George Townin paras näköala: Komtar-tornin näköalabaari

Artikkelikuva - Näköala The Top -näköalabaarista, Komtar-torni, Penang, Malesia

Malesian George Townin parhaita puolia on monipuolisuus: on Unesco-statuksen ansainnut vanha keskusta, siihen hauskasti yhdistyvää upeaa katutaidetta ja kuuluisan hyvää ruokaa. Lisäksi on suurkaupunkimaisia näköaloja, joita tarjoaa Penang-saaren korkein rakennus Komtar-torni. Sen näköalapaikka, kattobaari The Top, sijaitsee Komtarin 68. kerroksessa 249 metrin korkeudella. Tältä katolta on upea maisema Penangin saaren ylle! 

20180401-Unelmatrippi-Komtar-Penang-DSC1124
Maanantai-ilta oli The Topissa hiljainen, mutta sehän ei meitä haitannut!
20180401-Unelmatrippi-Komtar-Penang-DSC1016
Komtar-torni on kuvassa taustalla oikealla näkyvä korkea rakennus.
20180401-Unelmatrippi-Komtar-Penang-DSC1119

Vierailu Komtar-torniin kannattaa ajoittaa auringonlaskun aikaan, jolloin näköalan ehtii nähdä niin valoisassa kuin pimeässäkin. Komtarin katolla on tosiaan paitsi näköalatasanne, myös baari, joten maisemaa ihaillessa voisi imailla cocktailin jos toisenkin. Suosittelen kuitenkin pitäytymään oluessa, jos et erityisesti rakasta halvalla viinalla ryyditetyn limsan makua. Toisin sanoen drinkkien laadussa on vielä toivomisen varaa. Long island iced tea maksaa baarissa hieman alle 7 euroa.

Cocktailien hinta-laatusuhteen lisäksi en sitten keksikään mitään muuta valittamista. Mielestäni Komtar-torni ja The Top -näköalabaari on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Näköala Penangin saaren ylle

The Topin sisäänpääsy maksaa noin 14 euroa (tammikuu 2018), mutta vastaavia näkymiä ei ole muualla George Townissa tarjolla, joten tiketti on hintansa väärti. Jonoja ei meidän vierailumme aikaan tammikuussa ollut yhtään – heilahdimme sukkana sisään hissiin ja hujauksessa ylös ihailemaan hulppeita Penangin saaren maisemia. Olemattomiin jonoihin saattoi vaikuttaa se, että olimme paikalla maanantaina. Voihan olla, että monien muiden lomalaisten mielestä drinksulla kuuluu käydä vain viikonloppuisin?

20180401-Unelmatrippi-Komtar-Penang-DSC1114
20180401-Unelmatrippi-Komtar-Penang-DSC1126
20180401-Unelmatrippi-Komtar-Penang-DSC1153
20180401-Unelmatrippi-Komtar-Penang-DSC1139
20180401-Unelmatrippi-Komtar-Penang-DSC1158

Kattobaarissa on ilmeisesti nykyään muotia olevat valaistut tuolit (vastaavia terassikalusteita oli Singaporessa 1 Altitudessa), joiden ulkoasusta voi olla montaa mieltä. Minusta ne ovat tavallaan ihan hauskat illan pimennyttyä, vaikka samalla ne ovat jotenkin mauttoman näköiset. Onneksi katolla huomio kiinnittyy tietysti enemmän eri puolille aukeaviin näkymiin kuin sisustuksellisiin valintoihin. Drinksu kourassa oli mukava ihailla pimenevää iltaa, oli alla millainen tuoli hyvänsä. Baarissa ei ollut mitenkään kova meno – väkeä oli ehkä kourallinen – mutta sehän ei meitä haitannut. Kiertely ja valokuvaaminen oli ihanan helppoa, kun ei tarvinnut väistellä ketään.

20180401-Unelmatrippi-Komtar-Penang-DSC1149
20180401-Unelmatrippi-Komtar-Penang-DSC1186

Jos haluaisit näköalojen ja drinkkien lisäksi syödä, tornista löytyy myös sisätiloista ravintola, joka on luonnollisesti Penangin korkeimmalla sijaitseva. Mikäli korkean paikan kammo ei vaivaa, katolla pääsee myös kävelemään niin sanotusti reunan ulkopuolelle. Lasinen Rainbow Skywalk kaartuu reunan yli tyhjän päälle. Minä en näihin lasisiin systeemeihin kykene koskaan menemään, sillä vaikka tiedän, että lasi kyllä kestää, jalkani eivät suostu asettumaan moiseen paikkaan. Jätin siis väliin.

Komtar-tornin katolta aukeavaa näköalaa ihastellessa fiilis oli kuin suuremmassakin kaupungissa, siis isommassa kuin 700 000 asukkaan George Townissa. Lisäksi kontrasti vanhan keskustan rappioromanttisten talojen ja 80-luvun arkkitehtuuria edustavan Komtar-tornin välillä on melkoinen, mikä edelleen vahvisti näkemystä George Townin monipuolisuudesta.

Kuuluvatko näköalabaarit tai muut näköalapaikat usein sinun matkaohjelmaasi?

Lisätietoja: http://thetop.com.my/


Lue myös nämä jutut samalta matkalta:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *