Elokuvastudioilla: Paramount Pictures ja Warner Brothers

Artikkelikuva - Golfkärry Paramount Picturesin studioilla, Los Angeles

Meidän piti vierailla Los Angelesissa vain yhdellä elokuvastudiolla, mutta toisin kävi. Kävimme ensin Paramount Picturesilla ja tuo keikka oli niin hauska, että päätimme jo kesken kierroksen varata vierailun jollekin toisellekin studiolle. Toiseksi vierailukohteeksemme valikoitui Warner Brothers. Tällaista studioilla oli.

Paramount Picturesin leppoisa kierros

Yövyimme Koreatownissa StayON Beverly -hostellissa, joka oli vain reilun kilometrin kävelymatkan päässä Paramount Picturesilta. Studiovierailua ajatellen yöpaikan sijainti ei siis olisi voinut juuri kätevämpi olla.

Olimme varanneet kahden tunnin kierroksen kello 11:ksi (53 dollaria eli noin 46,60 euroa per lärtsä), ja hilpaisimme aamupalan jälkeen paikalle täynnä intoa. Olimme tyypilliseen tapaan paikalla vähän liian ajoissa, joten jouduimme kykkimään kadulla, kunnes oli meidän vuoromme päästä porteista sisään puoli tuntia ennen kierroksen alkua.

Paramount Picturesin sisäänkäynti
Jenni Paramount Picturesilla
Omaa vuoroa odotellessa

Luimme etukäteen Paramountin studiokierroksen olevan muihin studioihin verrattuna henkilökohtaisempi. Meitä olikin kierroksella vain kahdeksan, joten massiivinen karjavankkurimeininki vältettiin. Oppaamme Genevieve ei ollut kova moottoriturpa, vaan kertoili asioista leppoisasti. Hän tiesi odotetusti elokuvista paljon ja vastasi kaikkiin kierroksella esitettyihin kysymyksiin sujuvasti. Autossa oli mukana myös ”kakkosopas”, joka myös välillä kommentoi ja kertoi tarinoita kulissien takaa. Kierros oli todella mielenkiintoinen ja hauska!

Studiolla oli muun muassa New York -lavasteet, jotka koostuivat muutamista kadunkulmista sekä Boston- / Chicago-lavasteet. Oli helppo kuvitella niihin elokuvien kohtauksia.

Genevieve näytti välillä tabletilta pätkiä leffoista ja sarjoista ja kertoi, missä kohtaa studioilla oli kuvattu mitäkin. Tällä tavoin lavasteet heräsivät eloon vielä paremmin. Kaikkein mielenkiintoisinta antia kierroksella olivat yksityiskohdat elokuvien tekemisestä ja lavasteiden monipuolisesta käytöstä.

Kulkuneuvoja studiolla
DSC_0859-m
Huomaatko logoissa mitään outoa?
DSC_0863-m
”New Yorkissa” Paramount Picturesin studioilla
Vimpaimia Paramount Picturesin elokuvastudioilla

Warner Brothersin suuret lavasteet

Warner Brothersille menemistä arvoimme jonkin aikaa sen takia, että emme olleet varmoja, pääsemmekö sinne julkisilla. Meillä ei ollut Losissa autoa vuokralla. Reitti kuitenkin löytyi emmekä olleet ainoat julkisilla paikalle saapuneet studiovierailijat.

Reilun kahden tunnin kierroksemme (57 dollaria eli noin 50,15 euroa per lärvi) alkoi lyhyellä videoesityksellä elokuvastudion historiasta. Se oli hyvä johdatus aiheeseen, sillä videolla esiteltiin tiiviisti myös studion tunnetuimmat leffat. Elokuvastudiot eivät tee pelkästään elokuvia vaan ovat mukana myös televisiosarjojen tuotannossa, ja sarjoista olikin paljon puhetta etenkin Warner Brothersin studiokierroksella.

Varsinaisen kierroksen meille veti Warnerilla John-niminen kaveri, jolla riitti juttua ja yksityiskohtaa nopeaan tahtiin suollettavaksi koko kierroksen verran. Warnerilla on Paramountia suuremmat lavasteet, joista löytyy muun muassa pikkukaupungin keskusta ja Paramountin tapaan esimerkiksi New York -lavastettu katu. ”Pikkukaupungissa” kävimme yhden talon sisällä kuulemassa esimerkkejä siitä, mitä kohtauksia mistäkin sarjasta tai elokuvasta siellä on kuvattu.

Lavastetalo Paramountin studioilla

Vierailimme Warnerin jungle setillä (metsäympäristöön pystytetty kuvauspaikka), jossa on True Blood -sarjassa Merlotte’s-kahvilaa esittänyt rakennus. Jostain kumman syystä tunnistin rakennuksen ennen kuin John kertoi asiasta – vampyyrisarjan parissa on tainnut vierähtää tovi jos toinenkin… Kävimme ysäritelevisiosarja Teho-osastossa useasti esillä olleen juna-aseman luona ja niin ikään edesmenneen Frendit-sarjan Central Perk -kahvilassa. Central Perkin lavasteet on sarjan suuren suosion vuoksi säästetty ja pystytetty eri tiloihin lähes samalla tavalla kuin ne aikanaan olivat sarjassa.

Kokonainen lavastettu kylänraitti Warner Brothersin studioilla
20150212_132928-m
Näyttääkö tutulta? Frendeistä tuttu Central Perkin kahvilahan se siinä.
Central Perkin kyltti
Batmobile

Eri lavasteissa kiertelyn lisäksi kierrokseen kuului myös vartin mittainen vierailu museossa, jonka alakerta oli täynnä Batman-kamaa ja yläkerta Harry Potteria, sekä vierailu Batman-kulkuneuvojen varastolla. Vierailimme myös liveyleisölle esitettävän komediasarjan kuvauspaikalla, jossa kuulimme, miten valmiiksi nauretut komediasarjat tehdään. Kierros oli Paramountin kierroksen tapaan todella kiinnostava ja hauska, ja John informatiivinen opas.

Warnerilla kierroksia oli samaan aikaan käynnissä useampia, ja välillä törmäsimmekin toisiin kierroksella oleviin turistiryhmiin. Paramountilla vastaavaa ei tapahtunut, ja muutenkin Paramountin kierros oli leppoisampi. Etukäteen vähän epäilimme, olisiko toisen studion kierros vähän turha, kun olimme jo käyneet Paramountilla. Studiovierailut olivat kuitenkin aika erilaisia, joten olimme tyytyväisiä, että olimme päättäneet osallistua kahden eri studion kierrokselle.

Onko joku teistä lukijoista käynyt Universal Studiosin vastaavalla vierailulla? Millainen se oli?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Elokuvastudioilla: Paramount Pictures ja Warner Brothers”

  1. Me käytiin mieheni kanssa v. 2001 Universal Studioilla Losissa. Tuolloin kuuminta hottia oli elokuvat Muumio ja U-571 sekä niiden lavasteet & tehosteet. Myös Psykon talo, mutta taitaa olla siellä aina. Ajelu jäi kyllä mieleen, mutta vain mieleen, koska silloiset filmikamerat toivat jännitystä elämään ja totuus paljastui, kun teetetyt valokuvat haimme Anttilasta.. Pr*le.. kierroksella oli sateinen päivä, kameran linssi kohdisti bussin ikkunaan ja pisaroihin, joten kaikki kuvat kierrokselta olivat täynnä pisaroita. Mutta, toisaalta, nuo kyseiset muistot ovat minun ja mieheni muistoissa. Ei kuvina..niitä muistelemme, jos jotain enää muistamme… 🙂 Hieno reissu oli!

  2. Ai vitsi, Muumiostakin on jo noin kauan! :O Filmikameroilla kuvaaminen oli kyllä aina lopputuloksen kannalta yhtä jännitystä. Mullakin on jostain 90-luvulta läjä epäonnistuneita kuvia Lontoosta. Sitä pettymyksen määrää, kun hain valmiit kuvat valokuvaamosta ja totuus paljastui! 😀

    Me jätimme Universalin pois hinnan takia ja koska siellä olisi mennyt huhujen mukaan koko päivä. Siksi jäi vähän kiinnostamaan, millaista siellä olisi ollut. Kivaa mitä ilmeisimmin sateesta huolimatta, kun sulla on vielä monen vuoden jälkeenkin paikka hyvin muistissa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *