Saksa matkailumaana – miksi tykkään Saksasta niin paljon?

Minusta on ihanaa matkustaa uusiin maihin ja kaupunkeihin, sillä olen kiinnostunut vähän kaikesta ja uudet kohteet tyydyttävät uteliaisuuttani. Joihinkin paikkoihin haluan kuitenkin myös palata kerta toisensa jälkeen. Monipuolinen Saksa on yksi niistä. Kävin viikolla Saksan valtion turismikeskuksen tilaisuudessa ja sen myötä krooninen Saksasta haaveiluni sai taas ihan uusia kierroksia. Tykkään Saksasta aivan valtavasti ja ajattelin nyt kertoa, miksi. Jatka lukemista “Saksa matkailumaana – miksi tykkään Saksasta niin paljon?”

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Viikonloppu Riiassa

Aina ei ole mahdollista lähteä pidemmälle matkalle, vaikka reissujalka vipattaa jatkuvasti. Mitä siis tehdä? Oma ratkaisuni ovat matkakuumetta tyynnyttelevät viikonloppureissut. Lähikohteista ulkomailla tykkään niin Tallinnasta kuin Tukholmasta, joskin jälkimmäisessä on tullut käytyä harvemmin. Myös Pietarissa olen piipahtanut viikonloppumatkalla. Viimeisimmän viikonloppureissuni kohde oli Latvian pääkaupunki Riika, jonka tarjontaan tykästyin kovasti. Jatka lukemista “Viikonloppu Riiassa”

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Maltan keltainen pääkaupunki Valletta

Vallettaa kohti bussilla körötellessä kävi selväksi, että Maltan pääsaaren yleisilme ei ole pohjoiseurooppalaisin silmin tarkasteltuna kovin siisti ja saarelta on vaikea löytää vihreätä länttiä. Vallettaan saavuttuamme siisteyttä alkoi onneksi löytyä ja rakennuksista huokui historia – eikä ihme, sillä Valletta on Unescon maailmanperintökohde. Unescon mukaan Valletta on yksi maailman keskittyneimmistä historiallisista alueista, sillä sen 320 monumenttia sijaitsevat kaikki vain 55 hehtaarin alueella.  Jatka lukemista “Maltan keltainen pääkaupunki Valletta”

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail