Bangkokin nähtävyydet: Wat Pho -temppeli

Artikkelikuva-Wat-Pho-Bangkok

Wat Pho -temppeli kuuluu Bangkokin suosituimpiin nähtävyyksiin. Kuninkaallinen temppeli on tunnettu erityisesti makaavasta yli 40-metrisestä kultaisesta buddhapatsaasta, joka köllöttelee temppelin alueella. Moni vierailija käy katsomassa vain tätä kuuluisaa patsasta, joten muualla temppelialueella saattaa olla hyvinkin rauhallista, vaikka sieltäkin löytyy kiinnostavaa nähtävää.

Vaikka Wat Pho on suosittu, siellä ei meidän vierailumme aikana vuodenvaihteessa ollut kovin paljon väkeä – paitsi juuri makaavan buddhan luona. Muualla olimme iloisesti yllättyneitä väljyydestä. Oli mukava kierrellä temppelialueella rauhassa.

Eläinpatsas Wat Phon temppelillä
Kullattu makaava buddha Wat Phon temppelillä
Wat Pho -temppelin stupien välissä on hauska kuljeskella

Wat Phon temppelivierailun voi yhdistää Suurella palatsilla vierailuun, sillä Wat Pho ja Suuri palatsi sijaitsevat vain noin kilometrin päässä toisistaan. Me kävimme samana päivänä ensin kiertämässä Suuren palatsin, ja juomatauon jälkeen jatkoimme kävellen Wat Pholle. Aurinko alkoi jo hieman värjätä maisemaa keltaiseksi, joten temppelin koristelut näyttivät kenties vielä hienommilta kuin johonkin muuhun vuorokaudenaikaan.

Pieniä torneja Wat Phon temppelin sisäpihalla
Patsas Wat Phon temppelillä

Wat Pho on Bangkokin vanhimpia temppeleitä: se on rakennettu arviolta 1600–1700-lukujen vaihteessa. Temppelialuetta on laajennettu ja muokattu vuosisatojen aikana useaan otteeseen. Nykyisin se kattaa noin 80 000 neliömetrin alueen.

Wat Phon temppeliä pidetään Thaimaan ensimmäisenä julkisena yliopistona. 1950-luvun puolivälistä siellä on toiminut perinnelääkintään ja hierontaan keskittyvä oppilaitos. Hierojakoulua pidetään yhtenä Thaimaan parhaista, joten täällä jos jossain voisi olla hyvä idea ottaa perinteinen thaimaalainen hieronta. Me passasimme kuitenkin tämän vaihtoehdon ja keskityimme alueen yksityiskohtien tutkailuun.

Kullattuja patsaita rivissä Wat Phon temppelillä
Pieniä pagodeja Wat Phon temppelillä
Koristeellinen ikkunaluukku Wat Phon temppelillä

Itse rakennusten lisäksi Wat Phon temppelialueella on paljon hienoja patsaita. Joillakin patsaiden hahmoista on tosin niin yliampuvan vihaiset tai muuten vain erikoiset ilmeet, että pistää väkisin hymyilyttämään, vaikka humoristisuus ei varmaankaan ole ollut patsaiden tarkoituksena. Vastaavia hieman huvittavia patsaita löytyy Bangkokissa myös Suuren palatsin tiluksilta.

Vierailu Wat Pholla kuluu kauniita detaljeja ihaillessa. Temppelialueella on lähes sata värikkäillä laatoilla koristeltua stupaa, joiden välissä on kiva kuljeskella. Hiljaisilla sisäpihoilla kävellessä unohtaa helposti olevansa keskellä hektistä Bangkokia.

Oletko käynyt Wat Phon temppelillä?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Bangkokin nähtävyydet: Wat Pho -temppeli”

  1. Vaikka en juurikaan Aasian temppeleillä vieraillut Japanin temppeleitä lukuun ottamatta, ihastelen kuvista kyllä aina niiden kauneutta. Tämäkin näyttää kyllä upealta. Hämmästyttävää, miten kauniita temppeleitä on osattu rakentaa jo satoja vuosia sitten ja erityisesti nuo kaikki yksityiskohdat ovat älyttömän hienoja.

    1. Juuri kaikkien yksityiskohtien kauneuden takia näissä tulee itsekin käytyä. Ja ovathan ne erikoisia verrattuna eurooppalaisiin paikkoihin, joten kiva tutustua tällaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *