Karibian-risteily: pysähdys St. Thomasin saarella

Artikkelikuva - Näkymä Drake's Seat -näköalapaikalta

Syksyllä tekemämme Karibian-risteilyn ensimmäinen pysähdyspaikka oli Charlotte Amalien kaupunki St. Thomasin saarella. Karibianmerellä sijaitseva St. Thomas kuuluu Yhdysvaltain Neitsytsaariin (U.S. Virgin Islands), ja saarta ympäröi juuri niin hehkuvan turkoosi meri kuin Karibialta saattaa odottaa. St. Thomasin saaripysähdykseltä jäivät erityisesti mieleen näköalapaikkojen upeat maisemat, trooppisessa ilmastossa hikoilu näköalapaikoille pääsemiseksi sekä eksoottiset leguaanit, joita oli meitä vastassa heti satamassa.

Moni risteilyvieras viettää St. Thomasin saarella aikansa pelkästään rannalla, mikä on varmasti ihan kiva vaihtoehto. Me emme oikein ole pitkään rannalla viihtyviä ihmisiä, joten päätimme mieluummin katsastaa pari näköalapaikkaa ja käydä vähän tutustumassa Charlotte Amalien kaupunkiin.

99 Steps ja hiljainen Charlotte Amalie

Celebrity Millennium -laivamme saapui Charlotte Amalien satamaan kahdeksan aikaan aamulla. Lähdimme laivasta ulos suunnilleen heti, kun se oli mahdollista, ja suuntasimme muutaman muun laivasta rantautuneen matkalaisen kanssa yhteiskyydillä kohti Charlotte Amalien keskustaa. Muut jatkoivat matkaa rannalle, mutta me hyppäsimme kyydistä 99 Steps -nimisen paikallisen nähtävyyden tietämillä.

Kiviset portaat – joita muuten on oikeasti yli sata eikä 99 – ovat yksi saaren tunnetuimmista nähtävyyksistä. Turisti ei kuitenkaan mielestäni menetä yhtään mitään, vaikka nämä kasvuston reunustamat varsin tavanomaiset rappuset jäisivät näkemättä. Charlotte Amalie on mäkinen kaupunki, ja rappuset liittyvät siirtomaahistoriaan. Portaat rakennettiin 1700-luvun puolivälissä, jolloin tanskalaiset hallitsivat saarta. Rappusten tiilet tuotiin saarelle kauppalaivojen painolastina ja niitä käytettiin ratkaisemaan mäkisen kaupungin liikkumispulmia.

20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-091541
99 Steps ei ole kovin vaikuttava nähtävyys.

Rappusilla ei kauan nokka tuhissut, joten jatkoimme pian matkaa kävellen Charlotte Amalien keskustaan. Vierailumme aikaan siellä oli aivan tyhjää, mutta muutamien avoinna olevien luksusliikkeiden myyjät kyllä heti havaitsivat lähestyvät kaksi turistia ja tulivat houkuttelemaan meitä ostoksille. He eivät onneksi olleet rasittavan aggressiivisia vaan heidän kanssaan oli ihan hauska vaihtaa muutama sana.

Charlotte Amalie on Yhdysvaltain Neitsytsaarten pääkaupunki ja saarten suurin kaupunki. Se on kuitenkin verrattain pieni paikka: kaupungissa on alle 20 000 asukasta. Charlotte Amaliessa ei ole mitään kovin erityistä nähtävää tai tekemistä ainakaan meidän kaltaisillemme tyypeille, joita eivät jaksa kiinnostaa shoppailu ja kalliit koru- ja kelloliikkeet. Toisaalta kovin paljoa lyhyellä risteilypysähdyksellä ei joka tapauksessa ehtisi tehdä ja nähdä. Oli ihan mukavaa vain tallustella lähes tyhjillä kaduilla ja katsella paikallisia rakennuksia.

20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-DSC05078
Charlotte Amalie on verrattain pieni kaupunki. Kylänraitilla oli vierailumme aikaan erittäin hiljaista.
20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-150418
St. Thomasin saarella voi helposti bongata leguaaneja. Ne eivät vaikuta juuri hätkähtävän ihmisistä.
20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-DSC05081
Jotkut rakennukset Charlotte Amaliessa ovat hyvin viehättäviä.
20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-093522

Ilma oli todella kuuma ja hiostava jo aamulla, joten kun näimme avoinna olevan Calypso-nimisen kahvilan, suuntasimme sinne viilentymään tuulettimien alle. Kahvilan ilmainen wifi oli mukava lisä, sillä laivalla meillä ei ollut nettiä käytössä.

Upeita maisemia St. Thomasin saarella

Pienen vilvoitteluhetken jälkeen lähdimme kävelemään parin kilometrin matkaa ylämäkeen kohti Charlotte Amalie Overlook -näköalapaikkaa. Näköalapaikalle olisi tietysti voinut ottaa taksin, mutta tavalliseen tapaan päätimme ennemmin kävellä. Tällä kertaa se ei ehkä ollut kaikkein turvallisin veto, sillä perille ei vie minkäänlaista kävelytietä.

Aluksi kuljeskelimme jyrkillä kaduilla asuinalueilla, mikä oli hauskaa, sillä pääsimme samalla näkemään paikallisten värikkäitä taloja ja elämänmenoa. Saari vaikutti tämän kokemuksen perusteella melko rähjäiseltä paikalta, joskin risteilymme seuraaviin kohteisiin verrattuna St. Thomas oli siisteimmästä päästä, mutta sitä emme tietenkään vielä tässä vaiheessa tienneet. Asuinalueiden jälkeen matkaa täytyi taittaa maantien vartta pitkin. Ohi ajavia autoja täytyi väistellä pusikkoon, sillä mutkaisen tien laidassa ei ollut tarpeeksi tilaa kävellä.

Pääsimme hikisen urakan päätteeksi ehjinä perille ja katselimme näköalapaikalta hienoja maisemia alas kaupunkiin ja satamaan päin. Laivamme näkyi siellä kaukana odottamassa iltapäivällä koittavaa lähtöä seuraavalle saarelle.

20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-120313
Charlotte Amalien keskustan pääkadun ulkopuolella rakennukset ovat rähjäisempiä.
Yhdysvaltalainen postilaatikko
20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-140544
Rakennukset ovat St. Thomasin saarella värikkäitä ja matalia.
20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-DSC05074
Jo matkalla näköalapaikalle oli paikoin kauniita maisemia, vaikka enimmäkseen matka taittuikin maantien varressa pusikkoa katsellen.
20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-DSC05086
Sää oli päivän mittaan välillä kostean sumuinen. Celebrity Millennium näkyy kuvassa suunnilleen keskellä. Kuva on Charlotte Amalie Overlookin näköalapaikalta.

St. Thomasin saaren toinen kuuluisa näköalapaikka on nimeltään Drake’s Seat, ja se sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Charlotte Amalie Overlook -näköalapaikalta. Drake’s Seatiltä avautuvat näkymät toiselle puolelle saarta ja upealle vaaleahiekkaiselle Magens Bay -rannalle. Juuri tuolle rannalle moni suuntasi laivalta viettämään päivää. Ranta näytti eittämättä mahtavalta, mutta ei meitä silti harmittanut, että emme lähteneet sinne. Olimme yhtä mieltä siitä, että meille sopi päiväohjelmaksi paremmin saaren ihmettely kävellen.

Kun olimme saaneet kylliksemme upeiden maisemien ihailusta, päätimme palata takaisin alas ja kävellä koko matkan satamaan takaisin laivalle. Matkalla näimme pusikossa autoja väistellessämme muutamia leguaaneja, joita oli lekottelemassa sekä aamulla että iltapäivällä myös satamassa katukivetyksellä. Niitä ei vaikuttanut häiritsevän, että ihmisiä parveili lähettyvillä.

20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-131728
Drake’s Seat -näköalapaikalta on vehreät maisemat.
20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-DSC0131
Näköalapaikalle käveleminen oli hikistä touhua, mutta maisemat olivat hienot.
20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-084048
Leguaani paistattelemassa päivää lähellä satamaa.
20230902-Unelmatrippi-St-Thomas-DSC05118
Merimaisema oli kaunis Charlotte Amaliesta lähtiessä.

Kävelyä kertyi päivän mittaan noin yhdeksän kilometriä, mikä tuntui jyrkkien mäkien, polttavan helteen ja hiostavan ilmankosteuden takia pieneltä urheilusuoritukselta. Laivalle palattuamme oli pakko suunnata ensimmäisenä suihkuun. Sen jälkeen laiva olikin jo lähdössä kohti seuraavaa määränpäätä, joka oli Basseterren kaupunki Saint Kitts ja Nevisissä. Seurasimme lähtöä laivan kannelta, kuten jokaisena päivänä viikon mittaisen risteilyn ajan.

Kokonaisuudessaan risteilyreittimme oli seuraava:

Olimme Karibian-risteilyllä osana omatoimista yhdistelmämatkaa, johon kuului 7-päiväisen risteilyn lisäksi mennen tullen kaksi yötä sekä New Jerseyssä että Puerto Ricossa. Tarkemman kuvauksen risteilystä löydät postauksesta Ensimmäistä kertaa Karibian-risteilyllä: millaista oli?


Lue myös nämä matkaan liittyvät jutut:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Karibian-risteily: pysähdys St. Thomasin saarella”

 1. Kivasti näytti saarta tuossakin ajassa näkemään! Nuo talot tosiaan ovat mukavan värikkäitä, joka taitaa varsin tunnusomaistta olla Karibialle. Varmaan omakin valinta olisi päiväohjelman osalta ollut sama, ja olisimme jättäneet rannan väliin.

  Millainen tuo risteilyreitti teillä olikaan?

  1. Risteilyn ohjelma oli seuraavanlainen:
   Lähtö: San Juan (Puerto Rico, USA) > Päivä 1: Charlotte Amalie, St. Thomas (Yhdysvaltain Neitsytsaaret, USA) > Päivä 2: Basseterre (Saint Kitts ja Nevis) > Päivä 3: St. John’s (Antigua ja Barbuda) > Päivä 4: Castries (Saint Lucia) > Päivä 5: Bridgetown (Barbados) > Päivä 6: Merellä > Paluu: San Juan (Puerto Rico, USA).

   Reitistä ja muutenkin ensimmäisestä kerrasta Karibian-risteilyllä löytyy tarkempaa tietoa postauksesta Ensimmäistä kertaa Karibian-risteilyllä: millaista oli?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *