Singaporea sanotaan Aasian sulatusuuniksi, ja kaupungista löytyykin eri väestönosien keskittymien vuoksi useita etnisiä kortteleita: Chinatown, Arab Street ja Little India. Olimme Singaporessa maailmanympärimatkalla ensimmäistä kertaa ja halusimme käydä kiertelemässä näissä kortteleissa, jotta saisimme monipuolisen kuvan kaupungista.
Singaporen Arab Street
Aloitimme Singaporen eri kulmiin tutustumisen Arab Streetiltä, jossa kävimme syömässä jäähtynyttä ruokaa omituisen hitaan palvelun saattelemana. Naapuripöydän väki kyllästyi annostensa odotteluun ja häipyi vähin äänin paikalta, mutta me sinnittelimme ravintolassa niin kauan, että lopulta saimme murua rinnan alle.
Kiertelimme Masjid Sultan -moskeijan ympäristössä olevia katuja, joilla oli ravintoloita, matkamuistomyymälöitä ja vaatekauppoja. Aivan moskeijan nurkilla Haji Lanella oli paljon baareja, joten arvelimme, että ilmeisesti Singaporessa asukkaiden erilaiset katsantokannat elävät kohtalaisen hyvässä sovussa.
Näköaloja Pinnacle@Duxtonista Singaporessa
Muutamaa päivää myöhemmin suunnistimme Pinnacle@Duxton -pilvenpiirtäjälle (metro: Outram Park). Olin lukenut, että sieltä on hyvät näkymät kaupunkiin ja ylös pääsee edullisesti. Vinkki oli loistava, vaikka meillä olikin vähän huonoa tuuria matkassa.
Pinnacle@Duxtonin verkkosivut olivat nimittäin alhaalla, joten emme voineet tarkistaa mitään tietoja etukäteen vaan jouduimme menemään paikalle tuurilla. Sivustolla on ilmeisesti normaalisti tieto siitä, montako vierailijaa tornissa on päivän aikana käynyt, sillä vierailijoiden määrälle on raja. Sisäänpääsyn torniin voi maksaa ainoastaan EZ Link -kortilla.
Talon ala-aulassa huomasimme, että vahtimestari oli kierroksellaan ja lippuautomaatti oli rikki. Tämäkin olisi ehkä mainittu verkkosivuilla, jos verkkosivut olisivat toimineet. Menimme omin päin hissillä ylös 50. kerrokseen, jossa yritimme päästä kattoterassin porteista EZ-korttia vilauttamalla, mutta eihän se tietenkään onnistunut. Kaltereiden raoista kurkistelemalla pystyimme toteamaan, että maisemat olivat upeat, joten kattoterassilla vierailu on varmasti hieno kokemus.
Me jouduimme poistumaan paikalta pääsemättä terassille, sillä vahtimestaria ei näkynyt eikä kuulunut, emmekä jääneet sen pidemmäksi aikaa odottelemaan. Koska lippuautomaatti oli rikki, niin tuskin olisimme kuitenkaan päässeet terassille, vaikka vaksi olisi ilmestynyt paikalle. Meidän vierailumme aikana talossa ei pyörinyt ketään muita turisteja (eikä muitakaan ihmisiä), joten ehkäpä Pinnacle@Duxtonissa ei muutenkaan ole massiivisia ruuhkia.
Singaporen Chinatown
Pinnacle@Duxtonilta on lyhyt kävelymatka Chinatowniin, jonne suuntasimme seuraavaksi. Kiertelimme matkamuisto- ja vaatekojuja ja ostimme ruokakärrystä vohvelit. Hemmo maistoi durianilla täytettyä vohvelia, joka oli kuulemma ihan hyvää, vaikka haisikin melko karmealle. Haju ei kuitenkaan meidän mielestämme ollut niin kammottava kuin on mainostettu. Durianiahan ei saa Singaporessa ja monissa muissakaan Aasian maissa kuljettaa esimerkiksi julkisissa kulkuneuvoissa tai viedä hotellihuoneeseen hajuhaittojen takia.
Chinatownissa totesimme jälleen kerran, että oikeassa Kiinassa on todellisuudessa aika erilaista (lue: sotkuisempaa, haisevampaa ja ruuhkaisempaa) kuin maan rajojen ulkopuolella sijaitsevissa Chinatowneissa. Singaporen Chinatown on verrattain iso, joten siellä pääsee kuitenkin jonkinlaiseen Kiina-tunnelmaan, etenkin ruuan osalta.
Singaporen Little India
Chinatownista jatkoimme etnistä kierrostamme värikkääseen Little Indiaan. Teimme siellä saman virheen kuin Arab Streetillä eli menimme syömään ”oikeaan” ravintolaan ruokatorin kojujen sijaan.
Little Indian aseman kupeessa oli houkutteleva ruokatori, mutta jossain mielenhäiriössä ajauduimme tilailemaan ruokaa ravintolaan muutaman korttelin päähän asemalta. Tilauksen toimituksessa meni yli puolet pieleen, mutta ravintola oli sen verran omituinen paikka, että söimme pöytään tuodut osittain väärät annokset mukisematta ja poistuimme pian. Little Indiassa oli odotustemme mukaisesti paljon kulta- ja räätäliliikkeitä, joissa kiertely ei meitä kiinnostanut, joten vierailumme jäi melko lyhyeksi rakennusten ihailuksi.
Kuten Arab Streetin tietämillä ja Chinatownissa, myös Little Indiassa on säästynyt vanhoja, matalia ja usein värikkäästi maalattuja rakennuksia. Ne tuovat mukavaa kontrastia pilvenpiirtäjille ja ovat olennainen osa Singaporen viehätystä. On hauskaa, että samasta kaupungista löytyy niin monenlaista korttelia. Singaporessa ei pääse kyllästymään!
Lue myös:
- Gardens by the Bay ja Singaporen valot
- Singapore: kolme erilaista näköalapaikkaa
- Telok Ayer Market, Singaporen komein hawker center?
Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:
Singapore on hieno kaupunki, todella monipuolinen. Hiukan enemmän tykkään kuitenkin Hongkongista, ehkä siksi, että siellä pääsimme myös maaseudulle patikoimaan ja luontoa ihailemaan.
Hongkong on kyllä ihana, tykästyin siihen tosi paljon heti ensimmäisellä kerralla siellä käydessäni. Molemmissa kaupungeissa asiat toimivat hyvin ja paikkoja on vaivatonta kierrellä.
Meillä oli viime Singaporen visiitillä hotelli tuolla Little Indiassa. Mä rakastuin täysin noihin värikkäisiin taloihin, eipä siellä muuten tuntunut mitään kiinnostavaa olevan – ei ollut tarvetta niille kultakelloille meilläkään 🙂 Ruokaa toki, sehän kyllä rittää ihan hyvin nostamaan kaupunginosan kiinnostavimpien joukkoon!
Joo, ruoka todella on melkeinpä tärkeintä. 🙂 Ja intialainen ruoka on mielettömän hyvää! Ei ollut tosin valittamista Geylangin ruokapaikoissakaan. Meillä oli hotelli sieltä. Singaporessa ovat ihania nuo kontrastit. On matalaa ja korkeaa, värikästä ja betoninharmaata. Maisema ei käy tylsäksi.
Värejä! Ihania värejä, niitä rakastan! Huh, mitä matkaa teette, nauttikaa 🙂
Nautitaan! 🙂
Värikkäitä taloja saisi mun puolesta tulla pk-seudulle ihan mielellään. Ainakin, jos ne olisivat tuollaisia veikeän näköisiä muutenkin kuin vain värin puolesta. Kivoja paikkoja tässä on tullut kieltämättä nähtyä. 🙂