Brooklynissä päivällä ja illalla

Artikkelikuva - Brooklyn Bridge, NYC

Ensimmäinen aamumme New Yorkissa valkeni aurinkoisena, mikä innosti meidät kävelylle Brooklyniin. Aivan alkajaisiksi hilpaisimme hotellilta Brooklyn Borough Hallin infopisteeseen, mistä saimme hyvät kartat kaupungissa seikkailun avuksi. Jo matkalla sinne hihkuin innoissani: olimme vihdoin New Yorkissa ja moni asia näytti heti oudosti tutulta. Paloportaita talojen seinillä, check. Keltaisia takseja, check.

New York on jaettu viiteen hallintoalueeseen, joista Brooklynissä on eniten asukkaita (yli 2,6 miljoonaa vuonna 2014). Ruuhkaa ei kaduilla kävellessä kuitenkaan ole. Edellisenä iltana kaupunkiin saavuttuamme pimeys ehti laskeutua ennen kuin pääsimme Brooklyniin asti hotellille ja siellä kaaduimme melkein suoraan sänkyyn. Emme siis ehtineet nähdä oikeastaan mitään emmekä saada Brooklynistä minkäänlaista käsitystä.

Päivänvalossa Brooklyn Heightsissa kävellessä tuli jo muutaman askeleen jälkeen selväksi, että (muun muassa) tältä alueelta löytyy niitä telkkarista ja leffoista tuttuja newyorkmäisiä rakennuksia. Sellaisia, joissa on nätit portaat talon edustalla, kuten kaikissa televisiosta tutuissa New Yorkiin sijoittuvissa sarjoissa. Kyllä te tiedätte.

Punainen rakennus Brooklynissä

Maisemia Brooklyn Heights Promenadelta

Pääsimme heti katsomaan Manhattanin siluettia, kun suunnistimme Brooklyn Heights Promenadelle. East Riverin rantaa myöten kulkeva promenadi ei ollut sekään täyteen ammuttu, joten viihdyimme siellä hyvän tovin ihailemassa joen toisella puolella olevaa pilvenpiirtäjärykelmää. Kävimme tuijottamassa näkymää myös Brooklyn Bridge Parkissa. Nimensä mukaisesti tuo puisto sijaitsee aivan Brooklyn Bridgen vieressä. Puistosta olikin järkeenkäypää edetä tuolle ikoniselle sillalle.

Brooklyn Heights Promenade
Manhattanin pilvenpiirtäjiä Brooklyn Heights Promenadelta käsin
Brooklyn Bridgeä ja katua
Ihmisiä Brooklyn Heights Promenadella

Vuonna 1883 valmistunut Brooklyn Bridge komeilee lukemattomissa kuvissa New Yorkista ja se on esiintynyt myös vaikuttavan monessa New Yorkiin sijoittuvassa elokuvassa ja sarjassa. Komea silta on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista riippusilloista. Sillalla on omat tasonsa autoille ja kävelijöille.

Koska Brooklyn Bridge on suosittu paitsi paikallisten myös turistien keskuudessa, siellä on ajoittain aikamoinen ruuhka. Sillalle lienee paras suunnistaa aamuvarhaisella, mikäli ei halua sakkailla tungoksen keskellä.

Brooklyn Bridge
Keltainen taksi Brooklyn Bridgellä, taustalla pilvenpiirtäjiä
Kävelijöitä Brooklyn Bridgellä

Tarpeeksi Brooklyn Bridgellä kuvia napsittuamme etenimme sillalta Manhattanin puolelle, josta palasimme metrolla takaisin Brooklyniin. Suositulla Shake Shackillä on yksi toimipiste Borough Hallin lähettyvillä, joten kävimme siellä kietaisemassa maistuvan hampurilaislounaan.

Manhattanin siluetti iltavalaistuksessa Dumbosta käsin

Päivämme jatkui toisenlaisissa merkeissä, mutta Brooklyn Bridgeä palasimme ihailemaan myöhemmin samalla viikolla, tällä kertaa ilta-aikaan. Silloinkin oli hampurilaispäivä: kävimme Montague Streetillä maistelemassa Five Guysin hampurilaiset ennen kuin käpöttelimme Dumboon valokuvaamaan Brooklyn Bridgeä ja Manhattania auringonlaskussa ja iltavalaistuksessa. Emmekä arvatenkaan olleet ainoat, jotka olivat liikkeellä samoin kuvausajatuksin!

Kaksi hampurilaista tarjottimella

Rannalla oli paljon porukkaa kamerajalustojen kanssa. Paikalla oli meneillään myös jonkin videonpätkän kuvaukset, kenties jonkin minibudjetin tv-sarjan? Katselimme, kun pieni porukka kuvasi kerta toisensa jälkeen salkun vaihtamista oletetulta gangsterilta toiselle. Videoporukan häivyttyä paikalle saapui valokuvaaja malleineen. Kuvaajan kamera lauloi ja malli heilui valkoisessa miekkailuasussa rantakivikolla.

Manhattan Bridge Dumbosta käsin auringonlaskun aikaan
Valkopukuinen miekkailija ja Manhattanin pilvenpiirtäjiä yövalaistuksessa

Paikalla ei ollut mitään sopivaa kaidetta, johon olisin saanut oman jalustani kiinni, joten asettauduin muiden valokuvaajien jättimäisten jalustojen rinnalla säälittävän pieneltä näyttävän Gorillapodini kanssa rypemään asfaltille. Räps räps. Maisema oli upea, mutta kovin kauaa emme pystyneet rannalla pimeän laskeuduttua olemaan, koska tuona päivänä oli niin kylmä sää.

Onko ruudun takana muita, jotka ovat aloittaneet New Yorkiin tutustumisen Brooklynistä? Onko jollain teistä sinne kivoja tärppejä? Ajattelimme nimittäin mennä jonain päivänä takaisin!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

8 vastausta artikkeliin “Brooklynissä päivällä ja illalla”

 1. Ihana New York ja ihana Brooklyn! Niin tuttuja maisemia – muutama päivä sitten hengitin ja elin vielä tuota elämään tuolla 🙂 Viime syksynä asuttiin tosiaan kolme viikkoa Brooklynin puolella ja onhan siinä hieman erilainen henki kuin Manhattanilla. Itse tosin viihdyn molemmissa vallan mainiosti! Nyc <3

  1. Kyllä molemmissa on puolensa! 🙂 Ja kelpaisi majoittua muillakin alueille, niin tulisi katseltua niitäkin samalla tarkemmin. Seuraavilla reissuilla sitten!

 2. <3 NYC, kylläpä tuli ikävä noille hoodeille. Meillä on ensi vuodelle suunnitelmissa vuokrata muutamaksi viikoksi asunto Brooklynistä.
  Ps. Ei saisi laittaa Shake Shackin hamppareista lainkaan kuvia :/ Hirmu himo iski.

  1. Kuulostaa kivalta suunnitelmalta! Siinähän voi melkein kuvitella itsensä paikalliseksi asukkaaksi hetken aikaa. 🙂

   Shake Shackin hampurilaiset olivat kieltämättä hyviä. 🙂

 3. Brooklyn ja NYC <3 Ja kauniita siltakuvia! Brooklynin silta on kyllä yksi lempipaikoistani maailmassa, sillä armas aviomieheni kosi minua siellä kaksi vuotta sitten 🙂 Sen jälkeen ei ollakaan käyty sillalla, seuraavalla reissulla pitää taas käydä fiilistelemässä!

 4. Kannattaa käydä maistamassa Ice Cream Factoryssä jätskiä Brooklynin sillan kupeessa. Valkoinen rakennus on näkyvissä yllä,olevassa kuvassa sillan vieressä. Jokin jenkkipariskunta suositteli meille paikkaa. Brooklynissä käytiin myös rannalla (pääsi metrolla) Coney Islandissa. Vieressä oli myös iso huvipuisto.

  1. Kiitos vinkistä! Kivoja tuollaiset paikallisten antamat suositukset. Me paleltiin tuolla niin paljon silloin toukokuussa kun kävimme, että jätskit jäivät harkitsematta. 🙂 Ensi kerralla sitten! Coney Island on myöskin tulevaisuuden todo-listalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *