Fiilis katossa Hongkongissa

Artikkelikuva - Hongkong Victoria Peakilta käsin, yövalaistus

Lentomme saastesumun verhoamasta Kiinan Zhengzhousta aurinkoiseen Hongkongiin laskeutui kahden aikaan iltapäivällä. Ostimme liput Airport Express -junaan ja istahdimme käsittämättömän iloisina moderniin junaan, jolla matka keskustaan taittui hetkessä. Junassa katselimme ikkunasta maisemia ja hehkuimme tyytyväisyyttä tekemäämme päätökseen lähteä Manner-Kiinasta alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin.

Olimme varanneet huoneen Hong Kong Motelista, joka sijaitsee Kowloonin Tsim Sha Tsuin alueella. Huone oli pieni, mutta moderni ja ihanan siisti. Lähdimme lyhyen, mutta sitäkin innostuneemman netissä surffailun (sensuurivapaa ja nopea netti – paras kokemus pariin viikkoon!) jälkeen etsimään pesulaa ja ruokapaikkaa.

Valmiiksi katsomaamme pesulaa ei löytynyt, joten menimme syömään herkulliset kebabit turkkilaiseen ravintolaan ja etsimme toisen pesulan Nathan Roadilta. Jätimme pyykit pesulaan ystävällisen englantia puhuvan vanhemman herran huomaan ja menimme Tsim Sha Tsuin rantaan katsomaan näkymää joen yli Centraliin.

Käytimme samaa Carlye Laundry -pesulaa (Golden Crown Court, 66–70 Nathan Road) kahdesti Hongkongissa vierailumme aikana ja voin suositella palvelua. Kolmen euron hintaan saimme koneellisen pyykkiä puhtaaksi nopealla aikataululla ja olimme tyytyväisiä pesujälkeen, mikä ei Aasiassa ole valitettavasti aina mikään selviö.

Violetiksi valaistu rakennus Hongkongin illassa

Pimenevässä Hongkongin illassa kostea merituuli tuntui miellyttävältä iholla. Katselimme Tsim Sha Tsuin rannalta Hongkongin saarelle, jossa Centralin tornitalojen valot loistivat kirkkaina ja upeina veden yllä. Notkuimme jonkin aikaa rannassa näkymää ihastelemassa, mutta olimme sen verran väsyneitä, että päätimme jättää Symphony of Lights -valoshow’n katsomisen toiseen iltaan. Hotellimme oli loistopaikalla Cameron Roadilla, joten valoshow’n paraatipaikoilta oli sinne vain lyhyt kävelymatka.

Painuimme tyytyväisinä 7-Elevenin kautta majapaikkaan jatkamaan hurmioitunutta nopean ja vapaan netin hyödyntämistä, ja siinä ilta vierähtikin yli puolenyön. Kiinassa päätään nostanut kyllästymisen tunne oli tiessään ja suunnittelimme innolla turistihommia seuraavaksi päiväksi.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

6 vastausta artikkeliin “Fiilis katossa Hongkongissa”

    1. Hotelli oli tosi komean näköinen tuossa valaistuksessa ja erottui hyvin ympäristöstä. Ajattelimme, että se on aina sen näköinen, mutta tuo olikin sitten poikkeuksellista. Hyvä tempaus. Hotelli oli varmaan ihan hyvä? 🙂

  1. Ei tosiaan ole selviö tuo pesuloiden lopputulos Aasiassa, jos miehen työmatkasta Intiaan voi mitään päätellä. Arvio pesulan lopputuloksesta oli, että "dry cleaning" taisi tarkoittaa paitojen huljuttelua pyykkinarulla pari minuuttia. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *