Joulu Melbournessa

Artikkelikuva - Merry Christmas -kyltti Melbournen rautatieaseman seinällä

Jouluaattona oli aika antaa meitä kuukauden Australiassa palvellut vuokra-auto seuraavien matkalaisten käyttöön. Ajelimme Melbournessa leirintäalueelta keskustaan Pensione Hotel Melbourneen, josta olimme varanneet huoneen. Jätimme laukut ystävällisen hotellivirkailijan huomaan siksi aikaa, kun lähdimme lentokentän lähettyville palauttamaan autoa. Autovuokraamossa kaikki sujui sutjakasti ja pääsimme pian lähtemään pois. Kikkailimme itsemme takaisin keskustaan julkisilla kulkuvälineillä ja saimme samalla selville, miten pääsisimme seuraavana päivänä julkisilla lentokentälle. Olimme varanneet joulupäiväksi lentoliput Sydneyyn menevään koneeseen.

Tornitaloja Melbournen keskustassa, Australiassa

Sokkona varaamamme Pensione Hotel Melbourne osoittautui passeliksi muutenkin kuin vain edullisen tarjoushintansa vuoksi. Modernisti sisustettu hotelli sijaitsee Southern Cross -asemaa lähes vastapäätä, joten lentokentälle lähteminen ei olisi voinut juuri helpompaa olla.

Huoneemme oli pieni (näinkin varauspaperissa sisäänkirjautumisen yhteydessä maininnan shoebox!), muttei niin pieni, ettemmekö olisi mahtuneet sinne vallan mainiosti. Kylpyhuone kyllä oli niin mini, että muistimme elävästi alkumatkan japanilaiset kylppärit. Tällä kertaa sentään ovi mahtui kiinni kylppärissä asioinnin ajaksi. Olennaisinta oli, että sänky oli kunnollinen ja lakanat ihanan puhtaat ja valkoiset. Ihminen voi tulla aika iloiseksi hyvään sänkyyn rojahtamisesta! Etenkin, jos on juuri nukkunut melkein kuukauden autossa sängyssä, joka ei ollut ihan kauhean kiva verrattuna oikeaan sänkyyn.

Jouluateriaksi tacoja ja aktiviteetiksi graffiteja

Aattona täytyi toki käydä syömässä jouluillallinen, joten suuntasimme Mad Mex -nimiseen meksikolaiseen, jonka olimme huomanneet hotellille tullessamme. Street tacot maissioluella huuhdeltuina sopivat meidän mielestämme jouluun oikein mainiosti. Kävimme samalla pyörimässä lähikaduilla ja totesimme, että ihmiset vaikuttivat olevan biletuulella. Baareissa olisi saattanut olla hyvä meno, mutta vetäydyimme kuitenkin hotellille loppuillaksi matkajärjestelyjen ja muun datailun pariin.

Hosier Lane, Melbourne, Australia
Hosier Lanen talot on kuorrutettu graffiteilla.

DSC_0243-m

Joulupäivänä jätimme laukut hotellille säilöön ja lähdimme tutkimaan vielä muutamaksi tunniksi Melbournen keskustaa. Kävelimme Hosier Lanelle, joka on tunnettu graffiteistaan. Talot oli maalattu niin ylös asti, että hommaan on tarvittu kunnon apuvälineet. Näimme muutaman maalarin työn ääressä.

Katutaiteen jälkeen ajattelimme käydä tutustumassa Australian Centre for the Moving Imagen (ACMI) näyttelyihin, mutta museo oli valitettavasti kiinni. Pihalla oli joka tapauksessa ihmisiä viettämässä aikaa ja siellä pyöri isolla screenillä jotakin katsottavaakin, joten jäimme sinne istuskelemaan. Huomasimme pihalla notkuessamme, että elokuvakeskuksella on ilmainen wifi, joka toimii hyvin – tämä vinkkinä muille Melbournen-kävijöille.

DSC_0244-m

DSC_0251-m

ACMIn pihamaata Melbournessa
Tässä oli hyvä surffailla ilmaisen wifin turvin.

Iltapäivän puolella valuimme hotellin kautta lentokentälle. Melbournen kenttä saa meiltä moitteita maksullisista matkatavarakärryistä, vaikka itse emme kärryjä tarvinneetkaan. Maksuttomia kärryjä oli saatavilla jossain päin kenttää, mutta ei joka paikassa. Matkatavaroiden kantaminen voi olla monenlaisista syistä joillekin matkustajille hankalaa tai jopa mahdotonta, joten tuntuu tökeröltä, että kenttä perii kärryjen käytöstä maksun. Muuten kaikki sujui kentällä mallikkaasti ja tällä kertaa muistimme jopa täyttää vesipullon juoma-automaatista ennen koneen nousua. Yleensä meiltä unohtuu koko vesipullo, tai jos pullo onkin mukana, sen täyttäminen jää kentällä hoitamatta ja joudumme ostamaan koneesta kallista pullovettä.

Lentomme lähti puoli kuuden aikaan illalla ja oli perillä Sydneyssä paikallista aikaa seitsemältä. Melbournessa nauttimamme hyvä sää vaihtui sateeksi, kun laskeuduimme Sydneyyn. Australian-päivät sen kuin vähenivät.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Neljä yötä Sydneyssä
Melbournessa kiertelyä
Vuodenvaihde Aucklandissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *