Finnlinesin uudet laivat Finncanopus ja Finnsirius

Artikkelikuva - Finnlinesin Finnsirius-laivan spa-baari

Kävimme viime viikonloppuna todella pitkästä aikaa risteilemässä, kun olimme mukana Finnlinesin uuden Finncanopus-laivan neitsytmatkalla. Olimme viime syksynä myös Finnsirius-laivan neitsytmatkalla sen aloittaessa liikennöinnin samaisella reitillä. Pääsimme siis kokemaan molemmat laivat heti tuoreeltaan. Millainen kokemus oli ja mikä fiilis jäi?

*Kaupallinen yhteistyö: Finnlines*

Syksyllä olimme Finnsiriuksen kyydissä, kun olimme menossa automatkalle Norjaan, ja myös palasimme tuolta reissulta Finnsiriuksella. Taktikoin tuolloin laivalippujen oston niin, että pääsisimme molempiin suuntiin nimenomaan upouuden laivan kyydissä. Pitihän se päästä näkemään! Nyt, kun myös Finncanopus on aloittanut liikennöinnin, Naantalista Ahvenanmaalle ja Ruotsiin liikennöivät uudet Finnsirius ja Finncanopus kahdesti päivässä. Aiemmat reitin laivat on siirretty muille reiteille.

Yleisten tilojen sisustusta Finncanopuksella

Rentouttava risteily Naantalista Finnlinesilla

Olemme vuosien varrella matkanneet Finnlinesin kyydissä lukemattomia kertoja, mutta viime viikonloppuna olimme aivan ensimmäistä kertaa millään Finnlinesin laivalla ilman omaa autoa. Syksystä lähtien Naantali–Kapellskär-reitillä on ollut mahdollista matkustaa ilman kulkuneuvoa, kun aiemmin mukana on pitänyt olla vähintään polkupyörä.

Me risteilimme Finncanopuksella Naantalista Långnesin kautta Kapellskäriin ja takaisin. Matkustajilla on nyt myös mahdollisuus tehdä niin sanottu picnic-risteily välillä Naantali–Långnes–Naantali ja päästä sillä tavalla nauttimaan uutukaisten laivojen mukavuuksista. Homma toimii picnic-risteilyllä niin, että matkustajat vaihtavat Långnesissä laivaa ja palaavat takaisin Naantaliin toisella aluksella.

20240224-Finncanopus-Finnlines-PR-matka-DSC01726
Uusilta laivoilta löytyy muun muassa tyylikkäät ja moneen taipuvat kokoustilat Stellar Loungesta.
Stellar Loungen tiloja, Finncanopus
Yleisiä tiloja Finncanopuksella
Yleisten tilojen sisustusta Finncanopuksella

Vaikka uudet picnic-risteilyt ehkä vetävät eniten väkeä Turun seudulta ja muualta Naantalin lähistöltä, itse voisin kyllä ihan hyvin ajella Helsingistä (tai kauempaakin) Naantaliin risteilyä varten. Enkä varmaan ole ainoa. Finnlines teki viime vuonna matkustajaennätyksen, jossa oli osuutensa syksyllä liikennöinnin aloittaneella Finnsiriuksella.

Molemmilla uusilla laivoilla on tilaa 1100 matkustajalle, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin reitin aikaisemmilla ropax-laivoilla oli. Myös rahtikapasiteettia on jonkin verran enemmän. Silti tuttu rauhallinen tunnelma on tallella.

Porealtaassa loikoilua Finncanopuksella

Finncanopus ja Finnsirius ovat sisaraluksia, joten ne ovat lähes identtisiä. Laivat ovat siis molemmat yhtä kivan näköisiä, ja niissä on myös samanlaiset ravintolat ja muut ajanviettomahdollisuudet.

Laivojen sisustuksessa jokainen yksityiskohta on mietitty huolellisesti, ja lopputulos on mielestäni upea. Viikonloppuna Finncanopuksella kierrellessä saimme jatkuvasti bongailla hienoja yksityiskohtia ja materiaaleja aivan kuten teimme myös syksyllä Finnsiriuksella. Laivoilla myös hytit ovat todella viihtyisät. Meillä oli ikkunallinen comfort-hytti, joka oli kuin kiva hotellihuone.

Ikkunallisen comfort-hytin sänky ja muuta sisustusta, Finncanopus

Finnlinesin laivojen konseptiin kuuluu kiireetön ja rentouttava matkanteko. Juuri tästä syystä olemme aina tykänneet matkata Euroopan-autoreissuille Finnlinesilla. Laivoilla on aina seesteinen tunnelma.

Rentoiluun löytyy uusilta laivoilta hyvät mahdollisuudet myös palvelutarjonnan puolesta. Finncanopuksella meillä oli mukavasti aikaa, joten kävimme kokeilemassa spa-aluetta, jossa on saunoja, porealtaita ja oleskelutiloja. Yksi poreallas on ulkona kannella! Oli mahtavaa loikoilla pakkassäässä lämpimän porealtaan pyörteissä ja katsella jäälauttoja meressä. Syksyllä Finnsiriuksen kyydissä puolestaan nautimme kauniista säästä ulkona laivan suojaisella terassilla.

20240224-Finncanopus-Finnlines-PR-matka-145948
Spa-tiloissa on kaksi tavallista saunaa ja höyrysauna. Porealtaita on sisällä useampi ja yksi ulkona kannella. Sisällä altaiden kyljessä on oleskelutila (kuvassa), jossa voi makoilla lämmitetyillä kaakelituoleilla tai huljutella varpaita vesialtaassa korituolissa istuen.
Cocktailmuki spa-baarissa

Laivoilta löytyy myös joogasali sekä asiallisesti varusteltu kuntosali, jossa on isot ikkunat merelle. Spa- ja kuntoilutilojen yhteydessä on surffihenkinen baari, jossa voi tilata vaikka hedelmäisen mocktailin tai cocktailin.

Herkulliset ruuat kruunaavat matkan

Erityisesti ruokapuoli vakuutti uusilla laivoilla: se on kunnianhimoinen ja onnistunut. Kulinaristien kannattaa suunnata Micke’s Wine & Dine -ravintolaan, missä annokset ovat viimeisen päälle mietittyjä niin makujen kuin ulkoasun puolesta. Finncanopuksella illallinen viineineen oli sanalla sanoen loistava. Pääsimme maistelemaan kesäistä menua, jonka kala-annokset olivat todella maukkaita ja kauniin näköisiä. Ei laivan buffetin tarjonnassakaan tosin mitään valittamista ollut. Se oli herkullinen ja tietysti runsas.

Micke’sissä voi nauttia myös erinomaisen premium-aamiaisen, johon kuuluu lasillinen kuohuvaa, listalta tilattava annos ja lisäksi aamiaisbuffetin tarjonta. Ihana aloitus aamulle!

20240224-Finncanopus-Finnlines-PR-matka-DSC01709
Micke’sin illalliskattauksessa oli kauniita kuparin sävyjä.
Siika-annos Micke'sissä
Kuha-annos Mickesissä
20240224-Finncanopus-Finnlines-PR-matka-DSC01717
Mustikkatiramisun kaveriksi löytyi menusta kotimaisen Ainoan marjaviiniä.
Premium-aamiaisen menu
20240224-Finncanopus-Finnlines-PR-matka-DSC01723
Tilasin Micke’s Wine & Dinen premium-aamiaisella eggs benedict -annoksen, joka oli erinomainen.
20240224-Finncanopus-Finnlines-PR-matka-DSC01755
Cargo Buffetissa oli sen verran runsas tarjonta, että kaikkea tarjolla ollutta ei mitenkään pystynyt maistamaan yhdellä lounaalla, vaikka mieli olisi tehnyt.

Merimaisemista nauttiminen onnistuu laivoilla loistavasti lähes paikasta kuin paikasta, sillä monin paikoin on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Ne tekevät tiloista mukavan valoisat ja avaran tuntuiset. Luulen, että tämä onkin hyvän palvelutarjonnan ohella yksi tärkeä ainesosa rentouttavan ja kiireettömän tunnelman luonnissa. Merellä silmä lepää!

Risteileminen Finncanopuksen kyydissä oli kuin rentouttava miniloma. Nautimme viihtyisästä tunnelmasta, loistavasta ruuasta ja tyylikkäistä puutteista. Matkasta jäi kokonaisuudessaan todella hyvä fiilis. Samoin oli syksyllä Finnsiriuksella Itämerta ylittäessämme. Kyllä näillä laivoilla kelpaa matkata!

Kiinnostaisiko sinua käydä risteilyllä Naantalista Långnesiin tai matkustaa auton tai muun kulkupelin kanssa Kapellskäriin?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Finnlinesin uudet laivat Finncanopus ja Finnsirius”

    1. Varsinkin reittimatkailijoille auton tai prätkän kanssa rahtilaivat ovat usein tuttuja. Mekin olemme tosiaan autoreissuilla menneet Finnlinesin laivoilla lukuisia kertoja ja tykänneet laivojen rauhallisuudesta. Meistä tuntui vähän hassulta olla kerrankin kyydissä ilman omaa autoa, kun on aina ennen oltu auton kanssa. 😀 Nämä uudet laivat ovat tosi upean näköisiä ja ravintolat ovat loistavia, joten laivat toimivat kyllä erinomaisesti myös risteilytarkoituksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *