Autolla Australiassa: Blue Mountains ja Grand Pacific Drive

Artikkelikuva - Three Sisters, Blue Mountains, Australia

Hunter Valleyn viinitilakierroksen jälkeisenä aamuna lähdimme kurvailemaan kohti Sydneyä ja Blue Mountainsin alueella sijaitsevaa Katoombaa. Reittimme kuljetti meidät pikkutietä pitkin vehreiden viinitarhojen välistä. Pysähdyimme alkumatkasta pariin kertaan kuvaamaan maisemia. 

Yksi pysähdys aiheutui tiellä näkemästämme kilpikonnasta. Kyllä, luit oikein. Ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen, että Australian teillä täytyisi varoa kengurujen ja opossumien lisäksi myös kilpikonnia, mutta me näimme tämän Hunter Valleyn tapauksen lisäksi kilpparin keskellä tietä vielä toiseenkiin kertaan Australiassa kurvaillessamme. Hemmo kävi siirtämässä viinitilalta toiselle pyrkineen kilpikonnan tien sivuun ja matkamme jatkui jälleen yhtä eläinhetkeä rikkaampana.

Hemmo siirtämässä kilpikonnaa ajoradalta Hunter Valleyssä Australiassa

Blue Mountainsin näköalapaikoilla

Perillä Katoombassa majoituimme Katoomba Falls Tourist Park -leirintäalueelle. Se oli hyvällä paikalla kävelymatkan päässä muutamasta kaupungin luontonähtävyydestä eikä se ollut kaukana keskustastakaan. Olin selvästi sairastumassa flunssaan, sillä olin ihan jäässä. Ilmakin näytti vähän siltä, että saattaisi taas sataa, joten vietimme loppupäivän leirintäalueella. Aamulla olimmekin sitten molemmat aivan jäässä, mutta se johtui säästä: lämpötila oli seitsemän astetta. Ilmankos paleli! Onneksi leirintäalueella oli kunnolliset suihkut, joista tuli kuumaa vettä.

Blue Mountains, Australia

Kasattuamme itsemme ja auton lähtökuntoon suuntasimme kiertelemään Blue Mountainsin turistipyydyksiä. Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Echo Point -näköalapaikka. Sieltä on hyvä näkymä kuuluisille Three Sisters -nyppylöille, Blue Mountainsin tunnetuimmalle maamerkille. Maisema oli upea. Mietimme, että Katoomba on turistille harvinaisen kiitollinen vierailukohde, koska siellä on lukuisia hienoja näköalapaikkoja kävelymatkan tai ainakin lyhyen matkan päässä keskustasta ja toisistaan.

Varoituskyltti Blue Mountainsilla Australiassa

Vesiputouksen yllä Blue Mountainsilla Australiassa

Vesiputous Blue Mountainsilla Australiassa

Siskoksilta siirryimme Wentworth Fallsiin ja lähdimme kiertämään puolentoista tunnin mittaiseksi kerrotun kävelyreitin. Se kulki Princes Rock -näköalapaikalta kivikielekkeen alle ja sieltä edelleen Wentworth Falls -vesiputoukselle.

Reitti oli aivan upea ja tällä kertaa emme edes hikoilleet äärettömästi, koska sää ei ollut kovin kuuma aamupäivällä. Aamulla herätessämme aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja toivoin, että sää pysyisi koko päivän samanlaisena, jotta saisimme maisemasta kaikki värisävyt verkkokalvoillemme ihailtaviksi. Näin myös tapahtui ja nautimme kävelykierroksesta täysillä. Onneksi päätimme ottaa Katoomban yhdeksi kohteeksemme!

Kävelykierroksella Blue Mountainsilla Australiassa

Fletchers Lookout, Blue Mountains, Australia

Vesiputous, Blue Mountains, Australia

Jenni Blue Mountainsilla, Australiassa

Upea Grand Pacific Drive

Olimme lähteneet aikaisin turreilemaan, joten kävelyt heitettyämme pääsimme jo yhdentoista maissa ajamaan kohti rannikkoa. Tarkoituksenamme oli ajaa siellä maisemiltaan upeaksi kehuttua Grand Pacific Drivea. New South Walesin hienoissa rannikkomaisemissa mutkitteleva tie alkaa Sydneyn eteläpuolelta ja päättyy Wollongongiin. Reitillä on mittaa 140 kilometriä ja sen varrella auton ikkunoista avautuu jatkuvasti hienoja näkymiä.

Pysähdyimmekin muutaman kerran näköalapaikoille katselemaan vähän tarkemmin ympärillemme. Yhdellä näköalapaikalla oli muutakin nähtävää kuin maisema: näimme nimittäin ruohikolla kirkkaassa päivänvalossa pariskunnan köyrimässä. Kaikenlaista!

Kiaman kaupungissa ajelimme katsomaan Blowholea, joka on rannan kivikossa oleva reikä, josta meri ampuu vettä suoraan ylöspäin parhaimmillaan 60 metriin. Arvattavasti emme olleet ainoat turistit paikalla katselemassa vaikuttaviin korkeuksiin räjähtäviä vesiroiskeita. Oli joulukuun puoliväli, joten australialaisten kesälomat ja turistisesonki alkoivat näkyä teillä ja leirintäalueilla.

Blowhole, Kiama, Australia

Yöksi majoituimme Nowraan, jossa olimme perillä kuuden maissa illalla. Kävimme katsomassa edullista leirintäaluetta eläintarhan luona, mutta siellä oli jo respa kiinni. Sama juttu oli toisessa paikassa pääkadun varrella. Menimme näin ollen Shoalhaven Caravan Villageen, joka osoittautui ihan hyväksi mestaksi. Siellä respan herttainen mummo kertoili kaikenlaista sukulaisistaan ja oli hyvin kiinnostunut matkastamme. Yöllä ilma oli onneksi edellistä yötä huomattavasti lämpimämpi, joten emme joutuneet palelemaan.

Reitti Hunter Valleystä Nowraan kartalla

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Kenguruja Pebbly Beachillä
Eläinhetkiä Phillip Islandilla
Hunter Valleyn viinitiloilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *