Kevätlomalle Amalfin rannikolle

Artikkelikuva - Sentiero degli Dein varrelta avautuvat upeat maisemat

Täällä pakataan laukkua! Huomenna on aikainen herätys, kun pajautamme Hemmon kanssa Helsinki-Vantaalle, nappaamme aamulennon Roomaan ja jatkamme sieltä muilla kulkuvälineillä eteenpäin. Tiedossa on viikko Italian auringon alla Amalfin rannikolla. En malta odottaa herkkuruokia, häikäisevän kaunista luontoa ja kiehtovaa historiaa.

Hyppäämme Roomassa Salernoon menevään junaan, josta jatkamme vielä autolla Positanoon. Amalfin rannikkoa, jossa Positano sijaitsee, on kehuttu Euroopan kauneimpiin kuuluvaksi. Eräs erittäin paljon matkustanut ystäväni juuri kommentoi, että hänen mielestään Amalfin rannikko on peräti maailman kaunein. Se on paljon sanottu. Saa nähdä, mitä mieltä itse olen rannikolle päästyäni. Ainakin monien kuvien perusteella siellä näyttää kertakaikkisen upealta: kurkkaa vaikka Maailman äärellä -blogin postaus postikorttimaisemista.

Positano iltavalaistuksessa

Meillä on auto vuokralla koko oleskelumme ajalle. Tarkoitus on kurvailla rannikon kylissä, kuten Ravellossa, Amalfissa ja Atranissa, ja ottaa sillä tavalla pieni varaslähtö piakkoin koittavaan autoilukesälomaan. Olemme Positanossa kahdeksan yötä, minkä jälkeen palautamme auton Salernoon ja menemme junalla Roomaan, jossa vietämme loman viimeisen yön.

Olen lueskellut, että Amalfin rannikolla on hienoja patikointireittejä, kuten Il Sentiero degli Dei. Toivottavasti löydämme hienoja maisemia niiden varrelta! Ainakin Positanon turistisivuston tietopaketin perusteella luvassa on huikeita näkymiä.

Maisemakuva Amalfi rannikolta

Aiomme myös vierailla Vesuviuksen purkauksen alle vuonna 79 jääneessä Pompeijin kaupungissa, tehdä retken Caprin saarelle ja kavuta Vesuviukselle. Napolin kaupunki kiinnostaa myös, ja lisäksi retki Procidan saarelle saattaa tulla kysymykseen.

Paikkojen kiertelyn ohessa on totta kai tarkoitus syödä ja juoda hyvin, onhan kyseessä Italia. Luvassa on todennäköisesti ainakin herkullisia kala-annoksia, ja varmasti maistamme myös paikallista limoncelloa. Jos sinulla on ravintolavinkkejä tai muita kivoja tärppejä noille seuduille, otamme niitä Hemmon kanssa mieluusti vastaan!

Pasta-annos Capricci-ravintolassa

Matkakuume on tällä hetkellä aikamoinen, mutta onneksi lähtö on tosiaan jo huomenna, joten pitkään ei tarvitse enää kärvistellä.


Matkalta otetut kuvat on vaihdettu artikkeliin jälkikäteen. Lue, millaisia kokemuksia matkalta lopulta kertyi:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

8 vastausta artikkeliin “Kevätlomalle Amalfin rannikolle”

  1. Kiitos! Huippua lähteä reissuun! Niin paljon olen kuullut kehuja Amalfin rannikosta, että melkein uskallan suositella sitä ennen kuin olen edes käynyt siellä itse. 😀

 1. Toivottavasti hotellillanne on parkkipaikka, sillä muuten Positanossa autolla liikkuminen on toivotonta! Pieneenkin patikointiin sisältyy paljon portaita, joten kunto kohenee. Maisemat ovat kyllä henkeäsalpaavat ja ylöspäin kiipeäminen vaivan arvoista. Suosittelen käymään myös upeassa Rufolon puutarhassa, sieltäkin on mahtavat maisemat.
  Niin kaunis kuin Amalfi-rannikko ja Positano onkin, minut se jätti vähän kylmäksi. Se tuntui niin epäaidolta. Sen sijaan Procidaan ihastuin ja minäkin olen kirjoittanut Procidasta blogissani *klik*. Ihanaa lomaa ja ajelkaa varovasti niillä serpentiiniteillä 🙂

  1. Kiitos! Nyt, kun olemme täällä kohteessa, voin todeta, että kyllä täällä on ihanaa. 🙂

   Ilman muuta pitää aina selvittää ennen auton vuokraamista, että mihin sen aikoo parkkeerata. Näin myös teimme eli totta kai varmistimme, että hotellilla oli mahdollisuus pysäköintiin. Täällä ei todellakaan kannata luottaa siihen, että paikkoja löytyy. Ei löydy, edes tähän aikaan vuodesta kun sesonki ei ole kovin. 🙂

 2. Ihanaa matkaa! Amalfin rannikko on kyllä munkin mielestä maineensa veroinen, ihan mieletön. Me oltiin siellä häämatkalla, juttua löytyy sivulta (mekin käytiin Pompejissa). Siellä on pizzeria-vinkki myös 🙂
  Teidän suunnitelma kuulostaa tosi hyvältä, meiltä jäi Capri käymättä ja sinne ehkä vielä haluaisin. Positano on tosi kaunis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *