Iguassun putouksilla Brasiliassa

Artikkelikuva - Iguassun putoukset, Brasilia

Vierailimme Brasilian-puoleisilla Iguassun putouksilla päiväseltään Puerto Iguazún kylästä, Argentiinasta. Olimme Puerto Iguazún bussiasemalla tekemässä lähtöä jo kahdeksan maissa aamulla, mutta lopulta pääsimme bussiin vasta puoli kymmenen aikaan. Miten siinä niin kävi? Helposti, kun kyse on eteläamerikkalaisesta tiedonkulusta.

Kyselimme bussin lähtöpaikkaa kolmesta paikasta, joista kaikista saimme eri vastauksen niin aikataulujen kuin lähtölaitureidenkin suhteen. Lopulta saimme kuitenkin liput hommattua ja pääsimme bussin odottelun jälkeen matkaan. Ostimme varmuuden vuoksi meno-paluuliput (noin 8 euroa per naama), mikä ei näin jälkikäteen ajatellen ollut fiksua, sillä paluumatkalla vasta jouduimmekin odottelemaan! Jos meillä olisi ollut vähänkään hoppu, olisimme hypänneet taksiin.

Iguassun putouksilla, Brasilia
Brasilian puolella valtavien putousten mittasuhteet hahmottuvat paremmin kuin Argentiinassa. Kannattaa käydä molemmilla puolilla!

Bussimatka sujui mukavasti ja rajamuodollisuudet nopeasti. Kukaan ei tosin bussissa neuvonut matkustajia millään tavalla homman etenemisestä, mutta siinä ei täälläpäin maailmaa ole mitään yllättävää. Massan mukana haahuillen asiat tuppaavat aina lopulta lutviutumaan. Saimme leimat passiin ja bussi karautti suoraan Iguassun kansallispuistoon.

Puistossa on Brasilian puolella iso ja komea sisäänkäynti, josta ostetaan sisäänpääsyliput (noin 15 euroa per naama). Sisäpuolella hypätään bussiin, joka kuljettaa turistit lippuun sisältyvän kävelyreitin pysäkille. Matkalla on pari muutakin pysähdystä, mutta niiden aktiviteetit eivät kuulu lipun hintaan. Me kävimme vain hintaan kuuluvalla kierroksella, kuten ylivoimainen enemmistö muistakin vierailijoista.

Nenäkarhu Iguassun putouksilla Brasiliassa
Putousten kävelyreiteillä on älyttömästi nenäkarhuja. Niitä ei pidä missään tapauksessa mennä silittämään, vaikka ne söpöjä ovatkin, sillä ne voivat purra.

DSC_0425-m

Kävelyreitillä oli joka paikassa aivan pirusti nenäkarhuja. Näistä eläimistä varoitellaan puistossa, sillä vaikka ne ovat miten söpöjä, ne voivat olla aggressiivisia ja viedä matkailijoiden eväät ja tavarat. Pahimmassa tapauksessa niiltä voi saada rabieksen. Tästä huolimatta näimme monien turistien työntyvän aivan nenäkarhujen lähelle ja yksi uuvelo jopa silitti nenäkarhua. Ei näin…

DSC_0385-m

DSC_0441-m

DSC_0445-m

DSC_0466-m

Kävelyreitin alkupuolella saimme hyvän käsityksen putousten laajuudesta, sillä niistä oltiin aluksi melko kaukana. Reitti kulki koko ajan lähemmäksi. Luulimme, että Brasilian puolella putouksilla ei kastu, mutta reitti menikin aivan kaikkein suurimman putouksen, Garganta del Diablon, viereen ja melkein sen alle. Kastuimme huomattavasti pahemmin kuin edellisenä päivänä Argentiinan puolella! Näkymät olivat uskomattoman hienot.

DSC_0491-m

DSC_0474-m

DSC_0479-m

Kokonaisuudessaan kokemus oli Brasilian puolella niin upea, että kävi mielessä, että siellä Iguassun putoukset ovat ehkäpä vielä hienommat kuin Argentiinan puolella. Molemmissa on kuitenkin puolensa ja kummassakin kannatti ehdottomasti vierailla. Brasiliassa kierros on kevyempi, sillä siellä on käveltävänä vain yksi reitti. Joka tapauksessa hiki oli sielläkin kova, koska päivä oli erittäin kuuma. Viilentävä vesisuihku putouksilta ei siis haitannut.

Miltäs näyttää? Huvittaisiko sinua matkustaa näihin maisemiin?

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Vierailusta Iguassun putouksilla
Iguassun putouksilla Argentiinassa
Ensikosketus Argentiinaan ja Buenos Airesiin

4 vastausta artikkeliin “Iguassun putouksilla Brasiliassa”

  1. Ai hitsi, tuonne olis joskus ihan oikeasti päästävä! Joitakin vuosia sitten hinguin Iguassun putouksia katsomaan ihan toden teolla, kiristin jopa pikkusiskoani keskellä yötä, että lähtee mun kanssa. Mutta niinpä vaan jäi reissu tekemättä, vaikka Brasiliassa olen kyllä käynyt. Tuolla kyllä varmasti tuntee luonnonvoimien vahvuuden!

    1. Kyllähän se tosiaan aika uskomaton paikka on. Suosittelen käymään, jos tilaisuus tulee. 🙂 Tietysti Iguassun putoukset sijaitsevat aika keskellä-ei-mitään, joten on sinne meneminen vähän työlästä – mutta sen arvoista.

  2. Tuolla me käytiin 2008, se oli aivan uskomattoman hieno paikka. Piti lentää BA:sta päiväksi ja illaksi sitten takaisin. Oi että, hienoa että pääsit katsomaan niitä kun on ollut unelmalistalla, itsehän en noista edes tiennyt ennen kuin Miika valotti asiaa. 🙂

    1. En tiedä ketään, joka ei olisi tykännyt Iguassun putouksista. 🙂 Mahtava mesta. Ihanaa, että päästiin näkemään ja kokemaan tuokin paikka. Etelä-Amerikan kohteet taitavat olla aika monille tuntemattomia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *