Ensikosketus New Yorkiin

Artikkelikuva - Vapaudenpatsas

New York oli maailmanympärimatkamme viimeinen kohde ennen paluuta Suomeen kahdeksan kuukauden reissaamisen päätteeksi. Olin halunnut käydä New Yorkissa jo vuosia, joten oli mahtavaa vihdoin päästä tutustumaan kaupunkiin. Kumpikaan meistä ei ollut käynyt siellä koskaan aikaisemmin.

Aikamme Floridassa vierähti äkkiä, ja ennen kuin ehdimme oikein tajutakaan, oli maailmanympärimatkan viimeisen etapin vuoro. Siirtymä New Yorkiin oli valitettavasti kaikkea muuta kuin sulava.

Revimme itsemme Miamin-kämpällämme ylös kolmen aikaan aamuyöllä, pakkasimme kamat vuokra-autoon ja ajelimme Fort Lauderdalen lentokentälle. Autoa palauttaessa onnistuimme ajamaan halliin näkemättä työntekijää, joka kuittaa kaikki autot saapuneiksi, joten palautuskuitin saamiseksi piti vähän säätää. Saimme tästä hyvästä kummeksuvia katseita ja kommentteja Budget-vuokraamon työntekijältä. Kenttämuodollisuudet menivät jouhevasti, toisin kuin tullessamme, jolloin kentällä vallitsi kunnon kaaos.

Kaikki oli jees ja pääsimme koneeseen, mutta sitten homma lähti luistelemaan alamäkeen. Jonkin aikaa koneessa kykittyämme kaikki matkustajat paimennettiin ulos. New Yorkissa oli niin huono keli, ettei sinne voinut lentää. Odottelimme kentällä muutaman tunnin, pääsimme takaisin koneeseen, kykimme penkeissä lähes tunnin ja jouduimme taas ulos koneesta. Loppujen lopuksi pääsimme lähtemään 7,5 tuntia myöhässä puoli neljän aikaan iltapäivällä. Paksuun sumuun kääriytynyt New York otti meidät vastaan kuuden jälkeen illalla.

Kuvituksena on tällä kertaa Hemmon otoksia Isossa Ompussa hengailusta.

Brooklyn Bridge kadulta nähtynä
Taideteos, jossa viemärinkannen alta nouseva alligaattori nappaa pikkulapsen helmasta kiinni

Lensimme John F. Kennedyn kentälle, joten pystyimme hyödyntämään Air Trainiä ja matkustamaan sillä Howard Beachin metroasemalle. Etsimme lentokentällä Air Trainin terminaalista lipunmyyntiautomaattia, mutta turhaan. Lopulta nousimme vain kyytiin, kun olimme ensin kysyneet joltakin naiselta lippujen myynnistä. Nainen oli sitä mieltä, että eiköhän siellä junassa joku myyjä olisi. Myyjää ei ollut, mutta oli kyltti, että lipun voi maksaa Howard Beachillä tai jollain toisella asemalla.

Jenni Brooklyn Heights Promenadella
Keltainen koulubussi
Flatiron Building

Howard Beachin asemalla metroa odotellessamme vilkuilin ympärilleni ja yritin aistia, millaiseen paikkaan olimme tulleet: vastasiko kaupunki mielikuviani vai tuntuiko se vieraalta. Arvatenkaan en saanut New Yorkista välittömästi mitään otetta. Nousimme A-linjan metroon, josta hyppäsimme pois Hoyt-Schermerhornin asemalla Brooklynissä. Siitä oli ehkä kilometrin kävelymatka Comfort Inn -hotellille, josta olimme varanneet huoneen ensimmäisiksi kuudeksi yöksi. Aurinko oli jo laskenut ja pimeillä kaduilla leijaili sumu. Vaikka oli kevät, tuli syksyinen fiilis, kun lämpötilakin oli aika eri luokkaa kuin Floridassa.

Huoneen saatuamme lähdimme heti hakemaan iltapalaa läheisestä delistä. Kaduilla oli lähes tyhjää, mutta delissä kyllä ravasi asiakkaita sämpylöitä ja muuta särvintä ostamassa.

Jenni ottamassa valokuvaa Top of the Rockin näköalatasanteella
Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir Central Parkissa

Ensimmäisen New York -päivämme suunnitelmat kosahtivat lennon myöhästymiseen, eli emme ehtineet tehdä ensimmäisenä päivänä tehdä mitään muuta kuin raahautua hotellille ja syödä. Sitten olikin jo pakko kaatua sänkyyn.

Uuteen päivään herätessämme sumu oli hälvennyt ja keväinen New York esitteli meille parhaita puoliaan, kun kaivauduimme ylös pohjakerroksen hotellihuoneestamme ja lähdimme uteliaina tutkimaan meille kokonaan uutta kaupunkia. Arvatkaapa, mitä maamerkkiä menimme katsomaan ensimmäisenä?


Lue myös nämä jutut New Yorkista:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Ensikosketus New Yorkiin”

    1. Välillä näitä sattuu. Tuntikausien odottelu tietty puudutti, mutta oli ilmeisesti todella paha keli. Ihan hyvä siis, että odoteltiin. Päästiin ehjin nahoin perille ja tutkimaan New Yorkia. 🙂

  1. Ihan kun tuo kuva olisi Top Of The Rock:sta ? Itse haluan mennä uudelleen Brooklynin puolelle – taitaisin viihtyä siellä ilman, että eksyisin ollenkaan Manhattanille. On ollut tosi kiva lukea näitä postauksia. Oma innostus joskus päästä Austraaliaan on vain kasvanut, 🙂

    1. Kiitos kommentista! Ihana kuulla, että olet tykännyt blogista. 🙂 Hyvin bongattu: kuva on tosiaan Top of the Rockista (mutta sinne ei menty ihan ekana). Brooklyn on minustakin tosi kiva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *