Joulukuussa Berliiniin

Artikkelikuva- Gendarmenmarkt, Berliini

Olen varmasti maininnut, että ehdoton suosikkikaupunkini on Berliini. Sen boheemius ja helppous jaksavat viehättää kerta toisensa jälkeen. Berliini ei ole erityisen kaunis kaupunki, vaikka toki sielläkin on kauniita kulmia. Berliini on innostava ainakin vapaamielisen ja rennon tunnelmansa, kiehtovan historiansa, monipuolisen ravintolatarjontansa ja lukemattomien nähtävyyksiensä takia. Berliinin kauneus on sen rosoisuudessa.

Postauksen kuvat ovat aiemmilta matkoiltani Berliiniin.

Berliinissä on myös suhteellisen edullista, ja siellä liikkuminen on erinomaisen julkisen liikenteen ansiosta todella helppoa. Niin, ja Berliini on Saksassa. Minä tykkään Saksasta. Siellä kaikki toimii, ja sitä paitsi on kiva treenata saksan puhumista.

Jokinäkymä Berliinissä

Olen käynyt tähän mennessä Berliinissä kahdeksan kertaa. Joulukuussa koittaa yhdeksäs kerta, joka on samalla ensimmäinen kerta, kun käyn Berliinissä talvella.

Tuleva reissumme on pikainen kolmen yön piipahdus. Oli vain ihan pakko saada kiikariin jokin reissu vielä ennen joulua, ja Berliini on aina hyvä vaihtoehto – sinne siis! Matkaan lähdetään paitsi silkasta matkustamisen ilosta myös hääpäivän kunniaksi.

Berliini-karhu
Iltamaisema Berliinin tuomiokirkolle
East Side Gallery

Tarkoitus on käydä ainakin katsastamassa muutamat joulumarkkinat, maistella glühweinia ja nauttia kiva illallinen hääpäivän kunniaksi. Muu ruokahuolto saattaakin hoitua dönereiden ja hotellin aamiaisten avulla. Suunnitelmissa on myös vierailla syyskuussa avatussa Spy Museum Berlinissä. Vakoojajutut ovat aina kiinnostavia.

Katunäkymä Berliinissä
Brandenburgin portti
Ankerklause-kapakka
Tempelhofin vanha lentokenttä

Jotain muutakin ohjelmaa varmaan Hemmon kanssa keksimme, mutta kertonee jotakin matkakuumeen tasosta, että olemme jo tässä vaiheessa miettineet reissua näinkin pitkälle. Matkaan kun on vielä melkein kuukausi.

Miten on: kiinnostaako teitä muita Euroopassa matkailu talvisaikaan? Entä Berliini – suosikki, inhokki vai jotain siltä väliltä?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

8 vastausta artikkeliin “Joulukuussa Berliiniin”

 1. Hihi, mekin bookattiin just perjantaina neljän päivän reissu Berliiniin joulukuulle, ja aika samanlaiset suunnitelmat: joulumarkkinoita ja ruokaa. Mä olen käynyt Berliinissä vuonna 2011, mutta silloin kaupunki jätti vähän kylmäksi – nyt annan sille uuden mahdollisuuden vähän toisenlaisessa matkaseurassa, toivotaan että tulee kivempi reissu. 🙂

  1. Heh, hauskaa! Toivottavasti teille tulee tällä kertaa mukavampi reissu! Mä tiedän itse jo etukäteen, että tulee olemaan tosi kivaa – tykkään Berliinistä niin paljon, sinne on aina mahtavaa mennä. Tuleva reissu on kuitenkin tosiaan eka kerta, kun menen sinne talvisaikaan, joten saa nähdä mitkä fiilikset siitä jää. Tunnelma voi olla erilainen talvella. Odotan jo niitä joulutoreja. 🙂

 2. Euroopan kaupungit on hyvä talvimatkaidea, jos ei pääse tai halua kaukomaille asti. Suositut turistikaupungit on jotenkin aidoimmillaan kesäsesongin ulkopuolella. Huonointakin säätä voi aina paeta johonkin museoon tai muualle sisätiloihin, suurkaupungeissa on aina vaihtoehtoja. Haluaisin kovasti Berliiniin, kun en ole käynyt muurin kaatumisen jälkeen 🙂

  1. Joo, jos on vain 3 päivää aikaa, niin siinä ei minusta kannata juuri Berliiniä kauemmas lähteä. Menee muuten liikaa aikaa itse matkustamiseen, perillä ei ehdi olla niin kauaa. Tuo on minusta juuri hyvä pointti, että huonolla säällä voi paeta museoon tai muualle sisätiloihin (tämä tietysti pätee suurkaupungeissa myös kesäaikaan). Berliini on varmasti muuttunut tosi paljon muurin kaatumisen jälkeen, joten olisi taatusti siistiä päästä vertailemaan meininkiä! Itsellä ei valitettavasti ole kaupungista kokemuksia niin pitkän ajan takaa. 🙂

 3. Wau! Kylläpä taas repäisitte, vaihteeksi Berliiniin:-) En kyllä ihmettele. Itse olen käynyt kolme kertaa ja mieli tekee sinne taas, varsinkin kun luin tämän listauksen. Kerran oltiin pikku pyörähdys talvella ja silloin oli tosi loskaista ja märkää. Paikkojen katselua se ei haitannut, yhtä ihanaa oli kuin muillakin kerroilla. Lämmintä päälle ja kalossit jalkaan:-)

  1. Berliinissä on kivaa, joten miksipäs ei! Vaikka sataisi ja olisi loskaista, niin se tuskin haittaa, koska siellä voi mennä sisätiloihin. Meillä on monta kiinnostavaa museota käymättä, jos niikseen menee, vaikka on yritetty niissä rampata joka reissulla. 🙂

 4. Berliini, aina hyvä idea! Olen samaa mieltä, että Berliinin kauneus on sen rosoisuudessa. Olen ollut kaupungissa keskellä kuuminta ja värikkäintä kesää sekä harmaan maaliskuun aikaan. Ihana kaupunki oli molempien vuodenaikojen aikaan vaikka hyvin erilaiset reissut olivat 🙂

  Varmasti on myös tunnelmallinen näin joulun alla. Kivaa, että pääsette reissaamaan tähän vuoden aikaan!

  1. Kyllä, Berliini on todellakin aina hyvä idea! Kiva kuulla, että olet sitä mieltä myös talvisesta Berliinistä. Itsekin uskon, että kaupunki on kiva myös talvella, mutta kokemusta on tosiaan toistaiseksi vain kesäisestä Berliinistä. Varmasti ainakin joulutorit ovat tunnelmallisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *