New York: High Line ja kauppahalleja

Artikkelikuva - The High Line, New York

Kaupunkilomilla on usein mukava ihan vain kierrellä paikkoja kävellen ilman mitään erityistä määränpäätä. Me vietimme New Yorkissa yhden tällaisen kiertelypäivän trendikkäällä High Linella Meatpacking Districtissä. Siellä kelpasikin nauttia kauniista päivästä.

Hurautimme Brooklynistä metrolla Manhattanille 14th Streetille ja kävimme Gansevoort Marketin sympaattisessa kauppahallissa ennen kuin nousimme High Linelle. Kauppahalli lähitaloineen haiskahti kunnon hipsterimagneetilta niin ulkonäkönsä (muun muassa aina niin viehättävää rosoista tiiltä) kuin tarjontansa (mainoksissa näkyi luomua ja lähiruokaa) puolesta. Nuorehkoa ja trenditietoista väkeä paikalla näkyikin, meidän ja muiden kameran kanssa heiluvien turistien lisäksi.

High Line – ulkoilua katutason yllä

High Line on reilun parin kilometrin mittainen puisto- ja kävelyalue, joka on rakennettu turhiksi jääneiden junakiskojen reitille. High Line kulkee nimensä mukaisesti korkealla, sillä junareitti oli rakennettu katujen yläpuolelle. Puistoalue alkaa Gansevoort Streetiltä ja kulkee Chelsean läpi lähelle Javits Convention Centeriä 34th Streetillä.

High Linen pääty
Gansevoort Marketin sisäänkäynti

Viihtyisällä kävelyreitillä on kivoja puusta rakennettuja oleskelualueita ja istuskelupaikkoja. Kesälämpötiloissa siellä olisi varmasti mukava ihan vain istuskella kuluttamassa aikaa vaikkapa piknik-korin kanssa, mutta meidän käyntimme aikaan oli viileä kevätsää. Se piti töppösemme liikkeessä emmekä jääneet kävelyreitin varrelle istuskelemaan, vaikka se olisikin ollut mukavaa.

Autoja tiellä High Linen alla
Seinään maalattu Albert Einstein
High Linen istutuksia
Ihmisiä High Linella

Poikkea Chelsea Market -kauppahalliin

High Linelta pääsee näppärästi poikkeamaan Chelsea Marketiin, ja niinpä kävimme katselemassa myös tämän kauppahallin tarjontaa. Ja sitähän löytyi aina naposteltavasta ja oluen lipittämisestä vaatteisiin ja kaikenlaiseen sälään. Ostin käsin tehdyn printtitopin New York -painatuksella, sillä en vain voinut vastustaa sitä.

Olimme sikäli liikkeellä vähän typerään ajankohtaan, että oli lauantai, sää oli aurinkoinen ja olimme paikalla joskus puolenpäivän jälkeen. Nämä kaikki yhdessä takasivat kohtalaisen pahan tungoksen, joten vaikka Chelsea Market oli sinänsä viihtyisä ja siellä olisi ollut mukava vaikkapa nauttia lasillinen viiniä, tungos vei voiton ja ahdisti meidät ulos melko nopeasti.

Chelsea Market
Kollaasi Chelsea Marketista

Seikkailua Manhattanilla

High Linen käveltyämme menimme Penn Stationille nappaamaan lounaaksi pizzaslicet ja jatkoimme matkaa metrolla 23rd Streetille. Kävelimme katsomaan kapeaa Flatiron Buildingiä Madison Square Parkin kulmille. Sieltä bongasimme Marimekon liikkeen ja kaduilla seikkaillessamme näimme myös urheiluvaateliikkeen nimeltä Peloton. Luonnollisesti kylttien suomalaiset (tai siis siltä kuulostavat) nimet kiinnittivät meidän huomiomme jo kaukaa, mutta emme me näihin liikkeisiin sisälle menneet.

Haahuilu jatkui kahvittelulla Starbucksissa ja poikkesimme myös ostamaan minulle ”pakollisen” I love New York -paidan ennen Brooklyniin palaamista. Iltamme jatkui Five Guysin hampurilaisilla ja Brooklyn Bridgen kuvaamisella pimeässä, mutta siitä kirjoitinkin jo aiemmin.

Flatiron Building

Seuraavana päivänä vaihdoimme hotellia ja siirryimme asustelemaan Manhattanille Upper West Sideen Royal Park Hoteliin. Ylevästä nimestä huolimatta kyseessä oli ennemminkin hostelli. Meillä oli oma huone, jossa oli kerrossänky. Kylpyhuone oli jaettu. Viikon aikana sinne tuli vesivahinko, jolle henkilökunta ei tietääksemme tehnyt mitään, vaikka ilmoitimme heille kylppäriin yläkerrasta katon läpi vuotavasta vedestä – yksi mielenkiintoinen tapaus lisää matkamme vaihteleviin majapaikkakokemuksiin.

Royal Park Hotelin sijainti oli joka tapauksessa hyvä ja oma huoneemme oli siisti. Nautimmekin seuraavan viikon ajan täysillä siitä, että aivan vieressä oli ravintoloita, kauppoja ja kioskeja, Central Parkiin ei ollut pitkä matka ja liikkuminen kauemmas oli naurettavan helppoa, sillä 96th Streetin metroasema oli aivan nurkan takana.

Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “New York: High Line ja kauppahalleja”

 1. High Line on suosikkipaikkani New Yorkissa. Joka reissulla siellä on tullut käytyä kävelemässä, se on jotenkin niin hieno viheralue kontrastiltaan kaupunkiviidakkoon. Uusin pätkä pohjoisessa on kyllä niistä ehkä vähiten kiinnostavin eli jos haluaa kävellä koko High Linen, niin kannattaa aloittaa pohjoispäästä. Nuo mainitsemasi kauppahallit on hyviä stoppeja kävelyn lomassa ja Greenwich Villagen baaritarjontaan on hyvä lopettaa kierros. The Spotted Pig on esimerkiksi mitä parhain valinta (http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2014/11/22/the-spotted-pig-maailman-paras-gastro-pub/).

  1. Kiitos vinkistä – täytyy pitää tuo pubi ja Greenwich Villagen baaritarjonta ylipäätään mielessä! Valitettavasti tällä reissulla ei tullut siellä käytyä baareissa ja muuallakin jäi aika vähiin. Seuraavalla kerralla sitten. 🙂 Kauppahallit ovat tosiaan kivoja stoppeja High Linella. Tein jopa pari löytöä Chelsea Marketilta, vaikka olenkin aika surkea shoppailija.

 2. Tuonne High Linelle on pakko mennä seuraavan kerran kun lähtee NYCiin. Siitä on näkynyt niin monta hyvän näköistä juttua blogeissa.

  En tiedä kävikö teille selväksi, mutta "Peloton" ei urheilukontekstissa ole suomea vaan tarkoittaa tiiviissä muodostelmassa pyöräilevää pyöräilyjengiä. Selvitin tämän, kun muutimme Boulderiin, koska taloyhtiöllämme on sama nimi… ja toki aina, kun joku tulee käymään, saa olla selittämässä samaa. 😀

  1. High Line on kiva! Ja tietysti mekin olimme siellä sen takia, kun sitä oli niin kehuttu.

   Arvelinkin, että tuo peloton saattaisi olla ihan jotain muuta kuin suomea, mutta asia jäi googlaamatta. Kiitos siis tiedosta! Meinasin mennä liikkeeseen sisään ja informoida myyjää liikkeen nimen suomenkielisestä merkityksestä, mutta en nyt sitten jaksanut vaivautua. 🙂 Luultavasti joku muu suomalainen on käynyt päiväilemässä siellä samaa asiaa jo aiemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *