Jättilepakoita ja papukaijoja Cairnsin keskustassa

Artikkelikuva - Auringonlasku ja lepakot Cairnsissä

Australian sisäinen lentomme Darwinista Cairnsiin oli perillä yhdeltä iltapäivällä. Menimme hotellille lentokenttäshuttlebussilla. The Hotel Cairns tuli valittua summamutikassa edellisenä päivänä, sillä meille tuli hotellivarauksen kanssa kauhea kiire. Onneksi valinta osoittautui loistavaksi. Hotelli oli todella siisti, peräti tyylikäs, ja wifikin kuului huonehintaan, mikä on meille aina iso plussa. Tiesimme, että olemme Cairnsissa vain pari yötä ja sen jälkeen majoitusmuoto on monta viikkoa vähän toisenlainen: kerroinkin aiemmin haaveestamme vuokrata Australiassa auto. Oli siis luksusta olla kivassa hotellissa keskustan tuntumassa, sillä vähään aikaan emme pääsisi kömpimään ilmastoidussa huoneessa valkoisten lakanoiden väliin.

Krokotiilivaroituskyltti, Cairns, Australia
Kuvassa näkyy varoituskyltti, jollaisia näimme Australiassa sekä Darwinissa että Cairnsissä – ja pitkin poikin rannikolla myöhemminkin. Krokotiilivaroitushan se!

Cairnsissä koimme lisää Australia-eläinhetkiä (ensimmäisethän olivat Darwinissa). Kuuntelimme iltakävelylle lähtiessämme hotellin edustalla kadun varressa olevista puista kuuluvaa meteliä. Pitkällisen tuijottamisen jälkeen Hemmo epäili, että puut ovat täynnä lepakoita. Lopulta yksi jättimäisen kokoinen nahkasiipi leijailikin hetken aikaa ilmassa. Minä en lentoa nähnyt, joten en heti uskonut koko juttua. Olimme Thaimaassa jutelleen amerikkalaisen miehen kanssa, joka kertoi Australiasta löytyvän metrisiä lepakoita. Ajattelin tuolloin, että ukko vähän pistää savolaislisää enkä miettinyt asiaa sen kummemmin (eli ei tullut googlattua Australian luontoasioita äijän juttujen perusteella).

Cairnsissa iltakävelyllä tajusin, että jenkki oli puhunut täyttä totta lepakoiden koosta eikä Hemmokaan nähnyt näkyjä: kävelyltä palattuamme ilta alkoi hämärtää ja lepakot lennähtivät sankoin joukoin taivaalle hotellin edustan puista. Siipiveikot todella olivat lähes metrisiä! Videolta näet niitä Cairnsin taivaalla kunnon ryhmän:

Iltakävelyllä kävimme rannassa Esplanadella pienen vesisateen saattelemina. Rannalla oli varoituskylttejä vesirajan lähelle menemisestä, sillä rannalla elää krokotiileja. Yhtään krokoa emme nähneet, mutta papukaijoja sen sijaan kymmenittäin. Oli huvittavaa sisäistää, että Australiassa (meikäläisittäin eksoottiset) värikkäät papukaijat ovat kuin Suomessa varpuset tai rastaat – niitä on joka paikassa.

Kävelyllä Cairnsin rannan viheralueella

Rannassa oli todella pitkä pätkä kivaa, kaikille yhteistä vapaa-ajanviettoaluetta. Ihastelimme grillikatoksia, joissa oli kaasugrillit kaikkien kaupunkilaisten vapaasti käytettävissä. Paikalliset teinit viettivät aikaa hienossa skeittipuistossa. Oli näköalapaikkoja ja penkkejä, joilla levähtää. Huomionarvoista on, että mitään näistä upeista ajanviettomahdollisuuksista ei ollut sotkettu tai vahingoitettu millään tavoin. Suomessa jotkut vatipäät tuhoaisivat vastaavat systeemit parin päivän sisällä! Tässä olisi opittavaa toiselta puolen maailmaa, eikö?

Huomasimme, että grillikatosten lähistöllä oli muutamia matkailuautoja parkissa ja kävimme tutkimassa, saako rannan tuntumassa yöpyä, mutta löysimme kieltokyltin. Mietimme, että poliiseja ei tainnut kiinnostaa retkeilyporukan toimiin puuttuminen, sillä parkissa oleva porukka näytti viihtyneen paikalla jo jonkin aikaa eivätkä he näyttäneet aiheuttavan häiriötä. Kävimme myös katselemassa rannan tuntumassa olevaa ravintolatarjontaa. Ravintoloita oli lähes joka lähtöön ja niissä näytti olevan pirteä meno. Kaiken kaikkiaan meille tuli Cairnsistä heti hyvä fiilis ja olimme iloisia, että aloitimme Australian itärannikkoon tutustumisemme nimenomaan sieltä.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Päiväretki Cairnsistä: maisemajunassa ja sademetsän yllä Kurandassa
Autolla Australiassa: auto alle ja kohti etelää!
Autioita rantoja ja karavaanarielämää

2 vastausta artikkeliin “Jättilepakoita ja papukaijoja Cairnsin keskustassa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *