Gardens by the Bay ja Singaporen valot

Artikkelikuva - Marina Bay Sands, Singapore

Singaporen Gardens by the Bayssä on korkeuksiin nousevia ”superpuita”, jotka imitoivat aitojen puiden toimintaa. Näiden värikkäiden, kasveilla vuorattujen rakennelmien lisäksi puutarhasta löytyy paljon muutakin. Gardens by the Bay on suuri virkistysaluekompleksi, joka on osa Singaporen city in a garden -visiota. Kaupungin runsaiden viheralueiden tarkoituksena on parantaa elämänlaatua. Gardens by the Bayn alueelle ei ole pääsymaksua, mutta jos haluaa tutustua Flower Domeen ja Cloud Forestiin, on ostettava pääsylippu. Me tutustuimme maailmanympärimatkalla ainoastaan puutarhan ilmaisiin osiin.

Meillä kävi tyypillinen tuuri Gardens by the Bayhin tutustumisen kanssa. Juuri kun pääsimme alueelle sisään, alkoi sataa kaatamalla. Puutarhassa oli meneillään joulukoristeiden virittely. Ajattelimme, että koristeet olivat yllättävän hillittyjä. Se johtui kuitenkin vain siitä, ettemme tienneet koristelun värikimarasta mitään päiväsaikaan, kun koristeissa ei palanut valoja.

20141123_135120-m
Gardens by the Bayssä oli sateista ja jouluvalmistelut olivat meneillään.
Jenni Gardens by the Bayssä

Sateen hiukan laannuttua menimme pällistelemään superpuumetsään (Supertree Grove) ja yritimme etsiä pääsyä puiden välille rakennetulle OCBC Skyway -kävelysillalle. Silta oli kuitenkin suljettu sateen takia, joten jatkoimme kohti Flower Domea ja Cloud Forestia. Jäimme niiden välissä olevaan katokseen joksikin aikaa jumiin, kun taivas repesi aivan täysin.

Poistuimme Silver Gardenin ohi suosiolla pois alueelta ja ylitimme satama-alueen Helix-kävelysiltaa pitkin. Singapore ArtScience Museumin erikoisen muotoinen rakennus näkyy kävelysillan näköalatasanteilta kivasti taustalle jäävien pilvenpiirtäjien korostaessa rakennuksen näyttävää muotoa. Hienompi kuin Sydneyn oopperatalo, jos minulta kysytään!

Singapore ArtScience Museum

Valoshow Singaporessa

Muutamaa päivää myöhemmin päätimme iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kävimme samana iltana katsomassa ensin Marina Bay Sands -hotellin edustalla ääntä, vesisuihkuja ja valoefektejä sisältävän Wonder Full -esityksen ja sen jälkeen riensimme Gardens by the Bayn superpuumetsässä esitettävään Garden Rhapsody -valoshow’hun, joka tällä kertaa oli jouluaiheinen.

Wonder Full -esitys pyörähtää sään salliessa käyntiin Marina Bay Sandsin edustalla kahdeksalta ja puoli kymmeneltä joka ilta, perjantaisin ja lauantaisin myös yhdeltätoista illalla. Me asemoimme itsemme paikkaan, jonka olimme pari päivää aiemmin katsoneet hyväksi: hotellin vastapäisen rannan kävelykadulle lähelle Esplanaden teatteria ja kirjastoa.

Vesisuihkut ovat aivan hotellin edustalla, joten niistä ei ollut paljoakaan iloa meille, koska olimme sen verran kaukana. Sen sijaan hotellin katolla sijaitsevien valonheittimien tuottama väri-ilottelu näkyi meille hyvin. Hotelli ja sen vieressä oleva ArtScience Museum näyttivät komeilta vaihtuvassa valaistuksessa. Vartin mittainen esitys oli hieno, mutta ei se silti millään muotoa vetänyt vertoja Hongkongin upealle Symphony of Lights -esitykselle.

Marina Bay Sands iltavalaistuksessa

Wonder Fullin päätyttyä kipitimme pikapikaa Helix-sillan yli Gardens by the Bayhin, jossa oli varttia vaille yhdeksältä alkamassa valo- ja äänishow superpuumetsässä. Garden Rhapsody esitetään joka ilta varttia vaille kahdeksan ja varttia vaille yhdeksän. Pimeässä meille valkeni puistoon viriteltyjen joulukoristeiden räikeä väriloisto. Kun se yhdistettiin superpuiden vaihtuviin väreihin, lopputuloksena oli sekamelska, jolle innokkaimmankaan amerikkalaisen jouluintoilijan kuusi ei vetäisi vertojaan.

Gardens by the Bayn puita iltavalaistuksessa
Violetiksi valaistuja puita Gardens by the Bayssä

Garden Rhapsodyssä oli musiikkina vuodenajan teemaan sopivasti jouluaiheisia, pirteitä biisejä. Vaikkei joulusta niin välittäisikään, esityksen tuottamassa karnevaalitunnelmassa olisi vaikea murjottaa. Todistimme, kun yksi nuoripari heittäytyi hilpeiden kappaleiden innoittamana tanssin pyörteisiin sateenkaaren väreissä loistavan superpuun alla. Ihan mahtavaa!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Gardens by the Bay ja Singaporen valot”

    1. Nuo valot olivat kyllä hienot! Ja kiitos, matka on jatkunut Singaporesta oikein mukavasti. Mukavaa joulun odotusta sinne Suomeen! Täällä Australian lämmössä ja auringossa joulu tuntuu kaukaiselta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *