Iguassun putouksilla Argentiinassa

Artikkelikuva - Iguassun putoukset, Argentiina

Argentiinan ja Brasilian rajalla sijaitsevat Iguassun putoukset ovat mahtava luonnonnähtävyys. Iguassun putouksista 70 prosenttia sijaitsee Argentiinan puolella. Kävelyreitit vievät siellä todella lähelle putouksia, joten veden voiman pääsee todella kokemaan. Kerron tässä postauksessa putouksilla vierailusta Argentiinan puolella.

Vierailumme Argentiinan puoleisilla Iguassun putouksilla alkoi parinkymmenen minuutin mittaisella bussimatkalla (noin 5 euroa per naama) Puerto Iguazún kylän keskustasta Iguassun kansallispuistoon. Puiston sisäänpääsylipun hintaan (noin 26 euroa per naama) kuuluu puiston sisällä kulkevalla junalla matkustaminen.

Juna on hyödyllinen, sillä käveltävää on muutenkin paljon – tai ainakin kävelemisen määrä tuntuu suurelta, sillä alueella on todella kuuma. Junalla on lähtöaseman lisäksi kaksi muuta pysäkkiä. Näiden pysäkkien kohdalla on reitti tai reittejä itse putousten luokse.

Uskomaton luonto Iguassun putousten ympärillä

Kansallispuistossa voi nähdä kaikenlaista mielenkiintoista jo ennen vesiputousten äärelle pääsemistä. Me näimme esimerkiksi jo ennen junaan astumista puussa upean tukaanin, joka valitettavasti ehti lennähtää piiloon ennen kuin ehdimme kameraa sanoa.

Kauniiden lintujen lisäksi puistossa voi nähdä valtavat määrät perhosia. Niitä oli meidän vierailumme aikaan toisen eli viimeisen pysäkin ravintolakeskittymän luona niin paljon, että syöminen oli vaikeaa perhosten lennellessä päin naamaa. Vastaavaa ei ole tullut koettua koskaan aiemmin.

Leveä vesiputous
Sateenkaari ja vesiputouksia
Useita putouksia ja näköalatasanne

Kävelyreiteillä Iguassun putouksilla Argentiinan puolella

Ensimmäisellä pysäkillä kävimme kävelemässä kaksi kävelyreittiä, ylemmän upper trailin ja alemman lower trailin. Jälkimmäisellä kastuimme putouksen alla, mutta se ei siinä kuumuudessa menoa haitannut, oikeastaan päinvastoin.

Kastumismahdollisuuksien takia putouksille kannattaa ottaa mukaan joko vedenkestävä kamera tai jotakin suojaa vedelle arkaa elektroniikkaa varten, mikäli meinaa kuvailla. Meidän elektroniikkamme on sen verran karvalakkimallia, että vesitiiviys ei kuulu vuosimalliin, joten kännykät ja järkkäri pysyivät vetisimmissä paikoissa visusti suojapusseissaan ja laukussa. Actionkameralla tuli kuvailtua muutamia pätkiä noissa muille vimpaimille soveltumattomissa olosuhteissa.

Vehreää kasvillisuutta ja vesiputouksia
Vesihöyryä, vesiputouksia ja kasvillisuutta

Toisella eli viimeisellä pysäkillä vierailijoiden edessä on noin kilometrin mittainen veden päälle pilarien varaan rakennettu kävelysilta, joka mutkittelee rauhallisissa kansallispuiston maisemissa Garganta del Diablon eli Paholaisen kurkun luokse. Kyseinen putous on Iguassun putouksista suurin: 80 metriä korkea ja 150 metriä leveä. Sen valtavaa kokoa ei kuitenkaan putouksen luona hahmota, sillä siellä ei näe juuri mitään valtavien vesimassojen pauhutessa ja levittäessä joka puolelle sakean sumuverhon.

Garganta del Diablolle vievä kävelysilta
Garganta del Diablolle vievää kävelysiltaa
Sumua putouksilla

Meillä meni Argentiinan puoleisilla Iguassun putouksilla neljä tuntia, mutta me olemme yleensä aika ripeitä tällaisissa vierailuissa kaikesta valokuvaamisesta ja pysähtelemisestä huolimatta. Nytkään emme käyttäneet aikaa yleiseen pällistelyyn itse kävelyreittien ulkopuolella. Nopea lounas toki tuli nautittua perhosia hätistellen. Hitaampaan kiertelyyn taipuvaisen kannattaa varata pidempi aika.

Suhteellisen nopeasta visiitistä huolimatta olimme aivan väsähtäneitä kierroksen jälkeen, sillä sää oli paahtavan kuuma ja hiki virtasi koko päivän. Emme todellakaan olisi halunneet lähteä kiertelemään saman päivän aikana vielä Brasilian puoleisille putouksilla, eikä siihen olisi rajamuodollisuuksineen aikaa riittänytkään. Onneksi tätä ei tarvinnut edes miettiä, sillä olimme jo etukäteen päättäneet varata Brasilialle oman päivänsä. Suosittelen ehdottomasti samaa muillekin!

Päivästä Argentiinan puoleisilla Iguassun putouksilla jäi muistiin käsittämättömällä voimalla virtaava vesi, kuumankostea ilma ja joka puolelle levittäytyvä vehreys sekä tietysti putousten mykistävä kauneus. Miltä Iguassun putousten maisemat sinun mielestäsi näyttävät?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

6 vastausta artikkeliin “Iguassun putouksilla Argentiinassa”

  1. Maisemat on niin upeat! Mulla on meidän matkaltamme kaksi lähes identtistä kuvaa kuin sinulla tässä postauksessa 😀 Me vietettiin tuolla koko päivä ja olisin melkein halunnut viettää toisenkin päivän. Ihan vaan hengaamassa ja ihastelemassa maisemia. Tuo on ehkä lempipaikkani maailmassa ja haluaisin sinne kovasti takaisin. Ettekö nähneet coateja eli nenäkarhuja lainkaan?

    1. Nähtiin toki nenäkarhujakin, ja paljon nähtiinkin. Niitä oli vielä enemmän Brasilian puolella kuin Argentiinan.

      Tuolla saa kyllä ajan kulumaan helposti, kauniissa maisemissa. Samankaltaisia valokuvia on varmaan yhdellä jos toisella muullakin meidän lisäksemme, niinhän se tuppaa näiden turistipyydysten kohdalla olemaan. 😀

  2. On kyllä mahtavamman näköinen kuin Reinin putoukset Sveitsissä 🙂 Niihin olin pettynyt käydessäni niillä viime lauantaina opiskelijoiden järjestämällä retkellä….

    1. Heh, no varmaankin kyllä, mutta ei noita putouksia varmaan oikein kannata vertailla. 🙂 Katsoin blogistasi kuvia Sveitsistä, ja niiden perusteella sielläkin näyttää oikein kivalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *