämättömältä turrelta luulot pois. Aulassa oli vastassa jättimäinen, mitä erikoisimpia ja samalla mielestäni turistikamaksi yllättävän laadukkaita Guinness-matkamuistoja pursuava kauppa. Tuli välittömästi mieleen USA, siis se, miten taidokkaasti USA:ssa on järkätty monet turistihommat.

Toiseksi se tärkein: museo antaa todella kattavan kuvan Guinnessin historiasta ja valmistuksesta. Heti aulassa mieleeni hiipi ajatus, että museo taitaa olla melko iso, ja se todella on valtavan kokoinen. Esillä on ohranjyvistä, humalasta ja vedestä alkaen kaikkea oluen valmistuksessa tarvittavaa, ja lisäksi esitellään historiaa ja muun muassa markkinointipuolta. Blogin Facebookia seuraavat ehkä huomasivatkin museosta postaamani videopätkän, jossa kala polkee polkupyörällä – kaikkea ne Guinnessin markkinointia hoitavat ihmiset keksivät.

Tynnyreitä Guinness Storehousen näyttelyssä

Laatikoita Guinness Storehousen näyttelyssä

Kassakaappi Guinness Storehousen näyttelyssä

Brewers are precious about their waterMuseolipun hintaan kuuluu tuopillinen Guinnessia kierroksen loppupuolella, mutta olutta pääsee maistamaan jo aiemmin kierroksella, sillä kakkoskerroksessa on pieni maisteluosuus. Hintaan sisältyvän tuopillisen saa nauttia neloskerroksen Guinness Academyssa, jossa voi harjoitella oikeaoppista oluen laskemista. Toinen vaihtoehto oluen nauttimiselle on seiskakerroksen Gravity Bar, jossa tuopit kaataa baarimikko ja josta on hienot näkymät Dublinin ylle.

Gravity Barista on hyvät näkymät, joskin sateella melko harmaat sellaiset.
Gravity Barista on hyvät näkymät, joskin sateella melko harmaat sellaiset.

Kaiken kaikkiaan kierros Guinness Storehousessa on mielestäni kokonaisvaltainen kokemus. Hauska sellainen, vaikka ei niin Guinnessin mausta välittäisikään.

Lisätietoa: https://www.guinness-storehouse.com/en

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä Facebookissa ja Instagramissa!


Lue myös muut matkaan liittyvät jutut:
Fiiliksiä Dublinista
Old Jameson Distillery: kierros viskitehtaassa
Trinity College Library, yksi maailman kauneimmista kirjastoista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *