Iguassun putouksilla Argentiinassa

Artikkelikuva - Iguassun putoukset, Argentiina

Vierailumme Argentiinan puoleisilla Iguassun putouksilla alkoi parinkymmenen minuutin mittaisella bussimatkalla (noin 5 euroa per naama) Puerto Iguazún keskustasta kansallispuistoon. Puiston sisäänpääsylipun hintaan (noin 26 euroa per naama) kuuluu puiston sisällä kulkevalla junalla matkustaminen. Juna on hyödyllinen, sillä käveltävää on muutenkin paljon – tai ainakin kävelemisen määrä tuntuu suurelta, sillä alueella on todella kuuma. Junalla on lähtöaseman lisäksi kaksi muuta pysäkkiä. Näiden pysäkkien kohdalla on reitti tai reittejä itse putousten luokse.

Uskomaton luonto putousten ympärillä

20150318_113542-m

Puistossa voi nähdä kaikenlaista mielenkiintoista jo ennen veden äärelle pääsemistä. Me näimme ennen junaan astumista puussa upean tukaanin, joka valitettavasti ehti lennähtää piiloon ennen kuin ehdimme kameraa sanoa. Kauniiden lintujen lisäksi puistossa voi nähdä valtavat määrät perhosia. Niitä oli meidän vierailumme aikaan toisen eli viimeisen pysäkin ravintolakeskittymän luona niin paljon, että syöminen oli vaikeaa perhosten lennellessä päin naamaa. Vastaavaa ei ole tullut koettua koskaan aiemmin.

DSC_0334-m

DSC_0373-m

Kävelyreiteillä Iguassun putouksilla

Ensimmäisellä pysäkillä kävimme kävelemässä kaksi kävelyreittiä, upper trailin ja lower trailin. Jälkimmäisellä kastuimme putouksen alla, mutta se ei siinä kuumuudessa menoa haitannut, oikeastaan päinvastoin.

Kastumismahdollisuuksien takia putouksille kannattaa ottaa mukaan joko vedenkestävä kamera tai jotakin suojaa vedelle arkaa elektroniikkaa varten, mikäli meinaa kuvailla. Meidän elektroniikkamme on sen verran karvalakkimallia, että vesitiiviys ei kuulu vuosimalliin, joten kännykät ja järkkäri pysyivät vetisimmissä paikoissa visusti suojapusseissaan ja laukussa. Actionkameralla tuli kuvailtua muutamia pätkiä noissa muille vimpaimille soveltumattomissa olosuhteissa.

20150318_102211-m

DSC_0324-m

Toisella eli viimeisellä pysäkillä vierailijoiden edessä on noin kilometrin mittainen veden päälle pilarien varaan rakennettu kävelysilta, joka mutkittelee rauhallisissa kansallispuiston maisemissa Garganta del Diablon eli Paholaisen kurkun luokse. Kyseinen putous on Iguassun putouksista suurin: 80 metriä korkea ja 150 metriä leveä. Sen valtavaa kokoa ei kuitenkaan putouksen luona hahmota, sillä siellä ei näe juuri mitään valtavien vesimassojen pauhutessa ja levittäessä joka puolelle sakean sumuverhon.

20150318_132244-m

20150318_133532-m

20150318_134905-m

Meillä meni putouksilla neljä tuntia, mutta me olemme yleensä aika ripeitä tällaisissa vierailuissa kaikesta valokuvaamisesta ja pysähtelemisestä huolimatta. Nytkään emme käyttäneet aikaa yleiseen pällistelyyn itse kävelyreittien ulkopuolella. Nopea lounas toki tuli nautittua perhosia hätistellen. Hitaampaan kiertelyyn taipuvaisen kannattaa varata pidempi aika.

Suhteellisen nopeasta visiitistä huolimatta olimme aivan väsähtäneitä kierroksen jälkeen, sillä sää oli paahtavan kuuma ja hiki virtasi koko päivän. Emme todellakaan olisi halunneet lähteä kiertelemään saman päivän aikana vielä Brasilian puoleisille putouksilla, eikä siihen olisi rajamuodollisuuksineen aikaa riittänytkään. Onneksi tätä ei tarvinnut edes miettiä, sillä olimme jo etukäteen päättäneet varata Brasilialle oman päivänsä. Suosittelen samaa muillekin.

Päivästä Argentiinan puoleisilla Iguassun putouksilla jäi muistiin käsittämättömällä voimalla virtaava vesi, kuumankostea ilma ja joka puolelle levittäytyvä vehreys. Miltä maisemat sinun mielestäsi näyttävät?

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Vierailusta Iguassun putouksilla
Iguassun putouksilla Brasiliassa
Pari päivää Buenos Airesin San Telmossa

6 vastausta artikkeliin “Iguassun putouksilla Argentiinassa”

  1. Maisemat on niin upeat! Mulla on meidän matkaltamme kaksi lähes identtistä kuvaa kuin sinulla tässä postauksessa 😀 Me vietettiin tuolla koko päivä ja olisin melkein halunnut viettää toisenkin päivän. Ihan vaan hengaamassa ja ihastelemassa maisemia. Tuo on ehkä lempipaikkani maailmassa ja haluaisin sinne kovasti takaisin. Ettekö nähneet coateja eli nenäkarhuja lainkaan?

    1. Nähtiin toki nenäkarhujakin, ja paljon nähtiinkin. Niitä oli vielä enemmän Brasilian puolella kuin Argentiinan.

      Tuolla saa kyllä ajan kulumaan helposti, kauniissa maisemissa. Samankaltaisia valokuvia on varmaan yhdellä jos toisella muullakin meidän lisäksemme, niinhän se tuppaa näiden turistipyydysten kohdalla olemaan. 😀

  2. On kyllä mahtavamman näköinen kuin Reinin putoukset Sveitsissä 🙂 Niihin olin pettynyt käydessäni niillä viime lauantaina opiskelijoiden järjestämällä retkellä….

    1. Heh, no varmaankin kyllä, mutta ei noita putouksia varmaan oikein kannata vertailla. 🙂 Katsoin blogistasi kuvia Sveitsistä, ja niiden perusteella sielläkin näyttää oikein kivalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *