Karnevaalimeininkiä Osakassa

Artikkelikuva - Osaka, Japani

Osakassa on noin 2,7 miljoonaa asukasta eli vähemmän kuin Berliinissä, mutta Osaka tuntuu jättimäiseltä. Pilvenpiirtäjät ja joka paikassa kipittävät ihmisvirrat tekevät kaupungista suuremman oloisen kuin mitä se väkimääränsä perusteella on – tosin Osakan metropolialueella asukkaita onkin sitten melkein 19 miljoonaa. Tykästyimme Osakassa erityisesti värikkääseen Shinsekain alueeseen.

Saavuimme Osakaan Narasta paikallisjunan kyydissä. Hotellimme Cityroute Hotel oli hyvällä paikalla vain parin metropysäkin päässä keskeisiltä Namban ja Umedan asemilta. Olimme kierrelleet Kiotossa temppeleitä sellaiseen tahtiin, että Osakassa jätimme temppelivierailut minimiin. Kävimme katsastamassa perinteisen näköisistä rakennuksista vain Osakan linnan, joka sekin on sisältä täysin moderni museo. Linnan ylimmässä kerroksessa on näköalatasanne, josta oli hyvät näkymät eri puolille kaupunkia.

Kaupunkinäkymä Osakan linnan näköalapaikalta

Räikeän mahtava Shinsekai

Pidimme Osakassa erityisesti Shinsekain alueesta, joka on muuta, modernia Osakaa kulahtaneempi ja täynnä joka värissä loistavia neonvaloja, suuria seinämaalauksia, baareja ja ravintoloita ja iloista väkeä.

Osakan-vierailuumme osui vanhusten kunnioittamisen päivä, joka on kansallinen vapaapäivä. Ilmeisesti osittain tästä syystä hilpeää (ja vähän hiprakkaistakin) väkeä oli Shinsekaissa liikkeellä suurin joukoin.

Törmäsimme muun muassa yhdellä ostoskäytävällä iloiseen karnevaalijoukkoon, joka koostui fiftarityyliin pukeutuneista ihmisistä. Toinen karnevaaliryhmä oli täysi sekasikiö, ja sen keulilla köpötteli itse kuolema. Paikalla oli myös jos jonkinlaista esiintyjää ja lava, jossa oli meneillään showpainiottelu. Kuten sanottu, alueella riitti menoa ja meininkiä.

Värikkäitä kylttejä ja maalauksia Osakan Shinsekaissa
Värikkäitä kylttejä rakennuksen seinällä Osakan Shinsekaissa
Talon seinään maalattu aalto ja sumopainija Shinsekaissa

Osakassa on suosittu paikallisherkku kushikatsu, joka voi olla oikeastaan mitä tahansa leivitettyä ja uppopaistettua tikun nokassa. Maistelimme tätä erikoisuutta yhdessä Shinsekain monista ravintoloista. Pöydässä oli valmiina iso laatikko täynnä jotakin teriyakin tyyppistä kastiketta ja kaalinpaloja. Tikkuja ja kaalinpaloja oli tarkoitus uittaa kastikkeessa ennen syömistä. Valikoimme listalta muutamia erilaisia tikkuvaihtoehtoja, jotka tietysti maistuivat etenkin kastikkeen kanssa kaikki melkein samalta, kuten uppopaistetut leivitetyt ruuat yleensäkin. Ihan hyviä ne kuitenkin olivat.

Ostos- ja ruokataivas Dotonbori

Osakan suosituimpiin kuuluva ostos- ja ruokapaikka on Dotonbori-kävelykatu. Sen varrella on mieletön määrä monenlaisia ravintoloita ja toisessa päässä valtavan kokoinen ostoskeskus.

Hemmo maistoi kadulla riisistä ja taikinasta koottuja palloja, joissa oli sisällä ilmeisesti katkarapuja ja jotakin limaista töhnää. Ne eivät maistuneet oikein millekään, vaikka näyttivät houkuttelevilta. Lisäksi ostimme jaettavaksi pienen naudanliha-annoksen, joka oli hyvää.

Japanilaista ruokaa
Paperivalaisimia Osakassa

Kävimme myös pelihallissa ihmettelemässä aikuisten miesten pelaamisintoa ja huumaavaa meteliä. Kävimme mielenkiinnosta pelihallissa jo Tokiossa ja sen jälkeen niissä on tullut vierailtua montakin kertaa. Ei pelaamassa vaan siksi, että niissä on kokemuksemme mukaan hyvät vessat!

Jos joku nyt luulee, että halleissa viihtyvät enimmäkseen nuoret, niin luulo taitaa olla väärä. Suurin osa pelaajista näytti olevan vähintään keski-iässä. Naisia ei juuri näkynyt. Jaksaa ihmetyttää, miten ukot jaksavat istua ilmeisesti tuntikausia pelihalleille tyypillisessä sietämättömässä metelissä ja hurinassa. Viihteensä kullakin!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Karnevaalimeininkiä Osakassa”

  1. Ei pysty tajuamaan, miten joku voi olla siellä pelihallien metelissä; mun mielestä se oli ihan semmosta akuuttia päänsärkyä aiheuttavaa, käsittämättömän kovaa huminaa. Phuh. Mutta kai sitä siihenkin jotenkin turtuu…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *